BuzzerBeater Forums

Poland - III.10 > Sezon 33

Sezon 33

Set priority
Show messages by
This Post:
00
274751.1
Date: 11/9/2015 6:20:17 PM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
O kuźwa :0 Ale mnie znowu do was wrzucili
Tak się w tamtym sezonie na Pucharze zapętliłem, że wylądowałem piętro niżej...

W tym sezonie już sam nie wiem. Zobaczymy ale czasu już coraz mniej tu spędzam....sam nie wiem jak to się dalej potoczy...

Powodzenia wszystkim

This Post:
00
274751.2 in reply to 274751.1
Date: 11/9/2015 6:49:06 PM
Overall Posts Rated:
22
Witam witam, debiutuję w III lidze po raz pierwszy i mam nadzieję że coś uda mi się ugrać ;-)

This Post:
00
274751.3 in reply to 274751.2
Date: 11/11/2015 5:42:31 PM
Behemoty
III.3
Overall Posts Rated:
7373
moze ktos ankiete wrzucic? byloby ciekawie na poczatek ;)

rozgladnalem sie po naszej lidze i widze, ze...bedzie ciezko - ciezko o awans, ciezko o PO i ciezko o utrzymanie )

pojawil sie spadkowicz (dla wielu stary znajomy - ja na szczescie nie mialem przyjemnosci poznac ;))) jego zawodnikow w akcji) - legenda polskiego BB - start w 4 sezonie OMG

i teraz druzyny z awansu:

Tad77 - wyglada na wschodzaca gwiazde - atart w sezonie 25 - piecie sie w drabince lig bez szalu ale systematycznie, bez spadkow

mcprzemek - gral juz 3-krotnie w 3-ch ligach, a zaczynal w sezonie 11 - doswiadcczenia nikt mu nie odmowi

maciek3333 - chyba najbardziej doswiadczony (start w sezonie 10), 3 liga nie jest mu obca i wyglada ze nizszy poziom rozgrywek mu nie pasuje ;)

wreszcie nowy u niebieskich Synster Ray - nowy w tej lidze ale 3 liga juz dawno rozpoznana - byc moze rozpoznanie troche nieaktualne bo jak on gral na tym poziomie rozgrywek to czesc z nas dopiero zakladala kluby (na przyklad ja)

skomentuje tylko jedno - na pewno nowi hale maja do rozbudowy, skladami moga zaskoczyc - przypominam jak Pony z jedna z nizszych pensji sumarycznych potrafil sobie doskonale radzic...tak, ze w koncu wystrzelil do 2 ligi...

Siwulson - poprosimy jeszcze o spojrzenie na nowe osoby w naszej lidze z innej perspektywy :)

na kogo stawiacie w kolejce do awansu?

a moze ktos chce potankowac? mozna sie przynac otwarcie

This Post:
00
274751.4 in reply to 274751.3
Date: 11/11/2015 6:30:17 PM
Overall Posts Rated:
2929
Mode Philladelphia 76ers is on. Chcę się wreszcie wydostać z tej ligi. W jedną bądź drugą stronę.

This Post:
00
274751.5 in reply to 274751.3
Date: 11/12/2015 11:07:00 AM
Overall Posts Rated:
55
Odgrzebałem taki screen, mój team w 14 sezonie. Czas kiedy trenowałem systematycznie 5ciu draft-erów * *

http://www.image-share.com/ijpg-3097-92.html

From: Siwy
This Post:
00
274751.6 in reply to 274751.5
Date: 11/12/2015 12:20:19 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Co do beniaminków: bardziej chodziło mi o styl i ich siłę w ostatnim sezonie. Choć i z historii wiele da się odczytać.

Synstera będe musiał na nowo się uczyć. Przyznaję, że kiedy grałem z nim w IV, był mniej aktywny niż dzisiaj i trenował Borzyszkowskiego, więc na podstawie dotychczasowych gier z nim nie zamierzam wyciągać żadnych wniosków. Ma największą pensję z wszystkich beniaminków i jako jedyny gra w łatwiejszej konfie. Kominy płacowe trochę zakłamują rzeczywistość, ale trochę mocy powinien w ten sposób uzyskać. Baraże to cel minimum: zobaczymy, czy uda się wywalczyć utrzymanie poprzez nie właśnie lub 5 miejsce w konferencji. To trochę trudniejsze cele... Taktykę ma zróżnicowaną, zobaczymy, czy zachowa tą cechę w III lidze. Zespół raczej nastawiony pod kosz.

Paseo raczej ten sezon przetankuje: ma najniższe pensje i dokupił młodych. Jeśli czegoś nie zmieni, z automatu ustawi to go jako kandydata do spadku. Na razie tyle napiszę: resztę dokończę później.

Get back- mówisz o Philadelphii z Iversonem, czy Philadelphii z tej dekady? To robi róźnicę

Synster Ray - chciałbym, żeby choć jeden z 18-latków (właśnie jednego dokupiłem) wyglądał za 1 1/2 sezonu jak Szawan na tym screenie... w sezon się nie wyrobię. BTW Burdzy był w U21? Pensję miał ładną... choć poświęciłbym z 2 JR za +1 OD lub +2 PS.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
This Post:
00
274751.7 in reply to 274751.6
Date: 11/12/2015 12:24:58 PM
Overall Posts Rated:
55
zgadzam się co do tamtego trenignu, żółtodziobowy trening troszke :) nie byl w u21 i moze przez zaniedbanie glownych skilli wlasnie, mialem inny mind-set ;p

This Post:
00
274751.8 in reply to 274751.6
Date: 11/12/2015 12:31:55 PM
Overall Posts Rated:
55
Ten jest z 2010 roku - Szawan - wydaje mi sie ze - po 2-3 treningach.
http://www.image-share.com/ijpg-3097-139.html

This Post:
00
274751.9 in reply to 274751.6
Date: 11/12/2015 12:35:39 PM
Overall Posts Rated:
55
Raczej troszke wiecej - to jest draft z nim : http://www.image-share.com/ijpg-3097-141.html

This Post:
00
274751.10 in reply to 274751.6
Date: 11/12/2015 12:38:45 PM
Overall Posts Rated:
55
Tutaj Burdzy pierwsze treningi : http://www.image-share.com/ijpg-3097-143.html

Last edited by Synster Ray at 11/12/2015 12:48:45 PM

This Post:
11
274751.11 in reply to 274751.10
Date: 11/12/2015 3:16:59 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Moje chłopaki jednak mają słabsze SS6 o kilka punktów; na dodatek mocniejszy (dokupiony) ma słaby rozkład i najwyraźniej był w dzieciństwie wychowywany na filmach kung-fu... 6 fauli w 34 minuty.

Zresztą ówczesna lista skautów bardzo ciekawa, Krzychu pozazdrościłby takich nazwisk. Szybko licząc, 4 z nich gra teraz w PLK.

No, ale pora dokończyć analizę beniaminków. Co wiemy o Paseo Team oprócz tego, że ma tani skład? Patrząc na zeszłoroczne oceny meczowe, rzuca się w oczy jego naprawdę dobra gra defensywna, niemniej jednak widać znaczne braki w obwodzie. Tylko 2 opcje w ofensywie mogą okazać się zgubne, ale dają podstawową ochronę przed GDP. Nie licząc dwóch graczy, pensje raczej na poziomie IV ligi. Czy taka kadra okaże się wystarczająca na utrzymanie statusu III-ligowca? Na razie trzeba patrzeć dość sceptyczne na szanse Paseo, ale to dopiero początek rozgrywek i wiele może się zmienić. Zwłaszcza, że mimo wszystko nie jest to pierwszy sezon tej ekipy na tym szczeblu ligowym.

Beasties Night może być absolutnym debiutantem w III lidze, ale nie stawiałbym ich z góry na straconej pozycji. Owszem, ich pierwsza 5 ma prawie najniższą pensję w całej tej grupie, ale wynika to z szerokiej kadry klubu. Na pewno dadzą sobie dzięki niej radę w PP, ale może okazać się to zgubne w lidze. Skrajnie obwodowy zespół, wysokie rzuty z dystansu i OD. Gra pod koszem i rozegranie są jednak piętą achillesową Beasties. Zespół grający głównie wolno, Patientem/Princetonem, ale stwarzający wrażenie, że coś w tej kwestii może się zmienić. Na pewno klub ten powinien powalczyć o utrzymanie, ale jak wiemy, w tym gronie znajduje się też kilka innych zespołów, i parę z nich będzie musialo opuścić III.10.

Ostatnim z beniaminków jest Stal Nysa. Jest to najbogatszy z 3 beniaminków u czerwonych (nawet jeśli płaci mniej od Pronoutu), także posiadający pewne doświadczenie z III ligą. Na papierze wygląda on na całkiem mocny zespół z solidną ofensywą i dobrą obroną, zwłaszcza pod koszem. Kadra jest szeroka, wyrównana, i sprawia wrażenie solidnego, III-ligowego składu. Problem może jednak pojawić się w dosyć niekonwecjonalnym stosowaniu przez ten klub obron: czasem stosowane przez Stal 1-3-1 i OB nie uchodzą za szczególnie popularne taktyki, a 2-3 zdawało się naprawdę potężnie ograniczać potencjał klubu. Pamiętajmy jednak, że ustawienia te były często używane w grach przeciwko słabeuszom: w takich sytuacjach ciężko wyciągać wnioski. Podsumowując, odnoszę wrażenie, że w tym sezonie drużynie z Nysy degradacja raczej nie zagrozi, a być może uda się jej zaskoczyć niektórych, walcząc o trochę wyższe cele.

To na tyle, jeśli chodzi o moje podsumowanie beniaminków... pozostaje życzyć, żeby każdy z nich osiągnął trochę więcej, niż mu przewiduję.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.