BuzzerBeater Forums

Abi - Eesti > Eri positsioonide oskused

Eri positsioonide oskused (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
276205.1
Date: 01/22/2016 10:38:34
Overall Posts Rated:
11
Tere. tahaks küsida et mis oskused on kõigil 5 eri positsioonil põhilised mida peaks silmas pidama kui treenida või turult osta?

This Post:
55
276205.2 in reply to 276205.1
Date: 01/24/2016 07:55:54
Selja Isad
III.14
Overall Posts Rated:
8989
http://www.buzzerbeater.com/community/rules.aspx?nav=Nome...
Siin on väga lühidalt selgitatud iga mängija oskuse põhilist olemust.

Mäng on üldiselt liikumas universaalsuse suunas - kümme hooaega tagasi tegid ilma võistkonnad, kellel mängisid väga kindlate oskustega mehed väga konkreetsetel positsioonidel. Hetkel on tipus pigem võistkonnad, kus mängivad "multi-skillsed" mehed ehk lisaks positsioonist tulenevatele esmatähtsatele oskustele saab ta hakkama ka teistes kategooriates või positsioonidel.

Universaalsed mängumehed annavad sulle ka rohkem valikuvõimalusi - saad kasutada erinevaid taktikaid ning mängitada mehi erinevatel positsioonidel. Samuti hoiab see sulle raha kokku, sest mängijate palk sõltub suuresti tema põhilistest oskustest ning teisejärguliste oskuste tase muudab tema palganumbrit minimaalselt. Toon ühe näite - milleks maksta kahele võrdsete korvialuste oskustega mehele samasugust palka, kui esimene neist annab lisaks mängus 4 resultatiivset söötu ja teeb ühe pallikaotuse ja teine annab 0 resultatiivset söötu ning teeb 5 pallikaotust. Paraku on universaalsed mehed enamasti ka märkimisväärselt kallimad, kui väga ühekülgsed mängumehed.

Kokkuvõttes sõltub see kõik sinu enda nägemusest ehk millist meeskonda sa omada soovid. Kui mängid nagu kunagine Denver Nuggets ehk lähtud rünnaku edust (savi palju vastane punkte viskab, ise viskame ikka rohkem), siis on olulise tähtsusega kõikide meeste hüppevise, viskeraadius, üks-ühele ja lähivise. Kui pooldad kunagist Detroit Pistonsi taktikat (ise eriti sisse ei viska, aga vastasel ei luba üldse visata), siis on olulise tähtsusega meeste oskused kaitsta nii seest kui väljast.

Väga üldistatult öelduna võib igal positsioonil mängivale mehele tõepoolest määrata kõige tähtsamad oskused:
Mängujuht - söötmine, pallikäsitlus ja väline kaitse.
Viskav tagamängija - hüppevise, viske raadius, üks-ühele ja väline kaitse.
Väike äär - peab olema võimalikult universaalne. Kui pole võimalik, siis pead otsustama, kas vajad pigem toetust korvi all või korvist eemal ning vastavalt sellele ta oskused paika panema.
Suur äär - lähivise, kaitse alas, lauavõitlus, üks ühele ja hüppevise.
Keskmängija - kaitse alas, lauavõitlus ja lähivise.

Nende oskuste puhul on tegemist üldistusega ning minu isikliku arvamusega, iga teine manager soovitab sulle ilmselt teistsuguseid oskuseid (vastavalt oma kogemusele ja nägemusele).