BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Εξωτερικο αμυντικο συστημα

Εξωτερικο αμυντικο συστημα

Set priority
Show messages by
From: Kwsdim
This Post:
00
280879.1
Date: 8/7/2016 5:27:28 AM
Overall Posts Rated:
11
Μια βοηθεια παιδια,οταν λεει στο εξωτερικο αμυντικο συστημα οτι ο πεμπτος παικτης θα μαρκαρει τον καλυτερο επιθετικο της αντιπαλης ομαδας,εννοει ο σεντερ της ομαδας μου θα μαρκαρει.?.ποιος ειναι ο πεμπτος αμυντικος?

From: stelaios

This Post:
00
280879.2 in reply to 280879.1
Date: 8/7/2016 5:54:27 PM
Overall Posts Rated:
10001000
Μια βοηθεια παιδια,οταν λεει στο εξωτερικο αμυντικο συστημα οτι ο πεμπτος παικτης θα μαρκαρει τον καλυτερο επιθετικο της αντιπαλης ομαδας,εννοει ο σεντερ της ομαδας μου θα μαρκαρει.?.ποιος ειναι ο πεμπτος αμυντικος?

στην box άμυνα, οι 4 μαρκάρουν χώρο και ο 5ος ασφυκτικό μ2μ. ο 5ος είναι ο καλύτερος σου αμυντικός, στην προκειμένη ο καλύτερος σου περιμετρικός αμυντικός.

From: Kwsdim

This Post:
00
280879.3 in reply to 280879.2
Date: 8/7/2016 6:45:40 PM
Overall Posts Rated:
11
Στο τρεξε κ σουταρε του αντιπαλου με πολυ καλο σουτερ,ειναι καλη αμυνα αυτη σαν επιλογη?

From: stelaios

This Post:
00
280879.4 in reply to 280879.3
Date: 8/8/2016 9:10:38 PM
Overall Posts Rated:
10001000
Στο τρεξε κ σουταρε του αντιπαλου με πολυ καλο σουτερ,ειναι καλη αμυνα αυτη σαν επιλογη?

Δεν ξέρω αν γνωρίω τη σωστή απάντηση. Στο μυαλό μου το έχω ως εξής. Αν ο αντίπαλος μας βασίζεται σε έναν σκόρερ πολύ έντονα, πιθανότατα το κουτί να είναι μια καλή επιλογή. ΑΝ όμως έχει πολλά πατήματα στην επίθεσή του, τότε το κουτί ίσως μας κάνει και ζημιά και δεν ξέρουμε από που τα τρώμε τα καλάθια.

Μια αμυντική προσέγγιση περιλαμβάνει:

α) αναφορά του αντιπάλου στο σκορ (εδώ στο περιμετρικό σκορ)
β) εκτίμηση όλων των ματς-απ

πχ μπορεί μια ομάδα να μας καβαλάει στη σύγκριση περ.σκοράρισμα εναντίον περιμετρικής άμυνας. Οι ψηλοί του όμως που δεν πολυφαίνονται στην αναφορά, απέναντι στους δικούς μας ψηλούς, θα σκοράρουν ή όχι?

γ) εκτίμηση ικανότητας του αντιπάλου στο επιθετικό ριμπάουντ απέναντί μας

Πάντως σε γενικές γραμμές, όταν η αναφορά του αντιπάλου στο περιμετρικό σκορ είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη άμυνα μας, ενδέχεται μια 3-2 να είναι καλή επιλογή.