Kot ze nekaj sezon bo prioriteta trening mojih treh NKI igralcev. V prejsnji sezoni so navrali vsak po 16 preskokov. Imam pa malce tezavo, ker jih poskusam spraviti do reprezentancnega nivoja, za kar je NKI potencial komaj dovolj visok.
16 preskokov? Impresivno! Moji so jih lani ob trenerju 6. stopnje in mladinskemu trenerju 6. stopnje imeli 13. Res pa, da nisem treniral samo 1na1, kjer se načeloma TSP najhitreje viša, pač pa tudi MPK in OPK, ki pri nižjih igralcih rasteta razmeroma počasi.
Sicer pa je NKI potencial povsem dovolj za člane, če paziš, da ga ne zapolniš prehitro. Skille preko 17 nabijaj šele čisto na koncu, pa brez težav presežeš TSP 140.
Tako malo za iztocnico pa me zanima, kateri skil se vam na splosno zdi najpomembnejsi pri zunanjih in notranjih igralcih.
Jaz sem kar zahteven, bi rekel, da so pomembni skoraj vsi skilli, čeprav je seveda vedno treba narediti kak kompromis
Pri zunanjih igralcih se razume, da imajo visoko ZO, met, vodenje in prodiranje, tu težko narediš občutno razliko. Ostali skilli, z izjemo morda skoka in blokad, predstavljajo dodano vrednost. No saj skok jo tudi, ampak je precej potraten kar se tiče potenciala, in to že pri nizkih skillih, tako da nevem če se ga splača trenirati. Vsekakor pa se splača nabiti MPK (ki tudi ne omejuje zelo potenciala - idealno za MVP igralce) in podaje.
Pri notranjih igralcih so standard seveda MPK, OPK in skok, ostali skilli pa predstavljajo dodano vrednost. Spet bi rekel, da izstopajo podaje, morda tudi razdalja meta, za met, vodenje in prodiranje pa se itak razume, da so vsaj dostojni. Je pa veliko odvisno, kaj želiš. Jaz imam rad ekipo, ki lahko igra vse vrste taktik in potem ne moreš zapostaviti veliko stvari.