Rozpoczyna się drugi sezon kadry pod moim kierownictwem, czas więc na trochę zmian.
W związku z wprowadzeniem kadry U21 trochę graczy ubyło z kadry, ubył także nasz najstarszy skaut hatchet (jeszcze raz powodzenia z młodymi), stąd pewne przesunięcia na zapleczu kadry. Hatchet co prawda nie będzie już się zajmował zawodnikami z 2 ostatnich draftów, ale nadal starsi obrońcy (głównie Ci którzy są w obu kadrach będą pod jego opieką) co do podkoszowych reprezentantów to nadal możecie się spodziewać zalewu BB@ z mojej strony.
Oczywiście możecie także podać swoich zawodników w następujących wątkach na forum: PG/SG:
(7056.91), SF
(8770.22), PF
(7348.1), C
(31516.1)Co do młodych zawodników, to nowym skautem został vinnie_jones, mam nadzieję, że będziecie z nim równie chętnie współpracować jak z poprzednim skautem, ta kadra jest dla was wszystkich i bez was nie miała by sensu. Także jeżeli chodzi o graczy z draftu kontaktujcie się z tymi osobami:
PG/SG: vinnie_jones
(55523)SF: Szefciu
(55834)PF: lipiluk
(55430)C: Janek
(55729)Gracze z draftu nadal powinni mieć potencjał minimum allstar, przynajmniej dwie główne umiejętności na poziomie respectable (porządny), i mimo wszystko 18-lat, starsi nawet z wysokim potencjałem szans na grę w U21, a tym bardziej w seniorach za dużych nie mają. Ostatnio mamy duży napływ nowych drużyn do BB, i tu mały apel do nowych - jeżeli macie w swojej drużynie graczy 18-19 letnich z doświadczeniem od niezdarnego/słabego w górę zgłoście się do skautów.
Ten sezon NT mam zamiar poświęcić na rozwój młodych graczy, którzy w następnym sezonie powinni znaleźć się w kadrze U21, także choć wyniki są ważne, to jednak w tym sezonie nie będą najważniejsze, choć mimo wszystko mam nadzieję poprawię wynik Tripawa w towarzyskim turnieju który startuje już 25 sierpnia. Trzeba przyznać, że 2 pierwszych rywali mamy egzotycznych.
Last edited by al_said at 8/20/2008 3:31:13 AM