rica ederim hocam kendi tecrübelerimi aktarmaya çalıştım. ben eskisi gibi canlı izlemiyorum ancak canlı veya tekrarını izlerken maçların olup biteni daha iyi anlıyorsun. her zaman iç/dış defans (en az kaç skill olması tartışılır) dengesi çok yüksek bir ilk 5 oluşturmak maliyetli olmuştur. böyle oyuncular zaten pazarda hep pahalıya gidiyor. diyelim ki senin ilk beşindeki 4 tane oyuncunun iç-dış defi çok iyi olabilir ama örneğin 4 numarada oynattığın oyuncunun defi yeterli seviyelerde değil, gidip rakip 4 numarada hücum özellikleri çok yüksek bir oyuncusunu ''sabırlı ol'' taktiğiyle oynatırsa (adam adama savunma çıktığını varsayıyorum) rakip senden güçsüz olsa bile neye uğradığına şaşırabilirsin
kendi adıma konuşursam açıkçası benim böyle bir ilk beşim hiç olmadı, cazipte gelmedi ve ihtiyaçta duymadım. ayrıca oyuncularda ''hidden'' dediğimiz şeyler var. BB Marin soru cevapta sadece faule meyilli oyuncuların özelliğinden bahsetti diğerleri sır olarak kalsın dedi
bana göre bazı oyuncular typ'lerinin çok üstünde bazıları ise typ'lerinin çok altında oynayabiliyor. kimi daha hızlı gelişirken antrenmanlarda muadili daha ağır kalabiliyor veya oyuncuların müzmin sakat durumları gibi. bu oyunun sevdiğim taraflarından biri herkesin bir oynayış şeklinin olması. kimi dış defansa çok kafayı takıyor kimi ilk beşin iç-dış ağırlıklı olmasını istiyor kimi yüksek bloklu uzunlarla alan savunmasından vazgeçmiyor kimi hepsi veya büyük çoğunluğu yerli oyuncularla oynamayı tercih ediyor kimi defanstan feragat edip skorer oyunculara yöneliyor kimisi ise sadece oyuncu yetiştirip bireysel başarıyı önemsemiyor bazısı ise rekabetçi yapısından dolayı hep deneyimli-yaşlı oyuncularla devam ediyor... benim ise en takdir ettiğim çok fazla maaş ödemeden hem üst liglerde oynayıp hem de en azından bir iki genç oyuncu yetiştirmeye çalışan takımlar.