BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
55
323930.2 in reply to 323930.1
Date: 06/13/2024 02:42:55
Sziasztok,

Ismét elindulok a választáson, sorozatban negyedik alkalommal. A program nagyjából az, hogy folytatjuk, bővebben kifejtve pedig a két legfontosabb kérdésre válaszolok, hogy mi volt és hogy mi lesz.

Mi volt?
Nézzük meg az eredményeket az előző választás óta eltelt két szezonban. A 63. szezonban meglepetésre csoport másodikként túljutottunk az EB első szakaszán, amire nem is tudom már milyen sok szezon óta nem volt példa. Az 52. ranglista helyről a 32.-re jöttünk fel akkor. A 64. szezon Vigaszági-világbajnokságában nem volt meglepetés a továbbjutás a kieséses szakaszba, viszont ott idegenben meccset nyerve továbbjutni a legjobb 16 közé már annál inkább. Ebben a szezonban a 32.-ről a 24.-re ugrottunk a világranglistán. Nem minden a ranglista hely, és sokszor nem értek egyet azzal ahogyan az kalkulálva van, de minden kétséget kizáróan nagyon sikeres két szezonon van túl a válogatottunk.

Mi lesz?
Például 5 bemutatkozó fiatal válogatott kerettag, akikre mostantól fixen számítunk. Az a nevelői munka, amit az 59. szezon óta és már kicsit előtte is elkezdtünk végre kezd meglátszani. A keret nagyjából fele már olyan játékosokból áll, akiket a lehető legtudatosabban, 18 éves koruk óta edzünk egységes stratégia mentén. Látom, hogy mennyire jók ezek a fiatalok és mennyivel mélyebb és versenyképesebb keretünk lesz a jövőben az eddigieknél is. Azok a 23-27 éves játékosok, akik már válogatott szinten bontogatják a szárnyaikat (vagy akár már vezéreik is a csapatnak) hamarosan teljesen átveszik a stafétát. Mindig is ez a generáció érdekelt (és persze az utána következők, akikkel töretlen lesz az utánpótlás), hogy mit tudunk elérni, és végre egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy meglássuk.

Köszönöm, ha bizalmat szavaztok ismét!
Pelican