BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > BuzzerBeater'ın yeni bir yönetime geçmesi ve gelecek

BuzzerBeater'ın yeni bir yönetime geçmesi ve gelecek

Set priority
Show messages by
This Post:
11
324299.1
Date: 6/19/2024 5:44:59 AM
r1card0
TBL
Overall Posts Rated:
248248
Herkese Merhabalar,

Çevirisini yapmadan konusunu açayım dedim,
Uzun zamandır beklenen bir değişim gerçekleşti ve BB bir şirket tarafından satın alındı. İtalyan Spicy Sparks şirketi BuzzerBeaterın yeni patronu oldu böylece. Kendileri bir müzik uygulaması ve çeşitli oyun appleriyle tanınıyorlar.
BB-Marco bu şirketten asıl kişi olarak oyunda yer alıyor, Justin ve Marin de gelişim konusunda geribildirimleriyle destek olacaklar.

Şu ana kadar takip edebildiğim kadarıyla ciddi değişiklikler olacağı aşikar.
Öncelikle .aspx uzantıları yani tüm kod yapıları değişecek.
Pay2Win (para harcayanın daha etkili olduğu sistem) olmaması için büyük bir endişe var ama sonuçta bu bir şirket ve yatırım yaptılar, mutlaka ödeme yapılacak seçenekler olacak, şimdilik açıklamalar para harcayanların kazanma üzerinde bir avantaj sağlamayacağı üstüne ama zamanla değişebilir. Kişisel çekincemde bu tabii ki.
App kısmı çok hızlı gelişecektir orası kesin ve sürekli oyun akışkanlığının hızlanması gerekliliğine vurgu yapıyorlar.
Antreman sistemini de değiştirmek istediklerini açıkladılar, tek haftada 3 özellik gibi düşünceler var.
Bu sene sonuna kadar hızlıca değişimler olacaktır.
Bu arada 55 Milyon kullanıcısı var bu şirketin, oyunda bir anda kullanıcı artışı da görebiliriz.

This Post:
00
324299.2 in reply to 324299.1
Date: 6/19/2024 6:03:22 AM
Monte Cristo Kontu
III.4
Overall Posts Rated:
88
Açıklama için teşekkürler. Acaba neyi, ne kadar değiştirirler.
Örneğin. Oyuncu geliştiren ve uzun vadeli yatırım yapan bir çok oyuncu vardır. Yada oyuncu geliştirecekler, yatırım yapacaklar vs. Haftada 3artış çok iddialı, toplam sikil ve maaş artışında doğurur. Yani kısaca bir belirsizlik ortamı oluşacaktır.

Umarım yeni yönetimden daha detaylı bir açıklama gelir. Ve tabi üyeliksiz oyun oynayan birçok insan var, hesaplara ulaşım vs ne seviye devam edecektir.

This Post:
00
324299.3 in reply to 324299.2
Date: 6/19/2024 6:11:46 AM
r1card0
TBL
Overall Posts Rated:
248248
3 özellik seçilebilmesi eskisi gibi aynı hızda artış olmayacağı anlamına da gelecektir bence, onu dengelerler yoksa zaten 25 yaşında 150 TYP li adam dolar ortalık.

Bir şey daha ekleyeyim,
Eski kullanıcıların avantajlı olmasını sağlayacaklarını da ifade ediyorlar ama genel bir şirket değişimi sözüdür, o yüzden bilemiyorum.

Hep beraber göreceğiz.

This Post:
00
324299.4 in reply to 324299.1
Date: 6/19/2024 7:52:30 AM
Biraderler
II.1
Overall Posts Rated:
104104
Second Team:
Küçük Biraderler
Son zamanlarda yatay bir grafik gösterse de daha uzun vadeli olarak bakıldığında gittikçe daralan bir BB kitlesi, diğer yandan da bu oyunu farklı kılan ve bizi içerisinde tutan dinamikleri...

Global forumda da çoğu eski ve tecrübeli kullanıcının belirttiği gibi ben de yapılacak bazı değişikliklerden endişeliyim. Bu süreçte kullanıcıların memnun olmayacağı birçok değişiklik olacağı kesin gibi. Bunlardan bazıları da BB-Marco'nun da verdiği bazı cevaplardan anlaşılacağı üzere oyunu hızlandırmak üzerine olacak gibi. Şahsen ben BB'nin yavaşlığının yerinde olduğunu ve oyunu daha farklı ve gerçekçi kıldığını düşünüyorum. Sezon süresi ve haftalık BB programının başarılı olduğunu çoğu kullanıcı gibi düşünsem de sanırım bu konuda ciddi değişiklikler yapılacak.

Oyunun "kalbinin" korunacağı söylense de bazı alışık olduğumuz dinamiklerde çok ciddi değişiklikler olması olası ve uzun soluklu planları bir nebze ertelemek gerekiyor sanırım.

Oyunun "pay to win" yani para ile kazanç sağlanacak bir hale getirilmeyeceği söylense de herkes benzer oyunların geçmişte yaşadıklarını düşünerek pek güvenemiyor bu söyleme sanırım. Ben yine de bu konuda sıkıntı yaşanmayacağını, güncel "taraftarlık paketi" "ikinci takım" gibi özelliklere teşviğin artacağını ve bu özelliklerin güçlendirileceğini düşünüyorum.

Eksisiyle artısıyla herşeyi bir tartıya koyduğumuzda bu değişiklik oyuncu tabanını genişleteceğinden beni mutlu etti açıkçası. 3. liglerin bile rekabetçiliğinin bu kadar azaldığı bir noktada 5. liglerin bile dolu olduğu zamanları düşündüğümde beni heyecanlandıran en önemli nokta bu.

Ayrıca link paylaşabiliyor muyuz bilmiyorum fakat ana sayfada paylaşılan "thread"de yeni BB discord linki de paylaşılmıştı. Oradan süreci ve sorulan sorulara cevapları takip edebilirsiniz. Marco orada aktifti dün itibarıyla.

This Post:
00
324299.5 in reply to 324299.4
Date: 6/19/2024 7:57:05 AM
r1card0
TBL
Overall Posts Rated:
248248
Atalım discord'un linkini o zaman buraya.

Konunun konuşulduğu forum linki

(https://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...)

Discord linki

(https://discord.gg/9fSNSpyUMc)

From: saytr
This Post:
00
324299.6 in reply to 324299.5
Date: 6/20/2024 11:56:07 AM
ForFairPlay
III.14
Overall Posts Rated:
00
benim beklediğim değişiklikler şu şekilde olacak

para ile ek takım satacaklar ve bunu boş yer olan herhangi bir ülkede açmamızı sağlayacaklar düşük ülkelerde oyuncu yetişmesini ve milli takım rekabetini arttırır güzel yenilik olur

antrenman yeniliğine gelirsek aynı anda hem uzunlara hem kısalara aynı anda antrenman verme vereceğiz

kısalar birebir uzunlar iç defans çalışsın bir seçenek ekleneceğini tahmin ediyorum.

ödüllü paralı üyelerin katılacağı sezonluk turnuva gelebilir (var mı bilmiyorum) ödül olarak yine ek takım hakkı veya üyelik uzatması verebilirler.

oyunun pay2win olacağını kesinlikle zannetmiyorum. para yatıran üyeleri oyun içinde tutacak yeni gelenlerinde aradaki makası hızlı kapatmasını sağlayacak oyundan çabuk kopmasını engellemek üzerine çalışacaklardır