BuzzerBeater Forums

Türkiye - TBL > 65. sezon kısa değerlendirme ve final hk.

65. sezon kısa değerlendirme ve final hk.

Set priority
Show messages by
This Post:
66
324773.1
Date: 9/14/2024 1:49:52 PM
KskAltyapı
TBL
Overall Posts Rated:
105105
Öncelikle Vatt'gherm Gwynbleidd takımını hakettiği şampiyonluktan dolayı tebrik ederim. Bir ivme yakaladı, durdururum diyen beri gelsin, hodri meydan:)

Sıralama Kiyasina göre en alttan en üste doğru gidersek;

Artvin Belediye: Kopuktu Kopuktu zincir olduramadı, ne yaptıysa ne ettiyse olduramadı. Güçlenerek gelecektir.

MKA: Belki de doğuda olmak isteyen tek takımdır. Şanssızlığı, birbirine yakın güçte bir konferansa denk gelmesi oldu.

Mytthic Scythe: Oyuncuların düşük formu yüzünden KKMe kalma şansı azdı. Sezon içinde gayet iyiydi.

Ricardo: Sezonun en karizma hareketi 2.macta aldığı riskti. Altında canavar kamyon olduğunu hatırladı. Darısı MTnin başına...

Zamansızlar: Uçuk maaşlarla lige girdi. Kadroyu azaltsa da eşleşmek istenmeyecek bir takım olduğunu gösterdi.

Ohannesburg: Kötü başladı, iyi devam etti. Ancak elindeki avantajı kolay verdi.Onun da güçlenerek geleceğine inanıyorum.

Fatih Solak: Sezonun şanssızı. Son haftalara kadar ilk 2 sıradayken bir anda 6. sıraya gerileyip şanssız bir eşleşme yaşadı. TBLnin tozunu yuttu artık, peşini bırakmayacaktır.

Long Beach Barons: O da kötü başladı. Ama çok rahat, çok profesyonel bitirdi.

Obrakadabra: Sessiz avcı.. Av mevsiminin açılmasını bekliyor.

Chaouss: Bana en ters gelen takım oldu. Yenerim dediğim maçlarda as kadromu deldi geçti. Yenilirim dediğim playoftaysa tersi oldu. Tam terslik takım:)

AKD: Pişe pişe geldi.Kendisini düşme adayı görürken play-off yaptı. Önümüzdeki sezon ne olacak göreceğiz.

Kskaltyapı: Pis fakir. Her sezon başı +100k ile +200k arasında kazanıp yine de sezon ortasında batmaya başlayan yamalı gemi. Önümüzdeki sezonun küme düşme adayı...

Yeşilyurt: Yıllar öncesinden nasıl bir kadro kurduysa hala konferans lideri olmayı başarıyor. Tebriği de hakediyor.

yiğidospor: 'Ah ulan Kskaltyapı ile ben oynamaliydim ' dediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam:) Formülü veriyorum: Vatt'ın kupaya oynadığı sezon lig birinciliğine oynadın mı, iş tamamdır:)
Her zaman şampiyonluk adayı takım...

FlareX unieX: Bence TBLnin efsanesi. Ekonomiyi en iyi yöneten takım olabilir. Hep zengin, BB TR'nin fabrikatörü. Ne zaman transfer listesinde tarama yapsam, 'keşke benim olsa' dediklerime teklif veren takım.

Vatt'gherm Gwynbleidd: İsmi zor ama kurduğu takımı yenmek daha zor olan takım. Finale kaldığı için üzülür mü insan? Rakibi tanıdığım için üzüldüm anasını satayım. Bir geldi, pir geldi. Gele gele iki sezondur benim başıma geldi. Onun şansı benim şanssızlığım oldu:) Gözlerden ırak.
BBEİ'de sürpriz bekliyorum..

Uzun yazı oldu. Hatalar varsa da kusura bakın artık. Telefondan bu kadar oluyor. Yarın yazmayı planlıyordum ama sağolsun Vatt izin vermedi:) Onu da final hk. yazacağım sonra.

Last edited by Seer ĸaŋŋ at 9/14/2024 4:30:47 PM

This Post:
00
324773.2 in reply to 324773.1
Date: 9/14/2024 4:23:29 PM
KskAltyapı
TBL
Overall Posts Rated:
105105
Final serisi hk.

Vatts'ın fantastik görünen kadrosuna karşı elimizde yeterli done yoktu. Maaşının hakkını veren ve hala antrenmana içli dışlı devam eden bir kadro Vatts'ın ki... Yani şişirilmiş maaş yok.

Biz ise TBL de taban maaş 705k iken playoffa taban maaşın altında girdik. Son iki haftaya kadar playouttaydik ve hala normal isteklilikle playoffa kendimizi atıp bir sonraki sezonun planlamasını yapacakken çok umudumuz yokken finale kaldık.

700klık kadronun 1.100e yakın kadro karşısında ne kadar şansı varsa bizim de o kadar vardı. Üstüne geçen sezondan bizi çözen ve oyuna gelmeyen rakip sağolsun işi bu sefer şansa bırakmadı:)

Hem ekonomiyi hem de kadroyu iyi hazırlayan Vatts'ın sonuna kadar hakettiği bir şampiyonluk oldu.

Eleştirecegim tek nokta şu olabilir: Kadrolar arasında bu kadar uçurum varken, bu hafta verilen antrenmanın maaşa yansıması yokken, maçlarda tecrübe olarak yansıması yüksekken ya arkadaş seriyi 3. maça bırakıp 1 veya 2 adamı antrenmana soksana:)

Kendi açımdan bakınca, şu anki kadromun %65i 450k tutuyor. Finalde karşıma 450klik bir takım gelseydi şayet, sezonun son haftasını antrenmana ayırırdım:) Hele ki kadrom biraz gençse ve BBEide karşıma en az 15 tecrubeli oyuncular çıkacaksa.

Şimdiden BBEİde başarılar dilerim. Önümüzdeki sezon için tüm takımlara başarılar dilerim.

This Post:
11
324773.4 in reply to 324773.3
Date: 9/14/2024 10:04:25 PM
KskAltyapı
TBL
Overall Posts Rated:
105105
Ne demek hocam, ben teşekkür ederim.

Yok hocam geçen sezon da aldık.Sen kazandığın için 400 aldın, ben 200 aldım. Tek fark geçen sezon pazar gününe uzadığı için pazar akşamı alırken, bu sezon lig c.tesi noktalandığından c.tesi almış olduk. Sen de para gani olduğundan farketmemiş olabilirsin:)

TV kontratı ligin bütçesine göreyse pamuk eller cebe girsin.

Serhat'ı yabancı U21 koçluğu yaptığım dönemden beri takip ediyorum, ilk draft olduğu ham hali bile aklımda:) Cidden fark yaratan oyuncu. 2-3 sezona nasıl olur kimbilir?

Hocam İspanyol 2 sezon önce çok iyiydi. 160 typ,280k maaştı. Düşüşe rağmen geçen sezonun da mvpsiydi. Bu sezon maaşı 80k olsa şaşırmam. Çok sağlam düşüş yaşadı.Bu sezon en önemli oyuncu olmadı ama elden de çıkaramadım yoklukta:)

Umarım doğuya çok sağlam 3 takım daha gelir. The Hateful Eight 2'yi izleriz:)

This Post:
22
324773.5 in reply to 324773.4
Date: 9/15/2024 7:49:54 AM
Chaosus
TBL
Overall Posts Rated:
2222

-Serkan hocam tüm takımlara yaptığı yorumlar çok güzel olmuş bence , bu arada ben kendime bile ters geliyorum hocam alıştım artık :)

- şampiyon golden ants takımını tebrik ediyorum önümüzdeki sezonda bir sürpriz olmazsa şampiyonluğun en büyük adayı olarak görüyorum .

Herkese iyi sezonlar ...

This Post:
22
324773.6 in reply to 324773.5
Date: 9/15/2024 7:14:08 PM
Fatih Solak Basketbol Okulu
II.3
Overall Posts Rated:
1414
Biz de takımı play-off'a ve önümüzdeki sezona hazırlayalım demiştik ama transfer hareketleri sonrası formları toparlayamayınca II. kümede bulduk kendimizi.

Normal sezonun son dört maçında bize karşı rahat ol oynayan dört rakibe karşı da varlık gösteremedik ve hak ettik bu düşüşü.

Takımda yaşlar büyük, kasada çok para yok. Akılda birkaç plan var ve önümüzdeki sezon ivedilikle TBL'ye dönmeye çalışacağız ama başaramama olasılığımız da var. Eğer ki başaramazsak bir süre buralarda olamayacağız demektir.

Önümüzdeki sezonda herkese başarılar dilerim.

This Post:
11
324773.7 in reply to 324773.1
Date: 9/18/2024 3:48:27 PM
AKD Elephants
TBL
Overall Posts Rated:
1212
Hocam güzel değerlendirmelerini keyifle okudum, Lig ve kupa şampiyonluğu için @Vatt'ghern Gwynbleidd tebrik ediyoruz. Herkese yeni sezoda başarılar dilerim. yeni gelen takımlarımıza/hocalarımıza da hoşgeldin diyelim. Bende geçen sezon çıktığım TBL de kalıcı olmak için çabalayacağım. Keyifli, sakazsız, bol kazançlı bir sezon olsun.