Česká republika
NT Ranking: 41 pozycja
Użytkownicy: 180
Sezon: 3
Menager: Wixix
(49463) (Mistrzostwo: III.5, Finał Pucharu IV sezon)
Czechy, Czechy, Czechy co mogę wam napisać przed tym meczem, wiadomo jest to nasz ostatni pojedynek w tej rundzie, ostatni być może nasz mecz na mistrzostwach, pojedynek który powinniśmy wygrać, ale możemy go równie dobrze gładko przegrać. Co prawda przed objęciem kadry napisałem, że dla mnie celem minimum jeśli idzie o wynik kadry jest wyjście z grupy, ale napisałem też że możemy przynajmniej powalczyć w barażu o MŚ. Dlatego miejcie to na uwadze jeżeli przegramy w sytuacji gdy Czesi zagrają przeciw nam mecz sezonu. Nie interesuje mnie wystrzelanie się w połowie drogi.
Czesi to cholernie niewygodny rywal dla nas, na dwa mecze przegraliśmy z nimi dwa razy, za pierwszym razem na ME, niedługo po nich menadżer reprezentacji zrezygnował z gry, od czwartego sezonu prowadzi ich Wixix, on także pokonał naszą kadrę, do trzech razy sztuka chciałoby się napisać, jeżeli można wyciągnąć jakieś wnioski z tych porażek to głównie taką by nie próbować ataku w trumnie. Taktycznie nie można nic im zarzucić, tak jak my w meczach ze słabszymi rywalami grali na luzie nabijając entuzjazm, na szczęście tuż przed naszym meczem grali normala z Danią. Kadrowo wydajemy się być od nich lepsi, jednak jak zobaczycie w moim zestawieniu kilku graczy nie rozegrało żadnego meczu na ME, w tym ich straszak na pozycji SG - Osvald Penkava, który poza pensją niczym nie imponuje. Zresztą do meczu z Danią grali stale jednym ustawieniem pod koszem, dopiero z Danią wymienili jednego z PFów i wyszli z dotąd drugim Nuno Noyą w podstawowym składzie. Im dalej od kosza tym więcej rotacji, ale też można się doszukać przynajmniej kilku prawidłowości. Bez wątpienia ich największym atutem są ich rozgrywający, a szczególnie Canuto Tourís. Na 18 graczy w kadrze 7 jest z pierwszego draftu, co niby daje nam jakąś przewagę w expie, ale bardzo niewielką nasi nawet najstarsi gracze nie powalają jeśli idzie o doświadczenie, a jeżeli wydarzenia potoczą się podobnie jak w meczu z Hiszpanią nawet ten atut możemy dość szybko stracić.
Co do nas to sytuacja nie jest zła ale bywało lepiej. Kompletnie nie wiem czego się spodziewać po Czechach, niby naturalnym wydaje się przez nich ponowienie taktyki z Danią, wyciągnęli naprawdę niesamowite staty i gdyby powtórzyli to z nami nie byliby bez szans. Generalnie jednak obawiam się ataku z dystansu, wyraźnie widać, że mają tam ukryty dość duży potencjał, stąd „ciamciaramciowata” taktyka obronna wydaje się najlepsza, pozostaje kwestia zbiórek, no ale w tym elemencie Czesi nie są jakoś specjalnie mocni. Co do ataku, w dużej mierze determinuje go to jak zagramy w obronie, kontuzje, problemy z kondycją u kilku graczy także nie pozostają bez wpływu na moją decyzję. Nasz niby silniejszy obwód jak pokazały dotychczasowe mecze nie powala skutecznością, z drugiej strony granie w pomalowanym nawet na wyższym procencie, przy ich gunie może nie wystarczyć.
Tydzień temu z kompletem porażek zakończył swój udział w ME Cypr, w tym tygodniu Dania zagra z Hiszpanią, Duńczycy nie zagrali CT z Czechami, może więc zrobią to w tym meczu, tak czy siak zajmą zapewne czwarte miejsce za Irlandią która zmierzy się z Macedonią.
Jak co tydzień kolejna kolejka typera
(30739.80). Inne sprawy związane z kadrą znajdziecie w tym wątku
(30934.1).
A i jeszcze wielkie dzięki dla właścicieli kadrowiczów, fajnie że tylu osobom zależy na tym by kadra osiągała jak najlepsze wyniki. Wielkie dzięki hatchet, bez twojej pomocy nie bylibyśmy nadal w grze na tych mistrzostwach. A przynajmniej nie miałbym tyle czasu na sprawy związane z taktyką. Skoro mowa o taktyce to vinnie i Wang bez was jeszcze bym zrealizował moje kosmiczne pomysły taktyczne, a wtedy na pewno nie byłoby tego meczu o awans.
Dobra starczy tego miłego jest mecz do wygrania:). Skład jak zwykle zaraz po 18.