BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Niemcy - Polska

[NT] Niemcy - Polska

Set priority
Show messages by
From: al_said
This Post:
00
41092.1
Date: 8/1/2008 5:59:38 AM
Overall Posts Rated:
88
Deutschland
NT Ranking: 5 pozycja (przed 2 rundą ME)
Użytkownicy: 994
Sezon: 5
Menager: Mod-Acajou (26174)

To jest nie tylko nasz ostatni mecz na ME, ale także dzięki geniuszowi BBków jeden z ostatnich pojedynków w których mamy szansę powalczyć o coś więcej niż nikła porażka. Dzięki ich błyskotliwemu planowi wprowadzeniu kadry juniorów (U21) po sezonie stracimy 10 z 18 zawodników, co gorsza z tej 8 która zostanie może 4 stanowiło o sile naszej reprezentacji. Wybaczcie ten mały wtręt we wstępie do meczu, ale delikatnie rzecz ujmując jestem wkurzony na tego typu bzdurne idee.

Niemcy to jedna ze słabszych drużyn z pośród krajów które pojawiły się na starcie BB, w naszym najlepszym okresie mieliśmy więcej użytkowników od nich. Nie oznacza to jednak, że mamy jakieś duże szanse na wygranie z nimi, oczywiście powalczymy, ale jak pokazały ich dotychczasowe mecze na imprezach mistrzowskich grają oni bez specjalnego ryzyka, dość powiedzieć że już w meczu z Portugalią planowali zagrać mecz sezonu. Miejmy jednak nadzieję, że tym razem ich selekcjoner wybiegnie myślami do półfinału, z drugiej jednak strony to Izrael ma lepszy bilans małych punktów, więc naszych poniedziałkowych rywali urządza tylko wysokie zwycięstwo. Generalnie mają mocny skład na obwodzie i wyrównaną grupę pod koszem, prawda jest taka że mogą nas pokonać na 101 sposobów, na szczęście 102 sposób jest po naszej stronie:).

Co do nas to chodzi mi po głowie mała koncepcja ale nie wiem czy zaryzykuję aż tak bardzo w tym meczu. Zobaczymy, nie obiecuję wam że wygramy ale mogę wam obiecać walkę. To tyle w tym temacie, w kilka dni po zakończeniu naszego udziału w ME postaram się podsumować całą imprezę, która mimo wszystko mogła się dużo lepiej potoczyć.

W pozostałych meczach Włochy zagrają z Izraelem, kilku Prezesów z Izraela już psioczy na to, że podłożymy się naszym sąsiadom z zachodu, tak błyskotliwe przemyślenia wskazują kto jest faworytem w tym meczu, choć z drugiej strony CT Izraela kontra TiE pewnych pierwszego miejsca Włochów i może być ciekawie. W ostatnim meczu tej rundy spotka się Portugalia ze Słowenią.

A jeszcze jedna kwestia bo właśnie dostałem pasjonującego bb@ od selekcjonera Niemców który zaproponował mi granie „fairplay”, tzn. bez meczu sezonu z naszej strony. Nie wiem jak taka oferta ma się do tego słowa na f ale mi takie propozycje kojarzą się z czymś innym na tą samą literę. Także postawmy sprawę jasno zagramy Crunch Time i niech nam się darzy:).

From: Big Z

This Post:
00
41092.2 in reply to 41092.1
Date: 8/1/2008 3:37:42 PM
Overall Posts Rated:
6363
po sezonie stracimy 10 z 18 zawodników

Nie mogą pozostać w seniorach? Kto o tym decyduje?

This Post:
00
41092.3 in reply to 41092.2
Date: 8/2/2008 12:18:29 AM
Overall Posts Rated:
88
po sezonie stracimy 10 z 18 zawodników

Nie mogą pozostać w seniorach? Kto o tym decyduje?

Teoretycznie mógłbym ich nie oddać ale po co miałbym coś takiego robić? Seniorzy będą grali w przyszłym sezonie sparingi, a juniorzy wezmą udział w Mistrzostwach Europy także dla mnie oczywistym jest, że najlepsi powinni być w U21:).

This Post:
00
41092.4 in reply to 41092.3
Date: 8/2/2008 4:43:12 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Proszę cię dokop szwabom. Tylko to się liczy, pomścij nasz naród ;)

This Post:
00
41092.5 in reply to 41092.3
Date: 8/2/2008 2:14:59 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
dzis postaram sie podliczyc typera i zapodac pary:) bo wlasnie dochodze do porozumienia z kompem po przeprowadzce a proces ten przerwalem by poobserwowac final konferencji

This Post:
00
41092.6 in reply to 41092.4
Date: 8/2/2008 2:57:33 PM
Overall Posts Rated:
88
Oj jo jojo joj jo jo:) Ja tam nic do nich nie mam, a że na razie w kategorii ten kraj mnie wkurza prowadzą menadżerowie z Izraela (ich selekcjoner wręcz doradzał mi jak mam zagrać:)) to zagramy z Niemcami o wygraną ale zarazem by sprawdzić pewną opcję pod przyszłe mecze, poza tym kontuzja Zameckiego i cienka forma Birskiego nie ułatwiają mi walki w tym spotkaniu, choć generalnie do 18:02 w poniedziałek jestem pewny na bank, że wygramy:P.

From: Ksiuu

This Post:
00
41092.7 in reply to 41092.6
Date: 8/4/2008 4:34:03 AM
Overall Posts Rated:
99
trzeba pożegnać się zwycięsko z tego turnieju!
;]

This Post:
00
41092.8 in reply to 41092.7
Date: 8/4/2008 12:01:23 PM
Overall Posts Rated:
88

(http://img164.imageshack.us/img164/6691/niemcyry4.jpg) jak widzicie zdecydowałem się na coś czego jeszcze nie było i nie chodzi tu tylko o fakt, że gramy PtB ale też o to, że gramy z Kozniewskim na SFie.

W ataku „naciskamy na piłkę”:) bo nie mamy formy na ten mecz, gdyby to była walka o coś to naprawdę byśmy mieli kłopoty, a tak rzeźbiąc z tego co mamy wyszło mi, że raz zagramy inaczej może się uda choć pewnie się nie uda, no ale jak się bawić to się bawić. Kozniewski na SFie bo jest w formie, a poza tym ma niezłe wejścia pod kosz i rzuty z bliska, a skoro tak to idealnie pasuje do mojej koncepcji. Mikulski i Wierzchowicz tyle ze względu na walory ofensywne jak i świetną defensywę. Golubowski jako drugi PG raz już zaprezentował swoje umiejętności, wyszło tak sobie ale może tym razem się przełamie. Pod koszem grają najlepsi których mamy do dyspozycji w sytuacji gdy Zamecki się połamał w sobotę, a Birski stracił formę.

Wg tego co napisał ich menadżer na forum (41262.2) zagramy dzisiaj nie fair. Rozbraja mnie taki tok rozumowania, no ale trudno dla mnie mecz sezonu to coś co powinno się zagrać przynajmniej raz na imprezie mistrzowskiej, a że wypadło na Niemców, nie moja wina, nie ja kalendarz układałem, zabawne to zwłaszcza w kontekście tego, że z Izraelem nie zgodziłem się grać na luzie, co bardziej by im zaszkodziło niż nasz mecz sezonu dzisiaj. Pozostaje tylko zauważyć, że Portugalia też grała CT z Niemcami i niestety przegrała, może nam pójdzie lepiej.

Jak zwykle jestem na czacie (http://www.bbinfo.ovh.org/pl/chat_polska/chat/index.php)

From: hatchet

This Post:
00
41092.9 in reply to 41092.8
Date: 8/4/2008 12:10:54 PM
Overall Posts Rated:
99
mamy obrone w tym meczu ?

This Post:
00
41092.10 in reply to 41092.8
Date: 8/4/2008 12:11:30 PM