Deutschland
NT Ranking: 5 pozycja (przed 2 rundą ME)
Użytkownicy: 994
Sezon: 5
Menager: Mod-Acajou
(26174) To jest nie tylko nasz ostatni mecz na ME, ale także dzięki geniuszowi BBków jeden z ostatnich pojedynków w których mamy szansę powalczyć o coś więcej niż nikła porażka. Dzięki ich błyskotliwemu planowi wprowadzeniu kadry juniorów (U21) po sezonie stracimy 10 z 18 zawodników, co gorsza z tej 8 która zostanie może 4 stanowiło o sile naszej reprezentacji. Wybaczcie ten mały wtręt we wstępie do meczu, ale delikatnie rzecz ujmując jestem wkurzony na tego typu bzdurne idee.
Niemcy to jedna ze słabszych drużyn z pośród krajów które pojawiły się na starcie BB, w naszym najlepszym okresie mieliśmy więcej użytkowników od nich. Nie oznacza to jednak, że mamy jakieś duże szanse na wygranie z nimi, oczywiście powalczymy, ale jak pokazały ich dotychczasowe mecze na imprezach mistrzowskich grają oni bez specjalnego ryzyka, dość powiedzieć że już w meczu z Portugalią planowali zagrać mecz sezonu. Miejmy jednak nadzieję, że tym razem ich selekcjoner wybiegnie myślami do półfinału, z drugiej jednak strony to Izrael ma lepszy bilans małych punktów, więc naszych poniedziałkowych rywali urządza tylko wysokie zwycięstwo. Generalnie mają mocny skład na obwodzie i wyrównaną grupę pod koszem, prawda jest taka że mogą nas pokonać na 101 sposobów, na szczęście 102 sposób jest po naszej stronie:).
Co do nas to chodzi mi po głowie mała koncepcja ale nie wiem czy zaryzykuję aż tak bardzo w tym meczu. Zobaczymy, nie obiecuję wam że wygramy ale mogę wam obiecać walkę. To tyle w tym temacie, w kilka dni po zakończeniu naszego udziału w ME postaram się podsumować całą imprezę, która mimo wszystko mogła się dużo lepiej potoczyć.
W pozostałych meczach Włochy zagrają z Izraelem, kilku Prezesów z Izraela już psioczy na to, że podłożymy się naszym sąsiadom z zachodu, tak błyskotliwe przemyślenia wskazują kto jest faworytem w tym meczu, choć z drugiej strony CT Izraela kontra TiE pewnych pierwszego miejsca Włochów i może być ciekawie. W ostatnim meczu tej rundy spotka się Portugalia ze Słowenią.
A jeszcze jedna kwestia bo właśnie dostałem pasjonującego bb@ od selekcjonera Niemców który zaproponował mi granie „fairplay”, tzn. bez meczu sezonu z naszej strony. Nie wiem jak taka oferta ma się do tego słowa na f ale mi takie propozycje kojarzą się z czymś innym na tą samą literę. Także postawmy sprawę jasno zagramy Crunch Time i niech nam się darzy:).