jak wczoraj zapowiedziałem, tak dzisiaj zakładam watek:)
a więc na początek cytat z reguł:
Dla meczów rozegranych przed 3 sezonem opcja "Prowadzenie drużyny" oceniała jakość wszelkich prób strzeleckich w porównaniu do średniej jakości wszelkich prób rzutowych, które powinny przypaść danemu zespołowi, patrząc na "talent", który był na parkiecie. Dobry plan ofensywny dawał wyższy wskaźnik "Prowadzenia drużyny", a dobry plan defensywny powodował, że wskaźnik "Prowadzenia drużyny" rywala był niższy.
We wszystkich meczach rozgrywanych w sezonie 3 i w sezonach późniejszych zastąpiliśmy tę opcję bardziej kompleksowymi "ocenami meczowymi". Odzwierciedlają one ilość punktów, którą zawodnicy na danej pozycji mieliby szansę zdobyć (średnio), gdyby oddali 100 rzutów. Wyższy wskaźnik świadczy o tym, że zawodnicy z danej pozycji mieli na przestrzeni całego meczu lepsze sytuacje rzutowe, tak więc powinieneś wykorzystać te informacje o silnych stronach Twego zespołu przy ustawianiu taktyk na następne spotkania. Ponieważ planowanie taktyki może być dość skomplikowane, powinieneś zasięgać rady kolegów na forum i korzystać z doświadczeń jakie oni zgromadzili - może dać to Ci dużo więcej wiedzy o sposobie rozgrywania spotkań, niż nasz skrócony (i zawiły) opis działania silnika meczowego. Powodzenia!
czy już wam świta o co mi chodzi....:)
ano właśnie płynność, przynajmniej u mnie odzwierciedla sie statach pomeczowych dotyczących trafień na 100 rzutów, więc jednak większość miała racje, dobre wyprowadzenie akcji, dobra sytuacja, celny rzut... oczywiście maja na to wpływ granie na luzie czy o wszystko, dobór taktyki, pressing...
dlatego chciałbym, żebyście podzielili sie spostrzeżeniami, jak to wygląda u was, może zrozumiemy tę mistyczna zagadkę.:) najprostsza metoda, średnia z 5 statystyk i porównanie z przeciwnikiem, jeżeli będą wyjątki, to sprawdzić trzeba postawę i czy akurat nie trafiono z atakiem w dziurawą obronę, chodzi mi o to czy u was tez się potwierdza reguła: wyższa płynność od przeciwnika, więcej trafień na 100 rzutów...