BuzzerBeater Forums

BB Poland > [wyb] al_said

[wyb] al_said

Set priority
Show messages by
From: al_said
This Post:
00
60229.1
Date: 11/23/2008 1:53:02 AM
Overall Posts Rated:
88
Co prawda niektórzy twierdzą, że jest już po wyborach, ja nie jestem wcale tego taki pewien stąd ten wątek. Poza tym korzystając z okazji poruszę jedną zapewne nurtującą was kwestię - powołania do kadry, co byście mogli jeszcze zagłosować na któregoś z moich kontrkandydatów:).

Sytuacja jest jaka jest, wiadomo, że graczy którzy grali w obu kadrach trochę znam, wiem czego można spodziewać się po ich właścicielach, z innej strony patrząc część graczy ma już swoje lata, a ME trwają cały sezon i o ile nie trafimy do jakiejś ekstremalnie trudnej grupy w 1 rundzie spokojnie można by grać zawodnikami którzy są nieco słabsi ale szybciej trenują.

A teraz konkrety, oczywiście to stan na dzisiaj za kilka tygodni niezależnie od tego kto wygra jestem pewien, że kryteria będą wyższe.

C/PF: pensja +50k, IS/ID/RB - minimum rewelacyjne, Bloki minimum silny, reszta im mniej czarnego tym lepiej, zwłaszcza czarne kozłowanie czy podania ograniczają szanse na powołanie.

PG: podania (PS) i kozłowanie (HN) minimum na poziomie znaczący, obrona (OD) też znaczący, gorszy z rzutów (JS/JR) także znaczący lepszy im lepszy tym lepszy:).

SG: OD - wybitny (ostatecznie może być znaczący ale ustawiony trening to presja), JS/JR podobnie jak u PG tyle, że lepszy z rzutów minimum cudowny/wspaniały, HN - silny to granice przyzwoitości. Oczywiście gracz z obroną na poziomie wspaniały może mi przesłonić braki w rzutach, więc jeżeli bardziej przykładacie się do treningu OD nie lękajcie się przesłać mi info.

SF: tu mamy dwa rodzaje SFów tych gdy gramy LI i tych gdy atakujemy z obwodu, oba rodzaje muszą mieć OD na poziomie znaczący, ID - porządny/silny, DV – im wyższy tym lepszy, poniżej porządnego musi być specjalny w innych skillach, oczywiście wysokie HN/PS będą dodatkowym atutem, któryś z tych skilli poniżej poziomu słaby ogranicza szanse gracza na powołanie do zera. LI: IS - silny, JS - rewelacyjny, JR - silny, atak z obwodu: JS - świetny, JR - sprawny.

”Konkrety ogólne”: takie rzeczy jak zbiórki u obwodowych nie mogą być w kolorze czarny. Podobnie u wszystkich graczy osobiste, choć tu mam wątpliwości czy to ma jakieś przełożenie na celność rzutów osobistych (patrz moje ostatnie spotkanie ligowe). Co do kondycji, to Ci którzy mnie znają wiedzą, a Ci którzy nie znają teraz się dowiedzą, że o ile wszystko co jest wyżej może być trochę nagięte przeze mnie to gracza bez staminy nie powołam, także jeżeli wasz gracz jest niebieski na wczoraj podciągacie go do poziomu przeciętny, jeżeli już jest przeciętny dbacie o jego staminę przy okazji meczu gwiazd czy po zakończeniu sezonu. Doświadczenie, cóż lubię graczy z doświadczeniem, ale nawet porządny exp nie przysłoni braków w skillach, zwłaszcza że są gracze spełniający kryteria z doświadczeniem. Forma oczywiście możecie twierdzić, że wasz gracz z przeciętną formą wykręca najlepsze statystyki w lidze, ale jeżeli już chcecie wystawiać swojego zawodnika w każdym meczu to musicie mieć Lekarza ze specjalnością Masaż.
I najważniejsze a zarazem z mojej strony ostatnie słowo, kryteria które wam przedstawiłem mogły was rozczarować (nasza kadra może wydawać się silniejsza), mogły was zaskoczyć (bo wasi gracze nie spełniają kryteriów), ja jednak pisząc je korzystałem z bazy i uwierzcie mi mamy ponad 18 graczy spełniających powyższe wymagania także nie tylko pensja, nie tylko DMI, nie tylko 60 pkt w ostatnim meczu ligowym, a poziom poszczególnych skilli weźcie sobie do serca.

This Post:
00
60229.2 in reply to 60229.1
Date: 11/23/2008 3:38:32 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Jaką chciałbyś grupę w el. ME?
Podaj twoją grupę marzeń ;)

This Post:
00
60229.3 in reply to 60229.2
Date: 11/23/2008 4:14:41 AM
Overall Posts Rated:
88
No cóż na dzisiaj koszyki wyglądają tak: (jeszcze jutro będzie up więc może się trochę pozmieniać
A: España, Italia, Deutschland, France, Israel, Hrvatska,
B: Portugal, Nederland, Schweiz, Poland, Srbija, Bosna i Hercegovina,
C: Slovenija, England, Rossiya, Bulgaria, Ceska Rep., Norge,
D: Danmark, Hellas, Slovensko, Crna Gora, Sakartvelo, Türkiye
D: Suomi, Sverige, Latvija, België, Eesti, Magyarország,
E: Ireland, Österreich, Makedonija, Lietuva, România, Scotland,
F: Ísland, Cyprus, Ukraina, Andorra, Cymru, Shqipëria
G: Byelarus, Moldova

Jak widać jest kilka min na które jeżeli wymienią trenera na lepszego lepiej nie trafić, moim zdaniem to na pewno są: Grecy, Litwini, Rumunii, Turcy. No i najważniejsze wolę grać bez przerwy na sparing, zawsze to może dać nam lepszy entuzjazm.

Grupa marzeń: Chorwacja, My, Norwegia, Gruzja, Belgia, Irlandia, Andorra, Białoruś.

Grupa śmierci: Hiszpania, My, Anglia (wiadomo gospodarz)/Czechy, Grecja, Węgry, Litwa/Rumunia, Ukraina.

Edit: jeszcze grupa która nam wychodzi jeśli to losowanie też jest na "lipę" czyli Francja, Polska, Bułgaria, Czarnogóra, Belgia, Litwa, Andora ta byłaby też bliżej grupy śmierci niż marzeń. No ale zobaczymy.

Last edited by al_said at 11/23/2008 4:18:28 AM

From: hatchet

This Post:
00
60229.4 in reply to 60229.3
Date: 11/23/2008 5:55:50 AM
Overall Posts Rated:
99

SG: OD - wybitny (ostatecznie może być znaczący ale ustawiony trening to presja), JS/JR podobnie jak u PG tyle, że lepszy z rzutów minimum cudowny/wspaniały, HN - silny to granice przyzwoitości. Oczywiście gracz z obroną na poziomie wspaniały może mi przesłonić braki w rzutach, więc jeżeli bardziej przykładacie się do treningu OD nie lękajcie się przesłać mi info.

Róbcie co chcecie, Rocha się nie pozbędziecie :D

From: Wang

This Post:
00
60229.5 in reply to 60229.4
Date: 11/24/2008 11:13:17 AM
Overall Posts Rated:
22
masz mój głos panie trenerze:) i rób z reprą to co uwazasz za najlepsze. pozdrawiam i zycze powodzenia w prowadzeniu reprezentacji naszego pieknego kraju :)

From: al_said
This Post:
00
60229.6 in reply to 60229.5
Date: 11/25/2008 1:05:14 AM
Overall Posts Rated:
88
Wielkie dzięki wszystkim za głosy, przy tak zdecydowanej wygranej moje zadanie jest jeszcze trudniejsze, także na razie nie będzie długich przemówień czas działać.
No i oczywiście dziękuję rywalom za to, że wystartowali.

This Post:
00
60229.7 in reply to 60229.6
Date: 11/25/2008 1:54:58 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Brawo, chyba zdobyłeś najwięcej głosów we wszystkich krajach!
A teraz na Mistrzostwa prowadź nas wodzu!

This Post:
00
60229.8 in reply to 60229.6
Date: 11/25/2008 2:03:29 AM
Fragmin Team
III.7
Overall Posts Rated:
11191119
GRATY! ...i do roboty! :)

From: c77™

This Post:
00