BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > Kontuzje

Kontuzje

Set priority
Show messages by
This Post:
00
83038.1
Date: 3/26/2009 2:17:49 PM
Overall Posts Rated:
00
moze mi ktos powiedziec co sie k**** dzieje z tą gra ?? nie minela połowa sezonu , a mam połowe składu w kontuzjach ( po 2 tyg. kazdy zawodnik o_0) , wprawdzie mam lekarza na 1 levelu , ale zawsze tak miałem , i zawsze miałem 1 kontuzjowanego , na cały sezon , teraz połowa i to lepsza połowa w kontuzjach ? może mi ktoś pomóc ?? co sie dzieje ?? WTF ?????

This Post:
00
83038.2 in reply to 83038.1
Date: 3/26/2009 2:23:29 PM
Overall Posts Rated:
00
dokładnie tego nie wiem ale jednym z powodów może być to że grasz z zespołami stosującymi twardą nieustępliwą obronę ,drugim to że masz cienkiego lekarza .bo skoro mowisz ze w tamtym sezonie miales jedna kontuzje to teraz musisz że tak powiem ''nadrobic'' :) a jeszcze innym powodem po prostu tak jest i nie wiemy na jakiej zasadzie dziala ta gierka i raz jednemu idzie gorzej raz lepiej . no nie wiem sam czemu tak jest ale wiem ze kontuzje to nic milego ;/ . Życze szybkiego powrotu twoich zawodnikow do dyspozycji . POZDRO a tak na marginesie moze niech wypowie sie jakis GM ;)

This Post:
00
83038.3 in reply to 83038.2
Date: 3/26/2009 3:56:38 PM
Overall Posts Rated:
146146
Kurcze, faktycznie połowa składu.
Z tego co kojarzę, to najprawdopodobniej BB'cy grzebali coś przy częstotliwości kontuzji kiedy wprowadzali nowy system staffu, więc już jakiś czas temu.
Przed tym sezonem algorytmy raczej były nie ruszane, tak więc po prostu pech.

Wydaje mi się jednak, że jest jakiś czynnik odpowiadający za częstotliwość kontuzji w danym zespole, i że jak się przypałęta, to później regularnie gracze trafiają na listę nieaktywnych (u mnie jest w tej chwili dwóch (jeden w sobotę, jeden dziś), a w zeszłym sezonie aż tak się nie działo). Stąd te tzw. "szpitale" w klubach (mam tak np. w hattricku - co się któryś wykuruje, to albo znowu łapie kontuzję, albo łapie ją dwóch innych :)

Jedyne co można zrobić to to przeczekać, niestety nie ma innej rady.

From: jouker

This Post:
00
83038.4 in reply to 83038.3
Date: 4/1/2009 8:27:21 AM
Overall Posts Rated:
5959
Ja mam lekarza na 5 poziomie i od 2 sezonów zero kontuzji, gram 10 zawodnikami i spoko ze wszystkim, minut starcza dla wszystkich i kasy sie malo na pensje wydaje