Hala - zgodnie z przewidywaniami, taki stan nie mógł trwać długo. Główny zamysł BB'ków był taki, że po to wprowadzili możliwość ustalania ceny, żeby z tego korzystać, a nie budować giganty i ustalać najniższe ceny. Jest więc próba "powrotu do korzeni" - czy im się to uda, okaże się. Myślę, że w wielu ligach zmiany mogą być dosyć drastyczne (zwłaszcza z mniejszych, gdzie nawet za darmowe bilety hala będzie świecić pustkami :)
Kontrakty z TV - to mnie dosyć mocno ciekawi. Tu też widać powrót do tego, co było dobre :) Pewnie pieniądze nie będą takie jak kiedyś za mecz transmitowany w TV, ale dobrze, że trochę to zróżnicują. Będzie to bardziej realne i ułatwi drużynom w wyższych ligach utrzymanie składu. Zastanawia mnie tylko fakt, jak to będzie wyglądało w ligach na tym samym poziomie rozgrywek.
Free Agents - a to mi się nie podoba. Ceny na TL'u są często z kosmosu i jedyną metodą pozyskania niezłego gracza było kupienie FA. Teraz to się skończy, nie pozostanie więc nic innego, jak porządnie szkolić juniorków.
Ciekawi mnie jeszcze ta zmiana od 10 sezonu, dotycząca graczy krajowych i wzrostu dochodu ze sprzedaży pamiątek. Czy jest to zmiana o której pisali wcześniej (wzrost kosztów utrzymania graczy z zagranicy), czy też raczej zmiana uzupełniająca, która ma zbilansować wzrost pensji "obcych" zawodników? Może za jakiś czas BB'cy trochę to wyjaśnią.
To wszystko jednak nic. Poczekajcie aż ogłoszą to co zapowiadają w pierwszym akapicie - kolejną niespodziankę w trakcie sezonu. Dopiero się zacznie :D