Bardzo dziękuję za oddane dotychczas na mnie głosy. Również dziękuję za wszystkie miłe i wspierające mnie słowa kierowane bezpośrednio do mnie. Udało mi się przekonać wiele osób że to ja mogę dać kadrze wiele czasu i poświęcenia, że mogę sprawić aby ugruntowała i umocniła ona swoją pozycję wśród czołowych reprezentacji na świecie. Wiem że wielu z was waha się czy warto postawić na kogoś takiego jak ja. Mam nadzieję że przez te kilka dni do ostatecznego rozstrzygnięcia zdołam was przekonać że mogę zastąpić al_saida i godnie razem z naszą drużyną reprezentować naszą społeczność.
Jak napisałem w wystąpieniu wyborczym nie planuję żadnej rewolucji w reprezentacji. Chciałbym oprzeć szkielet drużyny na dotychczasowych filarach poważnie wzmacniając ich zawodnikami, którzy w ubiegłym sezonie skończyli występy w U21.Powoli dochodzimy do czasu kiedy to młodzi, dobrze szkoleni zawodnicy wyprzedzają w umiejętnościach dotychczasowych reprezentantów. Dlatego z sezonu na sezon będzie ich grało w reprezentacji coraz więcej. Dlatego też będę ściśle współpracował z selekcjonerem kadry U21 i jeżeli będzie taka potrzeba korzystał również z tamtych zawodników, zresztą podobnie jak to miało miejsce w poprzednim sezonie kiedy Wiśniewski czy Rybaczuk wzmacniali kadrę al_saida.
Chciałbym podtrzymać dotychczasowy system skautów, bo wiem że to dobrze działa i w większości wypadków sprawdza się. Myślę że skauci którzy dotąd wykonywali kawał dobrej roboty nadal będą chcieli ciągnąć ten wózek razem ze mną:)Jestem przekonany że warto realizować pomysł vinnie_jonesa dotyczący powstania sztabu osób chętnych do pomocy selekcjonerowi. Sztab ten zajmował by się rozpoznaniem rywala poprzez przeglądanie forum krajowego, obserwacji reprezentantów innych krajów na TL co mogło by ułatwiać rozpracowanie rywala przed meczem. Chcę aby współpracowały ze mną też osoby wyszukujące polskie talenty na TL i pomagające znaleźć takiemu zawodnikowi klub w Polsce. Są już osoby chętne do współpracy ze mną ale przyjmę każdą pomoc od tych co będą mogli ją zaoferować.
Pierwszym poważnym sprawdzianem dla nowego selekcjonera będą eliminacje do Mistrzostw Europy. Jak już wspomniałem w debacie losowanie mieliśmy dobre w dużej mierze dzięki al_saidowi i wynikom osiągniętym przez reprezentację pod jego wodzą. Uważam że powinniśmy wygrać tą grupę ale jak zajmiemy drugie miejsce też będę zadowolony. Celem nadrzędnym nie jest bowiem wygranie grupy eliminacyjnej ale jak najlepsze zaprezentowanie się w turnieju finałowym. Chciałbym przystąpić do niego z maksymalnym możliwym entuzjazmem… W turnieju finałowym celem minimum będzie zakwalifikowanie się do pierwszej trójki w grupie co da nam baraże do Mistrzostw Świata. Uważam że to jest cel jak najbardziej realny. Świetnie było by zdobyć medal ale tego obiecać nie mogę… Kolejny cel to awans do Mistrzostw Świata i jak najlepszy tam występ. Mamy silną reprezentację i uważam że to nie my mamy obawiać się rywali a oni nas! Wierzę że już wkrótce nadejdą czasy iż grając z Hiszpanią ich selekcjoner dziesięć razy pomyśli zanim zdecyduje się na TiE… Jednocześnie obiecuję że nigdy ale to nigdy nie oddam meczu walkowerem! Nawet jakbym tym miał przegrać awans… Wolę walczyć i przegrać 26 punktami, niż tchórzyć jak ten gość z Chile i poddając się liczyć na korzyści z tego. Jeśli ktoś tego ode mnie by oczekiwał to niech na mnie nie głosuje… Będę odważnym selekcjonerem. Nie boję się ryzyka. Ci co znają mój klub wiedzą o tym doskonale… Ryzykując można sporo stracić… ale jeszcze więcej zyskać…
Kończąc tą przydługą i nudną ;)wypowiedź chciałbym jeszcze raz podziękować dotychczasowemu selekcjonerowi za to co zrobił dla reprezentacji. Dzięki niemu jesteśmy w tym miejscu gdzie jesteśmy. Zrobię wszystko co mogę abyśmy wspięli się o kolejny stopień w drodze na szczyt. Jeśli udało mi się przekonać kogoś do siebie to proszę o głos poparcia.
Last edited by Mr.President_ELIT at 6/6/2009 5:27:50 AM