BuzzerBeater Forums

Apua - Suomi > Simulaattorin toiminta.

Simulaattorin toiminta.

Set priority
Show messages by
From: lATLl
This Post:
00
97411.1
Date: 6/16/2009 7:03:46 PM
Overall Posts Rated:
00
Eli itseäni kiinnostaisi tietää kuinka todenmukainen peli on. Onko isoilla hyvin heittävillä pelaajilla paremmat mahdollisuudet heittää haastetut heitot sisään. Eli jos otetaan vaikkapa NBA:sta pari esimerkkiä. Jason terry ja Nowitzki eli jos totta puhutaan niin miten kone ottaa humioon, jos toinen pelaaja on vaikkapa 7'1 ptikä ja puollustava 6'9 niin on siinä aika vaikea heittoa häiritä. Ja jos screeni tehtäisiin niin voisi tulla esim pitkän tarkasti heittävän sentterin heitto vastaan lyhyen takamiehen blokki yritystä. Ja muutenkin otetaanko pelissä huomioon tuota pituutta.

This Post:
00
97411.2 in reply to 97411.1
Date: 6/17/2009 12:49:27 AM
Overall Posts Rated:
587587
Pelaajan pituus vaikuttaa vain harjoitteluun.

This Post:
00
97411.3 in reply to 97411.2
Date: 7/4/2009 6:59:14 AM
Overall Posts Rated:
587587
Vastaus viestiin: (45982.374)

Tämä BB:n ottelumoottori(tai vastaavasti otteluarvostelut) on vaan niin omituinen, ettei siitä tunnu saavan mitään otetta

BuzzerBeaterin pelimoottorissa simuloidaan pelitilanteita aika tarkalla tasolla. Siksi pelaajien kaikki ominaisuudet ja niiden sopiminen joukkuetovereiden ja vastustajien taitoihin sekä joukkueiden taktiikoihin vaikuttavat jokaisessa pelitilanteessa. On yksinkertaisesti väärin katsoa pelkkiä joukkuearvosteluita, mitä moni tuntuu tekevän ja sitten ihmettelevän tuloksia. Arvosanat kertovat yleisestä tasosta ja joukkueiden painotuksista sääntöjen kuvaamalla tavalla. Ei niissä mitään omituista ole; niiden tarkoitus on vaan ymmärrettävä oikein. Erityisesti Hattrick-taustaisilla käyttäjillä on yleensä oletus, että arvosanojen merkitys on täysin sama kuin Hattrickissa.

Esimerkiksi aivan suvereeni kolmosten heittäjä, joka on sijoitettu PF/C-paikoille ei näy käytännössä (teoriassakaan?) joukkueensa ulkohyökkäysarvosanoissa. Pelaajan kannattaa kuitenkin käyttää tätäkin taitoaan. (Hattrickissahan hän ei sitä käyttäisi -- ellei sitten olisi jotain pientä sivutaitovaikutusta johonkin arvosanaan. Tällöinkään pelaaja ei käyttäisi sitä itse, vaan joukkue vain hyötyisi siitä epäsuorasti.) Toisaalta siitä taidosta on aika vähän iloa, jos pelaaja ei osaa ajaa paikkoihin, joukkuetoverit eivät osaa syöttää, tai vastustaja puolustaa erityisen hyvin.

Arvosanoja katsomallakin pääsee taktiikoiden suunnittelussa pitkälle. Kannattaa kuitenkin aina ajatella pelaajiaan kokonaisuuksina, joilla on monia ominaisuuksia ja joita he myös haluavat käyttää. Tämä peli ei ole samanlainen kuin Hattrick, jossa lyödään pelinrakennusta keskikentälle ja sitten arvotaan paikkajakaumat ulos näkyvien arvosanojen perusteella. Päinvastoin, jokainen tilanne rakentuu pelaajien ominaisuuksien perusteella. Näistä ominaisuuksista saa sitten karkean käsityksen katsomalla arvosanoja ja valittuja taktiikoita. Lopputuloksia ihmetellessä kannattaa kuitenkin mieluummin pohtia paikkakohtaisia hyökkäyspelin arvosteluja (xxx pistettä 100 heitolla), tilastoja ja tietoa omien pelaajien ominaisuuksista. Jos vastustajan pelaajien ominaisuuksista on suoraa tietoa tai viitteitä, niin sekin tietysti helpottaa.

This Post:
00
97411.4 in reply to 97411.3
Date: 7/4/2009 7:21:33 AM
Overall Posts Rated:
22
Kiitos tästä, hieman raottaa tuota mystisyyden verhoa..

..toisaalta herättää paljon lisäkysymyksiä:

1. Kun vastustajan pelaajien suoritukset edellisissä otteluissa riippuvat niitä vastaan pelanneista pelaajista, ei liene mitään mahdollisuutta varautua tulevaan, koska "mikään ei kunnolla näy arvosteluissa"..Kun kenenkään taitoja ei tiedä, kuin sinnepäin.

2. Miksi sentterini "olemattomilla" kaukoheittotaidoillaan heittelevät 3p heittoja "aja korille"- taktiikassa?

3. Miksi joukkueeni yrittää loppukiriä heittelemällä 3p heittoja, vaikka pelaajamateriaalini ei todellakaan sovellu siihen.

4. Miksi asenne ei näy otteluarvosteluissa, jos niistä ei muutenkaan mitään pysty lukemaan?

5. (erillinen kysymys)Näkyykö kotietu siellä?

Kyllä mä nyt hieman jyvällä olen näistä, mutta halu tietää enemmän on suuri.

Suuri vääryys on myös mielestäni se, että ulkohyökkäysjoukkuetta vastaan puolustava saa puolustukseen yhden hyödyn ja kaksi haittaa. Sisähyökkäysjoukkuetta vastaan puolustavalla menee toisinpäin. Lisäksi vielä ulkohyökkäysjoukkueen vahvuus loppukireissä. Tuli siis näköjään aloitettua treenit väärästä päästä

This Post:
00
97411.5 in reply to 97411.4
Date: 7/4/2009 10:09:04 AM
Overall Posts Rated:
587587
1. Kun vastustajan pelaajien suoritukset edellisissä otteluissa riippuvat niitä vastaan pelanneista pelaajista, ei liene mitään mahdollisuutta varautua tulevaan, koska "mikään ei kunnolla näy arvosteluissa"..

Mikään ei näy täydellisesti, joten mihinkään ei voi varautua täydellisesti. Kaiken lisäksi vastustaja voi pelata eri tavalla kuin edellisissä otteluissaan ja todennäköisesti jossain määrin eri tavalla pelaakin, sillä vastustajan kannattaa mukautua sinun joukkueesi pelitapaan. Mutta kyllä monista asioista saa silti viitteitä aika hyvin. Loppujen lopuksihan ei tarvitse pelata jokaista yksilöä vastaan erikseen, vaan on tärkeämpää löytää selvä ajatus oman joukkueen pelaamiselle ja lisätä siihen sitten elementtejä vastustajan mukaan. Täydellistä pelitapaa tuskin pystyy luomaan mihinkään otteluun, mutta

2. Miksi sentterini "olemattomilla" kaukoheittotaidoillaan heittelevät 3p heittoja "aja korille"- taktiikassa?

Pelaajat tekevät heittoratkaisunsa riippuen heitto- ja syöttöpaikkojen hyvyydestä. Muutkin tekijät kuten kokemus vaikuttavat, mutten ole selvillä juuri kokemuksen tarkasta merkityksestä tässä suhteessa. (Oman fiilikseni mukaan kokemus auttaa esimerkiksi ratkaisuhetkillä vapaaheitoissa, mutta tämä voi olla myös harhaa sillä se perustuu vain omien otteluiden seuraamiseen.) Ja jos kellossa on vähän aikaa, niin sitten heitetään sieltä missä ollaan.

Ehkä sentterilläsi ei oikein ole syöttötaitoa. Jos se on samaa tasoa kuin kaukoheitot, niin tason parin nostaminen voisi jo vähentää tätä ongelmaa.

3. Miksi joukkueeni yrittää loppukiriä heittelemällä 3p heittoja, vaikka pelaajamateriaalini ei todellakaan sovellu siihen.

Aika normaalilta kuulostaa. Nykyään valmentaja pyrkii kyllä vaihtamaan vähän parempia kolmosen heittäjiä kentälle tällaisessa tilanteessa.

4. Miksi asenne ei näy otteluarvosteluissa

En tiedä tarkkaa syytä, miksi näin on päätetty. Todennäköisin syy on se, että asenne vaikuttaa tilannekohtaisesti suoraan yksittäisiin todennäköisyyksiin, joten sen lisääminen arvosanoihin ole yksiselitteistä. Ennenhän asenne näkyi arvosanoissa, sillä se käsittääkseni vaikutti taitotasojen käyttöön -- mahdollisesti suoraan kertoimena.

5. (erillinen kysymys)Näkyykö kotietu siellä?

Kotietu näkyy arvosanoissa. Samoin peli-into.