BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
122451.10 in reply to 122451.8
Date: 12/17/2009 5:28:44 AM
Spartak Vodka
III.6
Overall Posts Rated:
00
bragalyi kicsit könnyebb helyzetben van, ő naprakész a kerettel kapcsolatban :) Minimális célnak az első csoportkörből való továbbjutást tartom, és a pótselejtezős kijutás a vb-re lenne a maximum, amit most tudhatunk. Még egyszer mondom a keret ismerete azért segítene, és persze a sorsolás is :)

This Post:
00
122451.11 in reply to 122451.7
Date: 12/17/2009 9:15:22 AM
Overall Posts Rated:
33
Mindegyik kapitányjelölttől kérdezném:
Miben látod a 357 felhasználót számláló Svájc nagyválogatottjának sikereit és a világranglistán elfoglalt helyezését?
Elérhet-e ilyet a magyar válogatott?
Hogyan?

Nagyon jó kérdés, régóta próbálok rájönni. Arra jutottam, hogy sokkal aktívabb a közösség, bár csak 357-en vannak, de ha megnézed a fórumaikat, sok-sok felhasználó vesz részt rajta aktívan. Vagyis, bár kevesebben vannak, mint mi, többen foglalkoznak azzal, hogy a játékosokat a válogatott számára megfelelően edzék.

Sajnos nálunk ez nincs így. Az u21-nél már jól látható a törekvés (és persze az eredmény is), de a nagyválogatottban még ma is csak 6 hazai játékos van az évet záró 18-as keretből (ebből 1 farm). Az elődöntőt elvesztő svájci válogatottból a 12 játékosból 7, a kezdő 5-ből 4 volt hazai nevelés (ideszámítom a Németországban, de a Svájci válogatott szövetségi kapitánya által nevelt játékost is...).

Konkrétan komoly problémát jelentett az elmúlt két évben , hogy a külföldi tulajok nem is válaszoltak a leveleimre, illetve nem fektettek hangsúlyt a játékos formájára, edzésére.

Összefoglalva: Azt gondolom, hogy az U21 korosztály elindult egy jó úton, egyre több magyar felhasználó van, akit érdekel a válogatott sorsa, aki hajlandó energiát fektetni abba, hogy a válogatott számára fejlesszen játékosokat. Ha össze tudjuk hozni azt is, hogy ez az U21 után is így maradjon és a nagyválogatott játékosok is olyan tulajdonosoknál legyenek, akiket érdekel a válogatott, akkor 1-2 éven belül eljuthatunk ugyan oda, ahova Svájc.

This Post:
00
122451.12 in reply to 122451.8
Date: 12/17/2009 9:26:35 AM
Overall Posts Rated:
33
Jelölteket én nem szeretnék megnevezni, bárkinek a véleményét eddig is szívesen meghallgattam és ezután is szívesen fogadom. Inkább az a fontos, hogy milyen segítségekre gondolok (nem fontossági sorrendben...:-):
- Kaygee sok időt sporolna meg nekem, ha elvállalná (elvileg el fogja) a tippverseny bonyolítását... :-)
- Mint a másik válaszban kifejtettem, olyanokra lenne szükségünk, akik válogatott játékosok fejlesztését, szinten tartását vállalják (gondolok itt Patresere Raffay-val vagy zolinezre Driguccsal és persze Arsenere Májerral). Ha ilyen vállalkozó kedvű játékosokat találunk még, illetve meg tudunk alapítani még 2-3 farmot, akkor elérhetjük, hogy a válogatott nagy része Magyarországon is játszon.
- Nagyon jó lenne létrehozni egy közösséget (legalább 3-4 ember), akik minden meccs előtt kielemzik az ellenfelet és javaslatot tesznek az alkalmazott taktikára, felállásra. Nem vagyok mindenható, biztosan elnézek dolgokat és bizony olyan is van, hogy nincs elég időm. Ez a csapat akár mindenkor ismerhetné a válogatott játékosok skilljeit is, hogy pontosabb képet tudjanak alkotni.

Célkitűzés:
A várható kerettel (bevallom még nem állt össze bennem pontosan, majd ha megválasztotok) minimum cél a csoportkörből továbbjutás. Utána már nagyon múlik a szerencsén a többi, de nem lehetetlen az Európa bajnoki elődöntő és a vigaszágon VB-re jutás sem. Ha a vigaszági VB-re kerülünk, akkor pedig mindent meg fogunk tenni, hogy a következő kapitány végig hazai pályán vívhassa a következő selejtezőt, ez tényleg reális lehet. Mindezek alapján két év múlva az első 15-ben kellene lennie a válogatottnak a világranglistán.

This Post:
00
122451.13 in reply to 122451.12
Date: 12/17/2009 9:37:32 AM
Overall Posts Rated:
88
idén is indulsz!:O
na mind egy,de idén a válogatot szerintem nem szerepelt olyan jól,de most ugye az idei U21 mehetnek a Felnőt Válogatotba.Kiket néztél ki közülük és kikkerülnek be közülük?

From: kaygee

This Post:
00
122451.14 in reply to 122451.12
Date: 12/17/2009 9:48:45 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ugyan nem vitatéma, de kaygee vállalja... :-))

From: bragalyi

This Post:
00
122451.15 in reply to 122451.14
Date: 12/17/2009 9:53:17 AM
Overall Posts Rated:
33
Ugyan nem vitatéma, de kaygee vállalja... :-))

És a korrektség kedvéért tegyük hozzá, hogy gondolom a választott kapitánytól függetlenül vállalod.

This Post:
00
122451.16 in reply to 122451.13
Date: 12/17/2009 10:01:47 AM
Overall Posts Rated:
33
idén is indulsz!:O
na mind egy,de idén a válogatot szerintem nem szerepelt olyan jól,de most ugye az idei U21 mehetnek a Felnőt Válogatotba.Kiket néztél ki közülük és kikkerülnek be közülük?

Gyorsan tegyük hozzá, hogy ez a kérdés nem korrekt a többi jelölttel szemben, mert ők még nem láthatják a játékosok pontos adatait.

Még nem végeztem válogatást, választás vége után van még rá 4-5 nap, majd akkor.
Az idei válogatásban nálam sokkal nagyobb hangsúlyt fog kapni, hogy a tulajdonos hogyan áll a válogatotthoz, ezt 1-2 levél alapján el kell dönteni.

Akik U21-ből bekerülhetnek:
Leó Sógor (bár ahogy hallom vendabal-tól, a tulaj nem túl kooperatív)
Havasi (belső posztokon nagyon nehéz lesz a kérdés, szerencsére jó a kínálat)
Alexandrov (már meg is keresett a tulaja, aktív)
Kállay,Lipták,Dimák,Böcz (őket még nem ismerem nagyon, majd jobban meg kell nézni)

Akik valószínűleg maradnak:
Raffay
Lajos
Szentmiklósi
Pesti
Hurst
Juhász
Drugics
Kharkovschenko

This Post:
00
122451.17 in reply to 122451.16
Date: 12/17/2009 10:04:35 AM
Overall Posts Rated:
88
és a te csapatoddal mi lesz?Nem lesz egy kicsit sok?És Keneseivel mi lesz tudtom szerint már ő nem lehet U21-es.

From: kaygee

This Post:
00
122451.18 in reply to 122451.15
Date: 12/17/2009 10:11:41 AM
Overall Posts Rated:
173173
Igen.

From: Arsene

This Post:
00
122451.19 in reply to 122451.18
Date: 12/17/2009 10:31:03 AM
Overall Posts Rated:
00
Elég nehéz válogatott szövetségi kapitányának lenni! Én egyszer már indultam de kikaptam pont bragalyitol, hála az égnek! Próbáltam segíteni neki mindig hogy mit játszunk és hogyan. Hát nem egyszerű. Mindenképp kell egy pár fős csapat aki kielemzi a következő ellenfelet, és ezzel segíti a szövetségi kapitány munkáját! DE a legjobb az lenne ha mindenki aktívan látogatná a külső fórumot és hozzászólna a dolgokhoz. Ezzel lehetne eredményesebb a válogatott.

Nekem az a véleményem hogy Svájc nem 2-3 ember miatt ilyen eredményes. Akár lehetne egy szavazás a külső fórumon hogy milyen kezdőkkel és milyen taktikával játszunk. Az eddigi szavazás így is elég népszerű, és ez szerintem érdekelné az embereket. Persze nem kötelezően igy kellene kiállni de segítene biztos vagyok benne. Ezt mindenképp szorgalmaznám, akárki lesz a kapitány.
Mit szolnak a jelöltek ehhez?

This Post:
00
122451.20 in reply to 122451.17
Date: 12/17/2009 10:35:25 AM
Overall Posts Rated:
33
és a te csapatoddal mi lesz?Nem lesz egy kicsit sok?És Keneseivel mi lesz tudtom szerint már ő nem lehet U21-es.

Mint az az eredményből is látható, bizony a csapatom rovására ment a kapitányság. Egy éve rájátszásban voltam és kupát nyertem, most megúsztam a kiesést és kiestem a 32 között...

De ez benne van, ha nem vállalnám így, nem jelentkeztem volna.

Kenesei jó kérdés, mint írtam, belső posztokon alapos válogatást kell végezni. Erről most még nem tudok nyilatkozni.

Advertisement