στη συγκεκριμενη περιπτωση μπορει να ισχυει αυτο αλλα στην περιπτωση που ο αντιπαλος δεν εχει καλο flow στην επιθεση του;;;...αν ας πουμε καποιος παιξει σε μενα F.C.P και εγω δεν εχω καλες πασες δεν ειναι προτιμοτερο να παω σε καποιο γρηγορο συστημα;;;
Κάθισα και σκέφθηκα αρκετά σοβαρά την προηγούμενή σου ερώτηση και έχω μια (σχετικά αμφιλεγόμενη απάντηση).
Αυτό που λες είναι ότι έστω έχουμε μία ομάδα με
κακή κυκλοφορία.
Ας υποθέσουμε ότι αυτή η ομάδα είναι δυνατή
εξωτερικά στην αρχή. Η αντίπαλη ομάδα είναι λογικό να πάει σε μία ζώνη 3-2. Η ζώνη αυτή μπλοκάρει σχετικά τα εξωτερικά συστήματα και δεν θα ανησυχούσες πολύ για τυχόν εσωτερικό παιχνίδι λόγω έλλειψης ροής όπως είπαμε.
Ας υποθέσουμε τώρα ότι η ομάδα είναι δυνατή
εσωτερικά . Για διαφορετικούς λόγους και το MtM και η ζώνη 2-3 αλλά και η ζώνη 3-2 είναι πιθανές επιλογές (πάλι πατώντας στην χαμηλή ροή).
Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα ουδέτερα συστήματα.
Που το πάω λοιπόν;
Η γνώμη μου είναι ότι ο συλλογισμός που μόλις ανέπτυξα είχε βγάλει στην ´σύνταξη´ την F.C.P!
Αυτό γιατί η F.C.P παιζόταν αποκλειστικά εναντίον ομάδων με κακή κυκλοφορία, η φιλοδοξία ήταν να κερδίσουμε προκαλώντας λάθη.
Όμως βλέπουμε ότι οι πιο ´normal' άμυνες θα ήταν δόκιμες επιλογές και σίγουρα πιο χαμηλού ρίσκου!
Όμως πιστεύω ότι το ´κοντό´ ρόστερ είναι ένας σημαντικότατος παράγοντας. Δηλαδή πρέπει να κοιτάμε την εφαρμογή αυτής της άμυνα σε σχέση με τις
αντοχές και τους πάγκους των ομάδων σε μεγάλο βαθμό.
Αυτό κυρίως γιατί στο
υψηλό επίπεδο έχει αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων με ´κοντό´ ρόστερ και έχει μειωθεί ο αριθμός με κακή κυκλοφορία.
Last edited by GM-sarithin at 10/9/2011 4:21:14 AM
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές