BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: gover

This Post:
11
200039.10 in reply to 200039.5
Date: 11/1/2011 9:10:51 AM
Overall Posts Rated:
3636
@GM-braco

Si res mislil, da bom odkrival toplo vodo? Napisal sem, da ne načrt preprost in pač opisal postopek dela, ki teče enako od prevega mandata tanukija do sedaj povsem isto. Tukaj ni nič za spreminjat. Vsak ...... zna to delat. Naloga selektorja je, da izbere prave igrlace in pravo taktiko. Tukaj se pokaže pravi selektor.

Kako že veš, da ne spremljam foruma?

Pa prosim te, za čas te kampanje, da se ne osredotočiš na pridobivanju glasov s pomočjo eliminiranja nasprotnikov, ampak s tvojim delom in dosežki!

@LA-Koperboy

Kaj potem si ti za trajni mandat? Po tem mandatu se bo že šest sezon trudil in bi si zaslužil še en mandat? In tako naprej? Dajmo no. Bi bilo potrebno objaviti rezultate tega truda in ne nagrajevati truda ampak rezultate!!!!

From: braco

This Post:
00
200039.11 in reply to 200039.10
Date: 11/1/2011 9:28:10 AM
Overall Posts Rated:
3434
Te prav nič ne eliminiram gover, vendar si v svojem govoru napisal da sem jaz slabo vodil reprezentanco in da je za dobro repko potrebno voditi evidenco igralcev ter jih trenirati itd. To sem uzel kot da si ti mnenja da se to do sedaj ni počelo.
Drugače pa so bili dosežki, za ta mandat res niso bohvej kaj, vendar je bila tudi generacija slabša, brez igralcev na notranji poziciji smo bili žal nekonkurenčni.
Sedaj ko prihajata dve generacije v katero sem vložil ves svoj trud in čas pa ne mislim prepustiti drugemu uporabniku da bi požel slavo mojega dela.

Drugače pa nemoreš reči da imaš večje izkušnje kakor jaz. Obadva sva začela takoj na začetku, res je da nimam takih uspehov z ekipo svojo kakor ti, vendar pa se veliko bolj posvečam repki kakor pa svoji ekipi in nisem obupal nad repko tudi ko smo bili na tleh, vendar pa se vlagal trud v iskanje novih igralcev in v pisanju trenerjev kašne načrte imajo in kakšen naj bo trening. Moj mandat ne bo večen, vendar pa dokler bom vlagal trud v to repko bom kandidiral čisto vsakič, ko bom mnenja da nimam več časa, se pa nebom več kanditiral.

Zato ker za osebo ki misli da ima tolikšne izkušnje bi lahko kej več pomagal drugim ko sprašujejo za nasvete, oz. za osebo ki ima toliko izkušenj bi lahko tudi kej časa posvetil reprezentanci tudi ko ni selektor.

From: Koperboy

This Post:
00
200039.12 in reply to 200039.10
Date: 11/1/2011 10:16:39 AM
Overall Posts Rated:
952952
@LA-Koperboy

Kaj potem si ti za trajni mandat? Po tem mandatu se bo že šest sezon trudil in bi si zaslužil še en mandat? In tako naprej? Dajmo no. Bi bilo potrebno objaviti rezultate tega truda in ne nagrajevati truda ampak rezultate!!!!

Mnenja sem, da je delo U-21 selektorja zelo nehvaležno. Ko prvič postaneš U21 selektor, dobiš na voljo 21-letnike, katerih treninge in motivacijo je vodil prejšnji selektor. Narediš torej tak rezultat, kot narediš. Naslednjo sezono dobiš bivše 20-letnike, pri katerih si lahko na trening vplival točno eno sezono.

Če imaš srečo, so ti 21-letniki in njihovi nasledniki dobri ter te po mandatu drugi ocenjujejo pozitivno. Če pa si naletel na slabo generacijo, ti tudi vso taktično znanje ne pomaga, da bi naredil dober rezultat.

Tvoje dejansko delo se pozna šele na tistih igralcih, ki so imeli 18 let, ko si začel mandat. Braco je s "svojimi" 18-letniki igral v takšni skupini, kjer realno več kot to, kar je naredil, ni bilo možno narediti. Vsaj takšno je moje mnenje. Zdaj prihaja evropsko prvenstvo, na katerem imamo po mojem mnenju dejansko nekaj šans. Recimo, da selektorsko mesto to sezono prevzameš ti in narediš dober rezultat; to boš lahko poudaril na naslednjih volitvah. Kdo pa je zaslužen, da bi ti dobil tako dobre igralce?

Še nekaj...

Tukaj ni nič za spreminjat. Vsak ...... zna to delat. Naloga selektorja je, da izbere prave igrlace in pravo taktiko. Tukaj se pokaže pravi selektor.

Po mojem mnenju si tukaj tako ustrelil mimo, da bolj nisi mogel. Res je, popis in spremljanje igralcev niso neka višja znanost. Zahteva pa precej vloženega časa in volje brez zagotovila, da boš "tvojo" generacijo popeljal na kakšno veliko tekmovanje. Predpostavimo, da postaneš selektor in se prvo sezono trudiš, nato pa se odločiš, da to ni zate in ti požre preveč časa; drugo sezono boš tako vložil manj truda v igralce, kot bi sicer in naslednjemu trenerju pustil slabo zapuščino. To se seveda lahko zgodi vsakemu in ravno zato zelo visoko cenim konstantnost, s katero braco čisto vsako sezono vloži dosti svojega časa v to, da vse teče, kot je treba. Da, vsak zna to delati. Ampak a je to zagotovilo, da bo to tudi narejeno? S tem nočem reči, da se tebi kaj takega ne bi dalo. Želim le razložiti, da dajem svoj glas tistemu, ki je do sedaj to redno in vestno opravljal.

From: gover

This Post:
11
200039.13 in reply to 200039.12
Date: 11/1/2011 11:14:41 AM
Overall Posts Rated:
3636
Štiri sezone premalo? Mene ne zanima dediščina prejšnega selektorja pa ne vem kaj še.... rad bi videl rezultate tega mandata. Rad bi videl enega, dva, pet 22-letnih igrlacev, ki so bili cel mandat pod vašim okriljem in so sedaj sposobni narediti kaj v članski reprezentanci. Pa teh ni. Ne vem zakaj.

Če mi pokažeste dobre igralce, ki ste jih vzgojili, zmago proti velikim favoritom, kaj res velikega in uspešnega, takoj umaknem svojo kandidaturo.

V prejšnijh volitvah si dejal, da sta dve sezoni premalo za realno sliko. So vam dali še dve, v katerih naj bi se pokazali vaši potenciali. In rezultati: reprezentanca je nazadovala, ni igralcev, ni rezultatov in nato prosite še za dve. Ok. Vam ju damo, kak izgovor bo pa po šestih sezonah? da ni bil dober draft? nesrečni žreb? predolg mandat?

Vem da se je braco trudi. Super. A rezultatov ni.

Kar se pa tiče ..., je bil tisti stavek namenjem popisu igrlacev in v sarkastičnem slogu, če ga niste prepoznali.

Torej rezultate na plano in moja kandidatura gre stran. Če le teh ne bo, je moja kandidatura upravičena in s tem je diskusija zaključena. Rad bi bolj odgovarjal na vprašanja drugih, kot nadaljeval ta besedni dvoboj(troboj), ki ne pelje nikamor.

Lp

From: copatar

This Post:
11
200039.14 in reply to 200039.11
Date: 11/1/2011 11:31:26 AM
Overall Posts Rated:
130130
Sedaj ko prihajata dve generacije v katero sem vložil ves svoj trud in čas pa ne mislim prepustiti drugemu uporabniku da bi požel slavo mojega dela.

Kaj naj porečemo na to izjavo? Ni pomembno,kaj je najboljše za našo rep.,samo,da ne bo kdo drug požel slavo mojega dela?
Pomojem ni pomembno,kdo bo požel slavo dosedanjega dela,ampak uspeh in prihodnost naše rep.To bi morala biti prioriteta vsakega,ki si želi najboljše za našo repko in ne osebne koristi in slava posameznikov.

Zato ker za osebo ki misli da ima tolikšne izkušnje bi lahko kej več pomagal drugim ko sprašujejo za nasvete, oz. za osebo ki ima toliko izkušenj bi lahko tudi kej časa posvetil reprezentanci tudi ko ni selektor.

Na forumu je veliko splošnih,začetniških..vprašanj,ki nimajo nikakeršnih veze z vodenjem oziroma uspehom repke.Vprašanja se predvsem nanašajo na klubske zadeve(gradnja dvorane,kaj se mi splča narediti...itd),je pa res,da z odgovarjanjem na takšna vprašanja,pomagaš drugim,opozoriš nase in posledično,se kakšen volilec rajše odloči oddati svoj glas za tistega,ki mu je pomamgal z odgovorom na njegovo vprašanje.
Takšne debate niso pomembne za uspeh repke.Moramo gledati naprej in izbrati tistega,za keterga mislimo,da bo največ naredil za uspeh naše repke.Po mojem mnenju je Braco lepo postavil temelje,Gover pa je ,kot nalašč,da to realizira.
l.p.

Last edited by copatar at 11/1/2011 11:46:07 AM

From: braco

This Post:
00
200039.15 in reply to 200039.14
Date: 11/1/2011 12:24:39 PM
Overall Posts Rated:
3434
@gover

Nobeden nima želje da bi ti izstopil, osebno se mi zdi zelo dobro če imajo volilci čimvečje število kvalitetnih kandidatov, moje osebno mnenje je da si ti odličen strateg, vendar pa močno dvomim da si dovolj zagrizen da bi dolgoročno vztrajal pri popisevanju igralcev in pisanju menegerjem kako naj trenirajo.

Če naredimo izračun, so igralci iz moje prve sezone bili to sezonski 21letniki, oz. sedaj so 22let stari. Ko sem preuzel reprezentanco nisem razmišljal o prihodnosti, saj sem moral iskati 21letnike in ni bilo časa da bi lahko naredil kaj več kakor samo popisa vseh potencialnih 18letnikov, saj sem še zraven naredil popis 20letnikov ter 19letnikov. V drugi sezoni svojega mandata, sem pa imel dovolj časa da sem 18letnike popisal in resnično velikim potencialom napisal kako naj jih trenirajo po mojem mnenju. In od takrat dalje delam na tak način. Žal se še vedno veliko ljudi odloča za svoj sistem, oz.jih sploh ne trenirajo ali pa pridejo v take klube kjer prvo tri tedne nič ne dobijo treninga nato pa ratajo upokojenci. Če boš postal selektor boš videl o čem govorim.

Pa da ne bo pomote, jaz imam o tebi dobro mnenje, zato me ne skrbi tudi če pride repka v tvoje roke

@copatar

Na prvem mestu je reprezentanca in nič drugega. Če bi si želel osebne slave bi se veliko bolj osredotočil na svojo ekipo in bi mi bilo vseeno za prihodnost repke, tako pa popisujem in pišem itd. Kot dokaz tega da mi je pomembna prihodnost repke je ta da vsako sezono pošljem članskemu selektorju popis vseh 22letnikov, ki imajo potencial višji od 8, ker z manjšim potencialom je nemogoče se dovolj dobro razvit za člansko reprezentanco.
Se pa popolnoma strinjam, edino kar je pomembno je repka, zato bom tudi v primeru moje neizvolitve dau popis igralcev, v upanju da se bo tak način dela nadaljeval.

From: Koperboy

This Post:
00
200039.16 in reply to 200039.13
Date: 11/1/2011 4:20:42 PM
Overall Posts Rated:
952952
Prosil bi te, da nehaš govoriti, kot da z Bracotom skupaj vodiva reprezentanco. Pomaga mu kar nekaj ljudi (vsaj s popisom, če ne še čim), pa to ne pomeni, da vsi vodijo reprezentanco. Sicer pa želim takoj razčistiti nekaj: Jaz pomagam U21 reprezentanci zaradi reprezentance same in ne zaradi tega, ker mi je Braco simpatičen, drugi pa ne. Če boš ti izvoljen, bom pa tebi ponudil pomoč z neko idejo, ki sem jo Bracotu že predstavil. Če ti ne bo fajn, je druga stvar. Ampak pomagati sem pripravljen.

Rad bi videl enega, dva, pet 22-letnih igrlacev, ki so bili cel mandat pod vašim okriljem in so sedaj sposobni narediti kaj v članski reprezentanci. Pa teh ni. Ne vem zakaj.

(17060674)
(17061426)

Oba potrebujeta še dve sezoni treninga in bi lahko že zaigrala za člansko reprezentanco.

Torej rezultate na plano in moja kandidatura gre stran. Če le teh ne bo, je moja kandidatura upravičena in s tem je diskusija zaključena. Rad bi bolj odgovarjal na vprašanja drugih, kot nadaljeval ta besedni dvoboj(troboj), ki ne pelje nikamor.

Jaz si nekako domišljam, da bodo tudi iz teh besednih "dvobojev" volilci dobili dovolj koristnih informacij, na podlagi katerih se bodo lahko odločili. Na srečo te volitve niso podobne državnozborskim, ko na soočenjih vodje strank manipulirajo in iz konteksta jemljejo več let stare podatke, katere se nobenemu volilcu ne da preveriti, saj so spravljeni v raznih arhivih. Tukaj so vse informacije na dlani, tako da so trditve, kot so zgornja glede manjka igralcev, primernih za člane, hitro preverljive. Žal ali na srečo sem pač eden izmed bolj tečnih volilcev.

Če bi Braco bil v drugi ali nižji ligi in tako ne imel taktičnih izkušenj iz najvišje ravni igranja, bi takoj glasoval zate. Vendar ker ni tako, gre pač moj glas njemu. Pri tebi me je zmotila samo ena stvar: ko si pred dvemi sezonami prvič kandidiral za U21 reprezentanta, sem ti predlagal, da raje eno sezono kasneje prevzemi člansko. Na to si odvrnil, da te to ne zanima, ker je trenutna članska reprezentanca preslaba in se z njo ne da narediti rezultata.

Iz tega razmišljam, da boš hitro popustil, če ti z mladimi igralci ne bo šlo vse po načrtih. Lahko imaš ogromno voljo in časa, vendar če ni vztrajnosti kljub (začetnim) slabim rezultatom, to ni to. Lahko boš dobil sijajno generacijo 18-letnikov in se z večino lastnikov dogovoril o planu treninga...vendar je od 18. do 21. leta tri sezone časa, v katerih prenekatere lastnik preneha igrati ali pa proda igralca nekomu, ki ga ne trenira/trenira dvopozicijsko/preprodaja naprej/neha igrati/ne skrbi za pripravljenost. Če tako izgubiš nekaj ključnih igralcev neke generacije, kaj boš naredil? Boš rekel, da tako slabe reprezentance pač ne boš vodil in se ne boš več trudil ter naslednjemu selektorju pustil nedokončano delo? To je edini razlog, zaradi katerega brez pomisleka dam glas Bracotu, ko se odločam med vama dvema.

Last edited by Koperboy at 11/1/2011 4:22:57 PM

This Post:
00
200039.17 in reply to 200039.16
Date: 11/1/2011 7:02:58 PM
Overall Posts Rated:
130130
Na podlagi neke izjave Goverja,bomo zaključili ozorima pridvedeli,da ni dovolj motiviran,zagrizen,da mu bo vse skupaj"dol padlo",da bo pustil nedokončano delo naslednjemu selektorju in ne vem kaj še vse.Takšnih obtožb še nisem zaznal odkar so volitve za selektorja obeh reprezentanc.Ne vem,kaj res ne najdete kakšnih boljših argumentov,slabosti,dejstev za NE izvolitev Goverja?
Gover je namreč že vodil člansko repko..po vseh ocenah uspešno,nikjer nisem zaznal,da bi mu kdorkoli pripisoval takšne lastnosti,kot so zgoraj opisane.Žalostno je,da se moramo spuščati na tako nizek nivo.
Popisovanje,treniranje,iskanje,pregovarjanje z lastniki in predati bazo podatkov selektorju članske repke...Tu ne vidim nikakeršne prednosti med Bracotom in Goverjem.Tisto,kar prevaga pri moji odločitvi pa je taktično znanje Goverja.
l.p.

This Post:
00
200039.18 in reply to 200039.17
Date: 11/1/2011 7:29:54 PM
Overall Posts Rated:
170170
Letos bom volil gover-ja. Pa ne zato, ker ne maram Bracota ali podobno, Braco mi je zelo všeč kot selektor, 4 sezone(če se ne motim), je opravljal vrhunsko delo, toda rad bi videl kako izgleda slovenska U21 Reprezentanca pod vodstvom gover-ja.

Brez zamere Braco.

Lp

Last edited by DavidM96 at 11/1/2011 7:30:06 PM

From: Zantel
This Post:
00
200039.19 in reply to 200039.11
Date: 11/2/2011 4:31:07 AM
Overall Posts Rated:
00
Pozdravljeni vsi pristaši dobre košarke!!

Rad bi dodal sledeče, prijavil sem se na volitve za trenejra slovenske reprezantance. Vem da bi dobil lahko samo glas ali dva, vendar sem se odločil da napišem nekaj kar je čisto res..
Kot se videl je borba za stolček zelo napeta rad bi povedal volivcom, zakaj vedno eni in isti selektorji, zakaj ne bo enkrat sprememba. Izberite kakšnega novega selektorja dajtemu priložnost da se sam izakže in pokaže da tudi on nekaj zna. Vedno eni in isti selektroji in eni in nisti rezulati mislim da bi morali to sprementi in galsovati za ZANTEL.......

Le tako nam bo uspelo osvojiti vrh BuzzerBeatra.......DAJTE OŽNOST ŠE DRUGIM

hvala Zantel

This Post:
00
200039.20 in reply to 200039.17
Date: 11/2/2011 4:33:17 AM
Overall Posts Rated:
952952
copatar, skuliraj se in preden kaj objaviš, rajši še enkrat preberi.

Na podlagi neke izjave Goverja,bomo zaključili ozorima pridvedeli

Ne. To sem JAZ zaključil in to je samo moje mnenje. Hočeš reči, da ne smem imeti svojega mnenja, če ni drugačno od tvojega?

Takšnih obtožb še nisem zaznal odkar so volitve za selektorja obeh reprezentanc

Še enkrat: to je moje MNENJE in to niso nikakršne obtožbe. Napisal sem, da se bojim, da bo tako - kar še ne pomeni, da tako dejansko bo. Jaz bi najraje videl, da me gover demantira z dejanji, če zmaga v teh volitvah. Ampak tista njegova izjava mi je pač dala misliti. Če tebi ta izjava ne pomeni nič, nimam nič proti temu. Ampak ne ti imeti proti meni, če tako mislim.

Žalostno je,da se moramo spuščati na tako nizek nivo.

To je čista in konstruktivna debata. Debata je izražanje svojih mnenj. Če se tebi zdi to nizek nivo, potem si do sedaj živel v vati.

Popisovanje,treniranje,iskanje,pregovarjanje z lastniki in predati bazo podatkov selektorju članske repke...Tu ne vidim nikakeršne prednosti med Bracotom in Goverjem.

Saj tudi jaz ne. Dej si še enkrat preberi moj prejšnji post. Smatram, da je popisovanje, treniranje, pregovarjanje z lastniki in kar je še tega POL dela in taktika ter izbira ekipe druga polovica. Pri Bracotu vem, da bo prvo polovico dobro naredil, za goverja pa tega še ne vem. A je to tako težko razumeti??

Mimogrede, kar se taktike tiče - vsi poudarjate superiorno znanje goverja. Daj mi torej povej, kaj bo to superiorno znanje pomenilo, ko cel svet z nekaj izjemami igra ali Run&Gun ali Look inside ter vedno M2M obrambo? Jaz sem pa dve sezoni nazaj celo privat ligo porabil za to, da testiram Outside Isolation in se vključil v federacijo, ki je to taktiko testirala in si zapisovala rezultate. Lahko torej sklepam, da v Slovenskem BBju verjetno vem največ o tej taktiki. Boste zato meni dali prednost pred Goverjem, če kandidiram????

Last edited by Koperboy at 11/2/2011 4:41:18 AM

Advertisement