BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Bułgaria

[U21] Bułgaria

Set priority
Show messages by
This Post:
11
204229.10 in reply to 204229.9
Date: 12/14/2011 9:46:07 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Tym razem tylko 9 wpisów w wątku :-(
Mogłem zagrać CT, byłoby na pewno więcej ;) Co prawda ankieta się jeszcze nie skończyła, ale pewnie wyniki się już za bardzo nie zmienią. Jest postęp jeśli chodzi o frekwencję, zagłosowało ponad 50 osób. Zdania są podzielone po równo, czyli tak jak pisał BB King jakbym rzucił monetą to tyle samo bym wiedział ;)

Mecz z Bułgarią wielkim widowiskiem nie był. Byliśmy od Bułgarów lepsi pod każdym względem, zwracam uwagę zwłaszcza na miażdżącą przewagę w zbiórkach i od początku osiągnęliśmy sporą przewagę. Lekki kryzys był na początku II kwarty, ale po chwilowym przestoju wszystko wróciło do normy. Całkiem fajnie wychodziły nam rzuty z dystansu, zanotowaliśmy sporo asyst i przechwytów, przy stosunkowo niewielkich stratach piłki.

Kolejne zwycięstwo przybliża nas do awansu, potrzebujemy jeszcze jednego zwycięstwa. Niestety dla nas w meczu Portugalii z Estonią wygrali Ci pierwsi i walka o awans toczy się nadal pomiędzy trzema-czterema drużynami. Gdyby wygrała Estonia awans mielibyśmy praktycznie już teraz. Tak się nie stało, więc walczymy dalej. Przed nami mecz z Estonią, który chcielibyśmy wygrać za wszelką cenę, żeby sprawa awansu nie decydowała się w ostatniej kolejce.

W grupie A gospodarze Węgrzy wrócili z bardzo dalekiej podróży, pokonali Belgów i uratowali dla siebie mistrzostwa. W grupie C chyba spora niespodzianka, turniej praktycznie kończy się dla Litwy, a bardzo bliska awansu jest Ukraina, która ma bardzo fajną ekipę. W grupie D obok Niemców pewnie awansują Holendrzy, ale w dalszej fazie raczej nie odegrają znaczącej roli, bo są po CT w meczu przeciwko Serbii. W grupie E mam nadzieję, że Finowie odpalą CT na Ruskich. Znając "miłość" jaką Suomi pałają do Sbornej są na to spore szanse ;) Mam nadzieję, że obok Italii z tej grupy wejdzie Grecja i życie utrze Rosjanom nosa. W grupie A sensacja, przegrali Hiszpanie i teraz o awans pewnie będą walczyli z Francją. Turcy wydają się być w najlepszej sytuacji, ale w tej grupie jest jeszcze absolutnie wszystko możliwe.

Oceny zawodników za mecz z Bułgarią podam wieczorem.

This Post:
00
204229.11 in reply to 204229.10
Date: 12/14/2011 9:50:47 AM
Overall Posts Rated:
168168
Spokojnie vinnie, jesteśmy lepsi od Estonni ;)

This Post:
00
204229.12 in reply to 204229.11
Date: 12/14/2011 9:58:12 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
No myślę ;)

This Post:
22
204229.13 in reply to 204229.12
Date: 12/17/2011 8:30:04 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Oceny za mecz z Bułgarią:

PG:

Kraszewski:- tym raczej nieco słabiej rzutowo, ale pod względem asyst i zbiórek jak najbardziej wszystko w normie. Ocena 8

Rak:- potrenował rzuty i na efekty nie trzeba było długo czekać. Duży plus za 3 przechwyty, na minus praktycznie brak asyst. Ocena 8,5

Fijołek:- grał stosunkowo krótko, ale był bardzo widoczny. Bardzo cenna zmiana, by dać złapać oddech kolegom. Ocena 8,5

SG:

Szymecki- skutecznością na pewno nie porażał, mimo, że zdobył kilkanaście punktów. Bardzo duży plus za walką na tablicach. 8 zbiórek dla SG to wyniki rewelacyjny. Ocena 8,5

Gradziński- ależ mi się podoba ten chłopak i praca jaką wykonuje z nim Joker ;) Świetna skuteczność i 5 zbiórek. Myślę, że z tygodnia na tydzień będzie coraz bardziej wartościowym zawodnikiem. Ocena 9

SF:

Hudela
- bardzo udany występ. Szkoda, że grał tak krótko, ale pokazał się z kapitalnej strony. Ocena 9

Wasiliew- to nie był najlepszy mecz Wasyla. Zwłaszcza rzut mu nie siedział. Będzie lepiej. Ocena 7,5

PF:

Cybura- ten zawodnik bardzo fajnie się rozwija. Tym razem był naszym liderem punktowym, przy niezłej skuteczności. Oby dalej się tak rozwijał. Ocena 9

Rykowski- lider (obok Gradzińskiego) w punktach efektywnych zespołu, największa liczba zbiórek + 5 asyst. To musi się podobać. Ocena 9

C:

Bonisławski- stać go na sporo więcej. Tym razem trochę rozczarował jeśli chodzi o skuteczność, ale na plus walka pod tablicami. Ocena 8

Lupa- zapewne jeden z jego ostatnich meczów w kadrze. Trochę żal, ale cóż, następcy już czekają ;) Ocena 8,5