BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: BojanD

This Post:
00
208965.10 in reply to 208965.9
Date: 2/10/2012 7:16:29 PM
Overall Posts Rated:
2121
Јас против Ксаго немам ништо против, напротив тој одлично си ја врши менаџерската работа во тимот и и му симнувам капа за неговата досегашна работа во тимот. Но, во репрезентацијата потфрли, многу згрешени тактики...така да треба да му се даде шанса на нов селектор според мене. А за да си ја врши некој убаво работата треба да има РЕЗУЛТАТИ. Друго вршење на работа јас не гледам во репрезентацијата и незнам што подразбираш под тоа дека најубаво си ја врши работата.

Edit: Izmenet e posledniot del od GM-bobans od pricini (se nadevam) razbirlivi na avtorot.

Last edited by Onisifor at 2/10/2012 7:55:48 PM

This Post:
11
208965.11 in reply to 208965.10
Date: 2/11/2012 5:13:19 AM
Overall Posts Rated:
2929
I jas sum za toa da im dademe sansa na drugite menadjeri da pokazat sto znaat.Isto kako vo realniot sport ja barame pricinata deka zdrepkata ne ni e nakloneta.Vo takvi utakmici se gleda dali selektorot moze nesto da napravi.Lesno e koga igrame so daleku poslabi reprezentacii i pobeduvame. Vo sekoj sport za neuspeh se znae sto sleduva .

From: Dadimo

This Post:
00
208965.13 in reply to 208965.12
Date: 2/11/2012 7:58:46 AM
Overall Posts Rated:
5555
КАј нас изгледа секој сака да биде селектор а го мрзи да напише 2-3 реда кампања.

Не само тоа, ги мрзи и да ја поднаучат малку играва, пола од нив уште незнаат основни работи за играва а сакаат селектори да бидат. Јас од сезона 8 ја играм играва, ги имам освоено сите домашни титули освен оваа во елитата па се мислам дали и кога да се кандидирам а некој вчера почнал да игра и одма селектор, небаре убави се како Меган Фокс па ќе гласаме на сува лепота :)
Инаку останувам на максималната подршка за Xsago, сметам дека е еден од нашите најдобри менаџери и може да постигне многу подобри резултати од тие што ги постигна во претходниот мандат.

Last edited by Dadimo at 2/11/2012 7:59:18 AM

From: Xsago
This Post:
00
208965.14 in reply to 208965.11
Date: 2/11/2012 7:59:59 AM
Overall Posts Rated:
128128
Sto se odnesuva do "promasenite" taktiki imase 2 slucai vo minatata sezona koga imavme losa taktika no i 2ta ne se slucajni. Prviot bese zaradi eden vid eksperiment na moznostite na reprezentacija i bese i toa kako presmetan rizik. Vprocem iako teoretski izgleda deka e promasena taktikata ne znaci deka navistina bila. Vtoriot slucaj e katastrofalno promasena i napagackata i odbranbenata taktika no toa e taka bidejki morase da se rizikuva i da se odi na se ili nisto ako sakavme plasman vo top 32. Mozevme mnogu ednostavno da odime na sigurno i da ne ja promasime taktikata no ke imavme ist konecen skor na pobedi ako ne i polos.

This Post:
00
208965.15 in reply to 208965.14
Date: 2/11/2012 8:09:57 AM
Hip Hop Macedonia
II.1
Overall Posts Rated:
7575
Луѓе полека малку бе... Многу хејтања овде не е на арно.
Убаво кажа Гари, го подржувам... Значи 2 3 збора не сакаат да пишат на ова. Како сакаат да гласаме за нив?
А за промашената тактика, беше една промашена бидејќи како што кажа Xsago се одеше на се или ништо, што всушност не е некој голем промашок. А Бојан до сега ти не си промашил тактика?! :) На секој се дешава, на мене се десило, на Гари, на Дадимо, на сите...
И плус за тоа што се изборите, кој собере највеќе гласови тој е селектор. Не гледам зашо треба да се мењаваат секоја сезона..
А пред се..
Да имавме резултат 8 - 0 ќе сакавте да го сменат? :)
Поздрав!

This Post:
00
208965.16 in reply to 208965.15
Date: 2/11/2012 8:30:38 AM
Overall Posts Rated:
2727
Jas samo edno ke kazam, kolku i da se kandidiraat, od napred se znae pobednikot.

This Post:
00
208965.18 in reply to 208965.16
Date: 2/11/2012 8:47:01 AM
Overall Posts Rated:
128128
Ona sto mene me interesira e koe e tvoeto mislenje zosto se znae pobednikot.

Mozni pricini:

- Go ima haknato BB i gi mesti izborite.
- Go "obozava" cela BB nacija.
- Ubedlivo najdobar menadzer e od site kandidati.
- Ima naraveno eden kup multi accounti i si glasa za sebe.
- Drugo...

Jas bez razlika sto vo slucajot sum kandidat, bi imal eden apsoluten uslov bez kogo ne bi glasal za kandidatot:
Menadzer koj samiot ne e gazda na najmalku eden reprezentativec (ili barem seriozen kandidat za reprezentativec) ne ja dokazal svojata posvetenost kon reprezentacijata i ne treba da ja vodi

Edinstvena opcija da glasam za nekoj koj nema reprezentativec e da nema nieden takov kandidat. Za site drugi natamosni raboti potoa razmisluvam.

This Post:
00
208965.19 in reply to 208965.17
Date: 2/11/2012 9:19:51 AM
Overall Posts Rated:
2727
Zar laza e Gari, eve eden primer, ako ne se znae od napred pobednikot, koga ke zavrsat glasanjata neka se poglednat rezultati, kolkava e razlikata pomegu prviot i vtoriot kandidat, znaci ako ne se znae od napred selektorot razlikava ke bide minimalna, a ne so 10 i poveke glasa razlika. Ako ne e taka, slobodno kazete deka nesto zboram bez vrska. Samo poglednete po nekoi drugi zemji, selektori ima i od poniskite ligi, a za vo nasava drzava, ne moze ni zbor da stane za selektor od poniska liga, osven od elitata, i tuka ako gresam slobodno kazete nesto. A za toa jas kolku timovi sum imal, toa ama u opste nikoj da ne go zanima, ako sakam ke napravam i 50 tima, ke si go teram keifot. A za selektor ne se ni zamaram da se kandidiram, bidejki ne ja razbiram igrava, i ako nekogas se razvie nekoj mladinec za vo reprezentacija od mojava skola, nema potreba ni da racunajte, bidejki ne ja razbiram igrava. I prekinete da mi kazuvate deka ne znam nisto od igrava, eve po ne znam koj pat javno kazuvam, deka nisto ne razbiram od igrava. A da ve koregiram, okolu vasite glupavi razgovori, toa ne mozete da mi zabranite, edinstveno da me banirate.

This Post:
00
208965.20 in reply to 208965.19
Date: 2/11/2012 9:27:11 AM
Overall Posts Rated:
2121
Па сигурно доколку ја разбираше играта немаше да постираш вакви реплики!!! Те молам не не замарај

Advertisement