καταρχήν αν ο σούτινγκ γκαρντ δεν έχει πάσα μπορείς να παίξεις
μόνο τρέξε και σούταρε...ακόμα ο κραφτ δεν κάνει λάθη αλλά δεν κάνει ασίστ...και δεν είναι ο σούτινγκ γκαρντ μόνο..όλη η ομάδα πρέπει να έχει πάσα...η πάσα σε βοηθά να εκμεταλευτείς καλύτερα τα επιθετικά όπλα σου...αν έχεις παίχτες χωρίς πάσα και πολύ σουτ για να είσαι το ίδιο αποτελεσματικός με μια ομάδα που έχει καλές πάσες σε όλες τις θέσεις πρέπει να πληρώνεις πολύ περισσότερους μισθούς...και εκεί μετράει...
ας πούμε όταν ψάχνω να αγοράσω
σέντερ βάζω στα κριτήρια να έχει πάσες τουλάχιστον μέτριος...
αν δεις κανένας από τους παίχτες μου δεν είναι στη λίστα των πρώτων στις ασίστ..αυτό είναι γιατί όλοι έχουν πάσα και δεν είναι ένας μόνος του να πασάρει για ολόκληρη την ομάδα...οι ασίστ είναι εύκολα καλάθια..και κατά τη γνώμη μου είναι καλό να παίρνεις εύκολα καλάθια...
Και κάτι άλλο δηλ ποιο σημαντικο στο σουτερ ειναι η πασα απο το σουτ?
το σουτ αν θέλεις να έχεις σουτέρ...αλλά η πάσα είναι εξίσου σημαντική αν και σε μικρότερο βαθμό...δεν είναι καλές οι υπερβολές...πχ πολύ πάσα και καθόλου σουτ ή πολύ σουτ και καθόλου πάσα...
το ξέρω ότι είναι ωραίο να έχεις έναν παίχτη που να βάζει πολλούς πόντους...αλλά στην τελική είναι καλύτερο να βάζει ένας παίχτης πολλούς πόντους ή να παίρνεις τα παιχνίδια;;;