Το τελευταίο 1-1,5 χρόνο έχουμε μελετήσει διεξοδικά πολλές περιπτώσεις ειδικών παιχτών.
Η μεγάλη προσοχή είχε δωθεί σε τρεις γενικές κατηγορίες.
α) Καθαρό PG για εσωτερικά συστήματα
β) Τριάρια για εσωτερικά συστήματα που θα έκαναν πλήρη εκμετάλευση των φαινομένων μεταφοράς
γ) Ψηλοί για εξωτερικά συστήματα
Στις πρώτες περιπτώσεις (α) και (β) αυτό που πιστεύαμε ότι θα γίνει (από την μαθηματική ανάλυση) επιβεβαιώθηκε 100%. Δηλαδή και στην πράξη οι παίχτες αυτοί λειτούργησαν άψογα δίνωντας στις ομάδες τους τεράστιο αγωνιστικό πλεονέκτημα με πολύ μεγάλη οικονομία στους μισθούς.
Την ίδια περίπου ανάλυση κάναμε για την περίπτωση (γ). Άρα εύλογα πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουν και οι ψηλοί το ίδιο καλά. Εγώ ήδη παράτησα την φετινή μου χρονιά για να ετοιμάσω τέτοιους παίχτες ώστε να μαζέψουμε τα δεδομένα όσο πιο καλά γίνεται.
Τα πλεονεκτήματα είναι τεράστια και σίγουρα δείνουν οι παίχτες αυτοί ένα καινούριο ενδιαφέρον και μία νέα οπτική για το παιχνίδι.
Ας δούμε για παράδειγμα τον παρακάτω παίχτη που ετοιμάζω εγώ (για την ΙΙΙ κατηγορία)
10 7
8 7
8 7
3 15
15 11
Μισθός 38k μόλις!!!
Ο ίδιος παίχτης με δυνατότητα να παίζει και εσωτερικά, δηλαδή
10 7
8 7
8 7
15 15
15 11
έχει μισθό 131k!!!
Μιλάμε για μια οικονομία 93.000 παρακαλώ.
Όμως οι πόντοι που θα χάνουμε από την έλειψη εσωτερικού σουτ δεν είναι πρόβλημα;
Καλό σίγουρα δεν είναι αλλά οι υπολογισμοί δείχνουν ότι σε εξωτερικά συστήματα (motion & RnG) οι πόντοι που 'χάνουμε' από το χαμηλό εσωτερικό σουτ δεν είναι δα και τόσοι πολοί. Από την άλλη έχουμε εξοικονομήσει 93.000 μόλις από έναν ψηλό για να αγοράσουμε ποιοτικότερους κοντούς που θα μας δώσουν τους χαμένους πόντους πίσω και με το παραπάνω μάλιστα.
Εάν τέλος σκεφτούμε ότι το 90% των ομάδων παίζει εσωτερικά συστήματα (κυρίως L.I) σε ψηλό επίπεδο τότε το πλεονέκτημα που αποκτούμε με τέτοιους παίχτες είναι τεράστιο!
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές