Toisekseen halusin puuttua tohon rubbercuben dreamteamin puolustuksiin. Varmaankin niissä on tarkoitus ollut lähinnä hahmottaa jakaumaa ja suhteita, mutta käytännössä nykyjoukkueessa on takureilla alimmillaankin ollut kliininen (17) ulkopuolustus ja suurimmalla osalla se on korkeampi. Sisällä on sama homma. Pikkulaitureilla olen koittanut sitten saada ton ulko- ja sisäpakin yhteissumman ainakin lähelle 30:tä. Tämä siksi, että olen koittanut saada ton maajoukkueen miespakin mahdollisimman kovaksi, siinä ainakin jossain määrin onnistuenkin. Toivottavasti siitä ei nyt enää tingitä. Tietty spesialistit sitten erikseen ja noi blokkaajat on mun mielestäni ihan hyvä idea.
Pistetään vielä jokunen kysymyskin, ettei mene ihan yksinpuheluksi.
Miten näet syötöä vaikutukset eri paikoilla ja yleisesti? Anna vielä oma näkemysesi joka pelipaikan ihannearvoista.
Sitten haluaisin vielä kysyä ehdokkaiden pielipiteet 2-3 paikasta. Millaiset pelaajat laittaisit kentälle kyseiseen puolustustaktiikkaan (avaus).
Milloin ja kuinka usein 2-3 paikkaa tulisi mielestäsi käyttää?
Vielä loppuun mikä on suosikkisi ulkotaktiikoista ja soveltuuko se maajoukkueessa käytettäväksi? Jos ei, mitä käyttäisit?
Tässähän tätä jo tulikin. Vastauksia odotellessa ;)
Takureilla on tarkoituksellakin hieman vähemmän painotettu ulkopakkia (voi olla että vähän turhan radikaalisti, mutta ainakin idea selviää), koska niin moni joukkue kuitenkin hyökkää sisältä, enkä puolestaan usko siihen paljoakaan, että kovalla ulkopakilla estetään vastustajan takakenttää pelaamasta palloa sisään ja pakotetaan menetyksiin eli toisinsanoen otetaan vastustajan hyökkäyssujuvuus kiinni meidän ulkopakilla. Sisällä taas suunnitelmissa on sisäpakkia korvattu torjunnalla hyvin vahvasti, minkä takia ne ovat hiukan alhaisempia.
Miespakkia pidän lähtökohtaisesti parhaimpana puolustuksena, mutta se on täysin match-uppien varassa eli joka peliin on puolustuspaikat mietittävä erikseen, koska riippuvat niin paljon vastustajasta. Jos mies tuntuisi sopivan johonkin peliin niin totta kai, mutta kun usein on tilanne, että vastustaja ajaa korille myös takamiehillään, jolloin ulkopakin lisäksi heillä olisi mielestäni oltava myös torjuntaa, jota ei tietääkseni juuri löydy nykyisiltä. Pääasiassa siis torjuntakysymyksen takia mies on hankala.
Syöttöä tarvitaan takureilla jos hyökätään sisältä ja isoilla jos hyökätään ulkoa. SFllä nyt saa olla aina kohtuullisesti syöttöä eli jotain 12+. Alla eri taktiikoihin suositeltavat syötöt pelipaikoittain PG/SG/SF/PF/C
RnG: 8/8/12/8/7
Motion ja princeton: 9/9/13/10/8 (lisäksi pallonkäsittelyä isoille kanssa 10 tuntumaan)
Aja korille: 15/14/11/6/4
Korin edessä: 16/15/13/6/4
2-3 paikkaan tarvitsisin seuraavia puolustusominaisuuksia eri pelipaikkojen puolustajilta:
PG: ulkopakkia paljon, ei torjuntaa, ei sisäpakkia, levyjä joku 6
SG: ulkopakkia paljon, ei torjuntaa, ei sisäpakkia, levyjä joku 7
SF: ulkopakkia joku 14, sisäpakkia ja torjuntaa 14+, levyjä 13
PF: ulkopakkia 7, sisäpakkia ja torjuntaa 16, levyjä 14
C: ulkopakkia 5, sisäpakkia ja torjuntaa 16+, levyjä 15
Näillä puolustustaidoilla pysäytettäisiin monta maajoukkuetta korille ajamisesta, mutta hyökkäys olisi melko vaikeaa kuitenkin ehkä riittävää.
Pelaisin 2-3 paikkaa sisähyökkäyksiä vastaan (ei inside isolation, siihen olisi tietty inside box'n one), mikäli en pystyisi laittamaan kentälle kokoonpanoa, jolla isojen donkkien ja kovien lähiheittojen lisäksi pystyttäisiin pysäyttämään takurien ajot (eli takamiesten torjunta).
Ulkoa tykkään käyttää motionia (syötä ja liiku). Nykyisen maajoukkueen repertuaariin se ei sovi kovin hyvin vaan pääasiassa RnG:illa pitäisi oletettavasti operoida (sillä käsityksellä, mikä mulla on majun pelaajistosta).
Toivottavasti vastasin siihen, mitä kysyttiin :)
rubbercube