BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Yardım Forumu Düzenlemesi

Yardım Forumu Düzenlemesi

Set priority
Show messages by
From: Magnifique

To: Rino
This Post:
33
244697.10 in reply to 244697.1
Date: 6/25/2013 10:33:27 PM
Overall Posts Rated:
44
Merhabalar, kendi düşüncelerimi belirteyim. Olayın işleyişine Mod-ard daha hakimdir diye bir şey dememiştim, sonuçta bazı kurallar tecrübeyle gelir. Madem fikrimiz soruldu ben de bir iki kelam edeyim.

Milletçe okuma alışkanlığımızın olmadı aşikar. Hele hitap ettiği yaş aralığı çok küçükten başlayan BuzzerBeater için daha da kötü bir durumdayız. Şimdiki sorular başlığımızda 50 kere aynı/benzer soru soruldu. Bilgili menajerlerimiz de sağ olsunlar bıkmadan cevap verdiler. Zannımca bu yeni düşünülen sistem de bu konuya çare olmayacaktır. İlk gelen insanlar cevap veren herkesi hizmetçi sanıyor çünkü :) Kaç kere "cevap versenize yaaa" yakarışı gördüm bilmiyorum heheh. Bu sebepten fikren çok güzel olsa da yeni sistemin ihtiyaca cevap vereceğini sanmıyorum.

Sanıyorum bir dönem kapsamlı bir Sıkça Sorulan Sorular başlığı oluşturulmaya çalışılmış ama yarım kalmış. Öncelikle bunun organize edilip düzenlenmesi gerek. Belki bu açıklamalara, açılması düşünülen başlıklara ilk giride yer verilebilir. Ben kendimi oyun hakkında yeterli görmediğimden Sıkça Sorulan Sorular başlığına katkı yapabileceğimi sanmıyorum ama diğer ülke forumlarında örnekleri olan FAQ başlıklarından İngilizce ve (ufak bir ihtimal :)) Fransızca ve İspanyolca çeviriler yapabilirim. Bu konular da tabii ki tecrübeli ve gönüllü menajerlerimize bırakılmalı, sonuçta SSS'te yanlış bilgi soru sormaya gelen insanları yanlış yönlendirir.

Daha önceden cevaplanmış sorular, sizin de özverinizle yavaştan bu Sıkça Sorulan Sorular girdisine eklenirse, bir süre sonra güzel bir bilgi bankamız olur. Yine bu sorular tekrar tekrar sorulursa tekrardan cevap vermek yerine kolektif çabayla ilgili girdiye yönlendirilerek okumayı sevmeyen kitleyi -biraz da zorla :)- araştırmaya yönlendirmiş oluruz.

Demem o ki hocam, aslında hedef kitlemiz zaten okumayı öncelikli olarak görmeyen kullanıcılar olmalı. Okumak isteyen zaten Game Manual'den başlayarak, forumdaki çeşitli başlıklarda bilgi alıyor. Herhalde sorduğum soru sayısı 2 civarıdır benim, onun dışında aklıma takılan her şey zaten Manual'de ve sorular başlığında var.

İyi günler.