BuzzerBeater Forums

BB Srbija > NBA fantazy - liga BB Srbija

NBA fantazy - liga BB Srbija

Set priority
Show messages by
From: Matya

This Post:
00
264194.10 in reply to 264194.9
Date: 10/26/2014 3:29:09 PM
GGakovo
Prva Liga
Overall Posts Rated:
104104
Kompletirana lista učesnika, u prvoj sezoni će nas biti 14, kako sporo krenulo prikupljanje prezadovoljan sam.

Kliknuo sam na dugme random draft order, možete videti da je tako na League / Changes, da ne bude kasnije da me Charlottee potplatio da mu dam prvog pika! :)

Evo i kompletnog redosleda biranja u I rundi drafta, ranije sam već objasnio da ko bira prvi u I ruundi bira poslednji u II (takozvani snake draft redosled):
1. Ribe svuda oko nas
2. Heroj Spurs
3. Pomfrit Boys
4. KK Vojvodina
5. Kulen Masters
6. Topola Eagles
7. OKK Apatin
8. Lunjevica United
9. Опанчари
10. Padavicari United
11. GGakowo
12. KK Napredak Zemun
13. Dorćol
14. KK Losers

Ceo raspored po svim rundama možete videti ovde: Draft Central / Draft Results.

Toliko za danas, ostavljam vas da smišljate taktiku za sutrašnji draft u skladu sa pozicijom sa koje birate, neko je imao sreće neko će na teži način pokušati da dokaže da je vrsan poznavalac košarke preko bare!

EDIT: E da umalo da zaboravim, kliknuo sam i na random raspored duela, sad je to konačno. Parovi 1. kola su:


GGakowo ................. VS Pomfrit Boys
Dorćol ...................... VS Heroj Spurs
KK Vojvodina ............ VS Topola Eagles
Padavicari United ...... VS OKK Apatin
KK Losers ................. VS KK Napredak Zemun
Ribe svuda oko nas ... VS Kulen Masters
Опанчари ................ VS Lunjevica United

Last edited by Matya at 10/26/2014 3:40:25 PM

From: MarkKo

This Post:
00
264194.11 in reply to 264194.10
Date: 10/26/2014 6:00:56 PM
Overall Posts Rated:
132132
Auuuuuu komesare,pa ovo ne da je namesteno nego znaci...Cuo sam da Charlotee daje suportera za sl.sezonu da bi birao prvi,a i ja se prve nedelje nameracim na Ivka?!Nije realno... :)

Nista,vidimo se sutra na lutriji! :D

This Post:
00
264194.12 in reply to 264194.11
Date: 10/27/2014 6:47:56 AM
Overall Posts Rated:
11
Gori si od Toleta :)

This Post:
00
264194.13 in reply to 264194.12
Date: 10/27/2014 5:04:55 PM
GGakovo
Prva Liga
Overall Posts Rated:
104104
Aj da malo proanaliziram moj tim nakon drafta:

PG Damian Lillard (POR)
PG/SG Jeremy Lin (LAL) - Alec Burks (UTA)
SG/SF Gordon Hayward (UTA) - Jimmy Butler (CHI) - Mike Dunleavy (CHI)
SF/PF Chandler Parsons (DAL) - Tobias Harris (ORL)
PF Julius Randle (LAL)
PF/C Blake Griffin (LAC)
C Brook Lopez (BKN) - Steven Adams (OKC) - Samuel Dalembert (NY)

Kao prvo moram odma da napomenem da nisam zadovoljan, možda i najgori draft od kako igram ovo i to po više osnova. Nisam se držao glavnih pravila kojih se uvek vodim, nikad ne uzimati 3 igrača koji igraju na samo jednoj poziciji (čitaj C) jer ako igraju isto veče nema šanse da iskoristim svu trojicu, jedan mora stati na klupi. Zatim dosta sam tanak na PF obično mi je to najpopunjenija pozicija i za kraj imam po 2 igrača iz 3 tima, moraću neki trejd da pokušam ili da se snađem na FA listi.

Što se tiče ostalih učesnika, njihove sastave ću analizirati na samom igrici u četu duela da ne bih smarao sve ovde na forumu. Sve je išlo po planu do trenutka kada mi je Lance Stephenson pokupljen ispred nosa, očekivao sam da ću tad rešiti beka i moći da se posvetim visokim igračima ali me Lale (tj njegov burazer koji je odradio draft za njega) poremetio sve planove.

Na draftu se moglo videti da ima ne samo zaljubljenika u NBA nego i vrsnih poznavalaca i očekujem zanimljivu borbu tokom cele sezone!

Last edited by Matya at 10/28/2014 4:20:15 AM

From: Matya

This Post:
00
264194.14 in reply to 264194.13
Date: 10/28/2014 3:07:47 AM
GGakovo
Prva Liga
Overall Posts Rated:
104104
Podešavanje dnevnih postava

Kada kliknete na ime tima ili odete na My Team / Roster, možete da vidite koje igrače trenutno posedujete. Evo kako sam ja podesio postavu za prvi dan duela 1.kola (Tue, Oct 28):

PG Jeremy Lin LAL - PG,SG .................... Hou 3:30 am
SG Gordon Hayward Uta - SG,SF
SF Jimmy Butler Chi - SG,SF
PF Tobias Harris Orl - SF,PF ................... @NO 1:00 am
C Brook Lopez Bkn - C
Util Julius Randle LAL - PF ...................... Hou 3:30 am

BN Chandler Parsons Dal - SF,PF ............. @SA 1:00 am
BN ...

Trenutno mi je Chandler Parsons na klupi a igra meč tog dana, da bi ga stavio u postavu moram da ga stavim na neku od prvih 6 pozicija, samo u tom slučaju će mi njegov indeks biti uračunat u moj nedeljni rezultat. Kako da ga prebacim sa klupe u postavu za taj dan, kliknem na BN ispred imena igrača kome menjam poziciju (u ovom slučaju Parsons) i odma će mi sve dostupne pozicije na koje mogu da ga stavim pozeleneti, u mom slučaju kliknuću na SF i Parsons je stavljen na krilo za današnji dan, a Butler će mi automatski otići na klupu.

Dakle pored igrača koji igraju tog dana ima ime protivnika (@ ukoliko igra na strani) i vreme kad meč počinje, dokle god igraču nije počeo meč možete ga premeštati sa pozicije na pozicijiju, ali čim je njegov meč počeo on je fiksiran i nemožete ga pomerati ni sa jedne pozicije na drugu a ni na klupu. Recimo večeras kad počne duel Hou-LAL (a mečevi obično počnu sa kojim minutom zakašnjenja, nekad i do pola sata) igrači tih timova će biti zatamljeni, što je znak da ih nećete moći pomerati.

Iznad rostera imate datum , koji datum piše za taj datum trenutno nameštate postavu. Ja recimo svake subote ili nedelje u zavisnosti kad imam vremena podesim postave za narednih 10-tak dana, znači ceo predstojeći duel i još par dana pride. Možete namestiti postavu za celu sezonu, samo moram napomenuti kad trejudujete nekog igrača ili dovedete neku FA zamenu sva prethodna podešavanja postave se ponište od tog datuma kad ste tu promenu napravili.

Last edited by Matya at 10/28/2014 3:11:26 AM

From: Matya

This Post:
11
264194.15 in reply to 264194.14
Date: 10/28/2014 5:35:58 AM
GGakovo
Prva Liga
Overall Posts Rated:
104104
FA izmene

Dozvoljeno je 2 izmene po duelu (od ponedeljka 9:00 do sledećeg ponedeljka 8:59, samo što smo mi u Evropi već prešli na zimsko računanje vremena a Ameri još nisu pa trenutno novi dan na fantaziju počinje u 8:00).

Pre početka sezone sve izmene su besplatne! Što znači da večeras do 1 iza ponoći možete da napravite koliko god hoćete izmena a da vam se one neće računati u 2 dozvoljene za 1. kolo.

Kako se rade izmene igrača?
Jednostavno odete na listu igrača, trenutno tamo stoji All Available Players, znači tu si samo igrači koje niko nije izabrao na draftu i nemaju vlasnika. Pored svakog igrača imate malu porukicu, na njoj imate osnovne informacije o igraču, statistiku sa poslednjeg odigranog meča, raspored, informacije o zdravstvenom biltenu i predlog yahoo-a, ako vas zanima nešto više uvek možete kliknuti na ime igrača otvoriće vam celu njegovu biografiju. Pored te porukice se nalazi + na koji kliknete ukoliko hoćete da uzmete tog igrača, tad će vas baciti na stranicu vašeg tima i pitaće vas kojeg igrača želite da zamenite tim FA. Pošto je dozvoljeno da imate max 13 igrača u timu morate nekoga i da otpustite ako đelite nekoga da dovedete. Jednostavno tu kliknete na - pored igrača koga želite da zamenite i otvoriće vam se stranica sa uporednim statistikama ta dbva igrača, i pitaće vas jeste li sigurni da želite da napravite ovu izmenu, ako jeste potvrdite.

Kako naći odgovarajućeg FA igrača?
Da bi grač bio pojačanje nekom timu on prvo i osnovno treba da odigra neki meč u postavi tog tima, a to može samo ukoliko na toj poziciji je taj termin upražnjen. Ja to radim na sledeći način, kao što sam već rekao pre početka duela namestim postave za svaki dan tog duela koji mi predstoji i onda popišem upražnjene pozicije svakog dana:

uto 28.okt - SG ..... C
sre 29.okt - .....
čet 30.okt - .....
pet 31 okt - .....
sub 1.nov - .....
ned 2.nov - SG ..... SF ..... Util

Kao što vidite meni večeras su upražnjene pozicije SG i C, a u nedelju Sg, SF i Util, ostalim danima sam popunjen. Shodno tome meni bi bilo pametno da tražim na FA listi igrača koji igra večeras i u nedelju i da ima neku od pozicija SG ili C jer ću tako ubiti 2 muve jednim udarcem (popuuniću 2 termina jednom izmenom). Nekad je bolje uzeti kvalitetnijeg igrača koji će popuniti samo jedan termin ali će se kasnije zadržati u vašem timu i doprineti u nekom od sledećih duela, sve je stvar taktike i vaše lične procene.
Na listi igrača izaberite opciju Opponents, prikazaće vam raspored svakog igrača narednih 14 dana, pa možete videti koji igrač vam krpi najbolje rupe u dnevnim postavama, isto to možete uraditi i na stranici vašeg tima kad otpuštate nekog igrača, onaj igrač koga nećete koristiti ni u jednom meču u skorije vreme vam nije potreban i bolje naći zamenu koja će vam donositi koliko toliko poena nego da vam igrač sedi na klupi danima kad je pretrpan raspored.

Pravilo o angažovanju FA igrača ne postoji, što bi se reklo ko prvi devojci njegova devojka. Igrača možete uzeti sa FA liste dokle god nije počeo njegov duel, isto kao i stavljanje istog u postavu.

Strategija izmena, ja recimo volim da sačuvam bar jednu izmenu za poslednji dan duela (obično nedelja) i ukoliko je neizvestan duel da se pojačam u poslednji momenat, a ako nije potrebno i procenim da sa tom izmenom nemogu promeniti ishod duela potrošiću je na bolje popunjavanje rupa u sledećoj nedelji. Pazite na to da ako želite da potrošite izmenu iz ove nedelje za sledeću odradite to pre nego nova nedelja započne, jer se tad resetuje broj izmena na max i nema prenošenja neiskorišćenih izmena. Mada ukoliko se neki igrač baš nametne na samom početku sigurno ću potrošiti izmene vrlo brzo.

From: Matya

This Post:
00
264194.16 in reply to 264194.15
Date: 10/28/2014 5:54:43 AM
GGakovo
Prva Liga
Overall Posts Rated:
104104
Trejdovi

Trejd je jako sličan izmeni i radi se gotovo na istovetan način kao izmena, samo što se ne izima igrač sa FA liste nego se nudi ponuda vlasniku nekog igrača u vidu nekog igrača koga vi posedujete. Odete na neki tim za čijeg ste igrača zainteresovani i kliknete na one dve strelice koje pretstavljaju zamenu, otvoriće vam se nova stranica na kojoj su rosteri i vašeg i protivnikovog tima. Možete izabrati koliko hoćete igrača u jednom i drugom timu, ali min po jednog u oba jer da bi trejd bio moguć morate dati nekog igrača da bi dobili drugog. Moguće je da trejd bude sa različitim brojem igrača iz dva tima, recimo jedan tim daje 1, a drugi 2 igrača, ali u tom slučaju tim koji daje samo 1 igrača kada se trejd odobri mora otpustiti dodatnog igrača iz svog tima kako ne bi prekoračio max od 13 dozvoljenih igrača u jenom timu.

Kada pošaljete ponudu za trejd, menadžer kome nudite trejd može taj trejd da prihvati, odbije ili prepravi (pošalje kontraponudu sa nekom izmenom), tek kada se dve strane slože i obe pristanu na trejd on onda ide na odobravanje.

Trejd se odobrava od strane komesara (u ovom slučaju mene), pa je stoga potrebno da trejd bude ujednačen, naravno da neću odobriti trejd u kome se daje LeBron za Nedovića i Kuzmića u paketu. Kada se trejd odobri treba 2 dana da se igrači zamene pa tek posle 2 dana novi vlasnici mogu da koriste novopridošle igrače do tad koriste one koje su već imali u svom vlasništvu.

Dozvoljeno je max 7 trejdova tokom sezone, odnosno do 5.marta posle tog datuma nije moguće praviti trejd, jer se tad već može nslutiti ko će biti u plejofu a ko ne i onda da ne bi došli u situaciju da tim koji je izgubio šanse da se nađe u doigravanju da svoje igrače sa odličnim rasporedom timu koji je gotovo siguran učesnik doigravanja i tako ga pojača.

This Post:
00
264194.17 in reply to 264194.16
Date: 10/28/2014 6:31:17 AM
Overall Posts Rated:
3535
A i ja sam srece da se odmah sastajem sa tobom dok se i dalje gubim na ovom fantaziju. :D ali nema veze, uzdam se u srecu. :)

This Post:
00
264194.18 in reply to 264194.17
Date: 10/28/2014 7:13:42 AM
GGakovo
Prva Liga
Overall Posts Rated:
104104
A i ja sam srece da se odmah sastajem sa tobom dok se i dalje gubim na ovom fantaziju. :D ali nema veze, uzdam se u srecu. :)

Pa ja sam sad preokupiran kako da vama sve približim i objasnim kako bi sve što pre povatali, mislim da sam ja taj koji ću na kraju da ispaštam u ovom duelu 1. kola zbog nedostatka vremena da se posvetim bitnim stvarima u fantaziju. Ovo mi je 5-ta liga koju igram ove sezone i ako je bila još jedna u planu morao sam da se povučem iz nje.

Evo upravo sam se setio da treba danas da podesim i postave u BB-u, ako ništa barem zbog treninga ovih klinaca kako u prvom tako i u utopija timu.

Na čet duela ulazite kad kliknete na trenutni rezultat duela ili na Matchups i u donjem desnom uglu je čet ka kome možete pisati o čemu vam volja, možete i postavljati pitanja ako vam nešto treba potrudiću se da odgovorim. Takože možete komentarisati i druge duele tako što odete na njihov čet.

From: MarkKo

This Post:
00
264194.19 in reply to 264194.18
Date: 10/28/2014 1:27:08 PM
Overall Posts Rated:
132132
Mene ima da oduva Ivko sa sve Durentulom,Dirkom,Gay om :D Frye ,i cuj Hardenom?!

Nije mi jasno ,a bio sam prisutan,kako je uspeo da sastavi ovakvu ekipu! :)


Ja sam prvu rundu propustio (nisam znao kako da biram pa mi opalio neki random) tako da nemam izrazitu zvezdu tima,Steta sto su mi obojica Mamuzara povrednjeni,ali i pored povrede ove sezone mnogo ocekujem od Lenarda,videcemo,nadamo se najboljem! :D

Kakvi su vasi prvi utisci o timu koji ste birali?

Dal ste zadovoljni?!

P.S.

Pitanje za komesara :D

Sto nece da mi snimi izmene u rosteru?!Odradim sve,namestim,pise mi all changes saved!
Ali kad udjem opet na stranicu rostera stoji mi onako kako je izaslo na draftu?! :O bag neki,ili samo ne znanje ?! :P

From: Matya

This Post:
00
264194.20 in reply to 264194.19
Date: 10/30/2014 6:18:49 AM
GGakovo
Prva Liga
Overall Posts Rated:
104104
Evo ako neko nije video poruku na početnoj stranici lige, da ne bi došlo do neke zabune kasnije, zamoliću da se pridržavate ovoga kako ne bi morao da intervenišem :)

Kako je menjano pravilo da se mogu vršiti izmene pre prvog meča u sezoni, a da se one neće brojati za prvu nedelju sezone, povećao sam broj izmena u prvoj nedelji na 4.
Ali svi imaju pravo da naprave 2 izmene u 1. kolu neću im brojati izmene napravljene pre 1:00 sinoć.
Kulen Masters - max 4/4
Pomfrit Boys, Ribe svuda oko nas i Опанчари - max 3/4
svi ostali - max 2/4 do ponedeljka u 8:00


Takođe bi zamolio vlasnika tima Lunjevica United da odvoji par minuta i podesi postave za naredni period.

I jedna informacija, proradio je StatTracker ovde možete uživo pratiti kako se kreće rezultat u duelu, kako se uživo iz sekunda u sekund unose statistike igrača i mnogo toga drugog.

Advertisement