BuzzerBeater Forums

Hellas - III.8 > Season 19

Season 19

Set priority
Show messages by
This Post:
00
208479.100 in reply to 208479.99
Date: 4/9/2012 10:19:14 AM
Overall Posts Rated:
1414
Μαλλον στεναχωρια λογω νυστειας!! Μπορει επισης να βαφουν τπτ αυγα ειτε για να τα πεταξουν σε κανα αγωνα ειτε για τα συνηθισμενα..:P

This Post:
00
208479.101 in reply to 208479.98
Date: 4/10/2012 8:38:51 AM
Overall Posts Rated:
1313
katarxas den einai psiloi alla kapou sti mesi ! exoune idaniko ipsos gia proponisi se SF alla psilous den tous les

(prosoxi ennow psilous me vasi to ipsos pu paizei rolo sto ti proponisi tha akolouthiseis kai oxi psiloi me kritirio to ti statistika exoun)

kontiteros paiktis = 175 cm

psiloteros paiktis 229 cm

229-175 = 54 cm ara 175 + 54/2 = 175 +27 = 202 cm . Ara me vasi ta yparkta stoixeia tou paixnidiou to meso ipsos einai 202 cm . Afto simeni oti oi paiktes katw apo 202 cm pairnun bonus (proponountai piogrigora diladi) se proponisi kontwn kai oi paiktes me ipsos panw apo 202 pairnun bonus se proponisi psilwn .

Lamvanontas ipopsin kai to gegonos oti o enas einai 24 kai o allos 23 tote einai apolita fisiologiko na anevainun poli arga . Episis exe ipopsin sou to gegonos oti ena statistiko anevainei analoga me to poso konta vriskontai ta ypoloipa statistika pu exune sxesi me afto

px ID (inside defense) proponei ID kai dinei ena mikro pososto proponisis se IS (inside shot) SB (shot blocking) DV (driving)

ti se noiazun esena omws ta ypoloipa statistika?se noiazun kai poli malista giati se diafora topic sta xena forum exei eipw8ei apo GM oti epitigxanetai h veltisti proponisi se ena statistiko otan ta giro statistika tou einai TO POLI 2 monades panw h katw apo to statistiko pou proponis . An einai apo 3 monades kai vale , panw to SB to IS kai to DV apo to ID tote to ID anevainei pio grigora giati kinigaei na "ftasei" ta ypoloipa 3 .

An einai apo 3 kai katw tote to ID anevainei pio arga . Genika prepei na exis isorropia se statistika kai gia logous proponisis alla kai giati oi isorropimenoi paiktes prosferoun ta megista opws exw anaferei se proigoumeno post mou

gia perissotero info diavase afto edw

(http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...)

Last edited by SideUnderSpin at 4/10/2012 8:39:57 AM

This Post:
00
208479.102 in reply to 208479.101
Date: 4/10/2012 10:32:31 AM
Overall Posts Rated:
1414
Αυτο με τν ισορροπια το ειχα διαβασει και οντος και οι δυο τους εχουν ολα τα βασικα το ιδιο ή ενα πανω ενα κατω το μονο που εχει μεγαλη αποσταση ειναι το drive οπως ειπες γιατι οσο να ναι λιγοι ψηλοι εχουν... Αυτο για το υψος το ειχα ξεχασει εντελως και ευτυχως που μου το θυμησες να φανταστεις δν θυμομουν καν οτι ο ενας μου ψηλος ειναι 1.98..:P Ελπιζω να ανεβουν αυτην τν παρασκευη και να μν με παιδεψουν αλλο! Σε ευχαριστω για το post σου με βοηθησε αρκετα!

Καλη επιτυχια στους σημερινους αγωνες!

Last edited by Wade3 at 4/10/2012 10:33:27 AM

This Post:
00
208479.103 in reply to 208479.101
Date: 4/10/2012 11:20:10 AM
Overall Posts Rated:
99

229-175 = 54 cm ara 175 + 54/2 = 175 +27 = 202 cm . Ara me vasi ta yparkta stoixeia tou paixnidiou to meso ipsos einai 202 cm . Afto simeni oti oi paiktes katw apo 202 cm pairnun bonus (proponountai piogrigora diladi) se proponisi kontwn kai oi paiktes me ipsos panw apo 202 pairnun bonus se proponisi psilwn .

Αυτό είναι εξακριβωμένο; Δηλαδή ότι χρησιμοποιείται η κεντρική τιμή

Υ.Γ. Μια διόρθωση μαθηματικής - στατιστικής φύσεως...Δεν είναι η μέση τιμή. Είναι η κεντρική τιμή.

Last edited by sorazal at 4/10/2012 11:20:23 AM

This Post:
00
208479.104 in reply to 208479.102
Date: 4/10/2012 12:04:19 PM
Overall Posts Rated:
1313
βασικά καλύτερα πούλα τους όσο πιο ακριβά μπορείς και βρες παίκτες με ίδια στατιστικά και ψηλότερους , θα σου κοστίσει ακριβίτερα αλλά μακροχρόνια σε συμφέρει

σανσιτυ αυτό που ρωτάς δεν είμαι 100 %^σίγουρος είναι δική μου υπόθεση αλλά λογικά να το σκεφτείς θα έχουνε καθορίσει κάποιο ύψος πάνω και κάτω από το οποίο θα αυξάνονται τα μπόνους είτε για σκιλλς ψηλών είτε για σκιλλς κοντών .

μπορεί να μην είναι το 202 που δεν είναι υπαρκτό ύψος παίκτη αλλά είναι βολικό με βάση τη θεωρία μου γιατι προκύπτει ακριβώς ανάμεσα από το 201 και το 203 . Άρα υποθέτω ο 201 θεωρείται κοντός και ο 203 ψηλος . για σιγουρια θα ρωτησω GM και θα σας πω η καλύτερα ας μας απαντήσει ο κατερίνη αμα γνωρίζει κάτι...

This Post:
00
208479.105 in reply to 208479.104
Date: 4/10/2012 1:55:23 PM
Overall Posts Rated:
99
Απλά δε νομίζω ότι θα είναι τόσο απλό. Δε νομίζω δηλαδή ότι απλά πήραν μια τιμή και είπαν πάνω από εδω θα ανεβάζουν πιο γρήγορα οι ψηλοί και κάτω από αυτή θα ανεβάζουν οι κοντοί. Μου φαίνεται πολύ "πρόχειρο".

Είμαι σίγουροςι ότι πίσω από αυτά θα υπάρχει μαθηματική συνάρτηση η οποία ναι μεν θα λαμβάνει υπόψη της το ύψος αλλά και αρκετούς ακόμη παράγοντες.

Ξέρουμε ότι στα σκιλς υπάρχουν και δεκαδικοί. Δηλαδή μπορεί να προπονούμε άμυνα και ο παίχτης να έχει 11,2. Μετά την προπόνηση θα πάει πχ στο 11,7 αλλά εμείς αυτό δεν το βλέπυμε. Και την επόμενη εβδομάδα στο 12,1 οπότε εκεί θα δούμε εμείς ότι ανέβηκε.

Το πόση θα είναι η άνοδος, δηλαδή 0,3 ή 0,4 ή... κτλ αυτό πιστεύω θα το δίνει η συνάρτηση. Θα λαμβάνει δηλαδή υπόψη της, ύψος, ηλικία, επίπεδο γυμναστή, πόσες θέσεις προπονείς, λεπτά συμμετοχής και αρκετά πράγματα ακόμα και σαν αποτέλεσμα θα βγάζει το πόσο θα ανέβει το σκιλ.

Για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ, λέω ότι μπορεί ένας παίχτης ύψους 201 να ανέβει σε εσωτερική άμυνα πιο γρήγορα από ένα παίχτη 203. Και αυτό γιατί πολύ απλά θα τον ευνοούν οι μεταβλητές που λαμβάνει υπόψη της η συνάρτηση. Μπορεί δηλαδή να έχουν τα ίδια λεπτά συμμετοχής, ίδια ηλικία, ίδιο γυμναστή, να έχεις προπόνηση μόνο 1 θέση και παρόλα αυτά να ανέβει ο κοντός πιο πολύ. Αυτό απλά επειδή την άνοδο θα την καθορίζουν πιστεύω και άλλοι παράγοντες που δεν ξέρω όμως ποιοι είναι.
Για το τελευταίο δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί πολύ απλά δεν ξέρω ποιες μεταβλητές λαμβάνει υπόψη της η συνάρτηση. Αλλά είμαι σίγουρος για την ύπαρξή της.

This Post:
00
208479.106 in reply to 208479.104
Date: 4/11/2012 12:02:24 AM
Overall Posts Rated:
1414
Το εχω σκεφτει πολλες φορες να τους πουλαγα αλλα με τα λεφτα τους δν θα επερνα καν παιχτη οπως ο imperial που εχω.. Ασε που ειναι παιχτακια απο ντραφτ που βγηκαν την ιδια χρονια και ειχαν ερθει κουτι.. Ντροπη θα ειναι να τους διωξω δν θα πατανε και οι οπαδοι... Εξαλου εχουν χωρεσει πολυ καλα στο ροστερ μου σαν ρολιστες.. Θα δειξει στο μελλον προς το παρον θα τους προπονησω οσο μπορω!

This Post:
00
208479.107 in reply to 208479.105
Date: 4/11/2012 8:48:09 AM
Overall Posts Rated:
1313
Μα η συνάρτηση στην οποία αναφέρεσαι φίλε μου σανσιτι έχει να κάνει με το ποσό της προπόνησης . Το ίδιο πράγμα λέμε απλά εσύ χρησιμοποίησες τη λέξη συνάρτηση μέσα στην οποία θα υπάρχουν κάποιες μεταβλητές .

Το γεγονός ότι ένας παίκτης 183 θα πάρει σημαντικά περισσότερη προπόνηση από έναν 201 στην περιφερειακή άμυνα για παράδειγμα θεωρώντας τις υπόλοιπες μεταβλητές σταθερές είναι κάτι το αναμφισβήτητο .

Ο λόγος που πιστεύω στην ύπαρξη μιας κεντρικής τιμής είναι ότι πολύ απλά δεν υπάρχει πιο λογική επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος αλλά αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι ισχύει κιόλας . Εσύ σαν προγραμματιστής πως θα έδινες στον υπολογιστή να καταλάβει αν είναι κοντος η ψηλός ένας παίκτης ? Δε θα έπρεπε να του δώσεις ένα σημείο αναφοράς ?

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το τι αναλογία ακολουθεί το μπόνους προπόνησης στο κάθε ύψος και αν αυτή η αναλογία είναι γραμμική (που είναι και το πιο ορθό για το μυαλό του μέσουν ανθρώπου που παίζει BBeater ) η αν είναι παραβολική , η τελοσπάντων μη γραμμική !

η γραμμική αναλογία για να μην σας κουράζω είναι η κλασσική αναλογία που έχει το μυαλό του ένας άνθρωπος με τις στοιχειώδεις γνώσεις στα μαθηματικά

δηλαδή παράδειγμα

paiktis 210 ipsos - perni proponisi 50
paiktis 215 ipsos perni proponisi 60

ara me afxisi 5 ekatosta afxanetai h proponisi kata 10

ara o paiktis 225 ipsos 8a parei proponisi 80 !

This Post:
00
208479.108 in reply to 208479.107
Date: 4/11/2012 9:46:58 AM
Overall Posts Rated:
99
Επέτρεψέ μου να διαφωνώ στην χρησιμοποίηση της κεντρικής τιμής. Θα το συζητούσα μόνο αν αυτή συμπίπτει με την μέση τιμή η ακόμα καλύτερα με τη διάμεσο. Η κεντρική τιμή από μόνο της δεν βοηθάει σε τίποτα.

Ο λόγος που πιστεύω στην ύπαρξη μιας κεντρικής τιμής είναι ότι πολύ απλά δεν υπάρχει πιο λογική επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος αλλά αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι ισχύει κιόλας . Εσύ σαν προγραμματιστής πως θα έδινες στον υπολογιστή να καταλάβει αν είναι κοντος η ψηλός ένας παίκτης ? Δε θα έπρεπε να του δώσεις ένα σημείο αναφοράς ?

Αφού ρωτάς λοιπόν, εγώ αν ήμουν προγραμματιστής απλά θα χρησιμοποιούσα για κάθε είδος προπόνησης μια μαθηματική συναρτηση αυτής της μορφής:

f(x)=0.00342x-0.09214y+0.004324z-0.09423ω+0.03837φ+...
όπου x,y,z,ω,φ είναι το ύψος,ηλικία, επίπεδο γυμναστή, θέσεις προπόνησης, λεπτα συμμετοχής(με max τα 48) αντίστοιχα.

Βέβαια μπορεί η συνάρτηση να λαμβάνει και άλλους παράγοντες υπόψη της οπότε να έχει και περισσότερες μεταβλητές. Γι'αυτό έχω βάλει και τελείες στο τέλος.

Βλέπουμε λοιπόν ότι κάθε μεταβλητή θα έχει διαφορετική βαρύτητα και γι'αυτό θα πολλαπλασιάζεται με διαφορετικό συντελεστή. Κάνοντας λοιπόν τους υπολογισμούς, θα βγαίνει ένα αποτέλεσμα πχ 0,3 όπου αυτή θα είναι και η άνοδος του σκιλ.
(Στη συγκεκριμένη συνάρτηση αν βάλεις ύψος 210, ηλικία 23, επίπεδο γυμναστή 5, θέσεις προπόνησης 1, λεπτά συμμετοχής 48, βγαίνει ότι η άνοδος θα είναι 0,4 περίπου)

Υ.Γ. Η παραπάνω συνάρτηση είναι εντελώς τυχαίο παράδειγμα.

Last edited by sorazal at 4/11/2012 9:48:21 AM

This Post:
00
208479.109 in reply to 208479.108
Date: 4/12/2012 4:03:41 PM
Overall Posts Rated:
1313
Το ίδιο πράγμα λέμε για τη συνάρτηση απλά με διαφορετικά λόγια , αν θεωρήσουμε Χ το ύψος του παίκτη στη συνάρτηση τότε από κάποιο ύψος και πάνω θα ανεβαίνει ο συντελεστής που δίνει την προπόνηση σε σκιλλς ψηλών και από κάποιο ύψος και κάτω θα ανεβαίνει ο συντελεστής που δίνει προπόνηση σε σκιλλς κοντών .

Αυτό λοιπόν το σημείο αναφοράς ( σε ύψος εκατοστών ) που αφορά το ύψος του παίκτη που μπαίνει στη συνάρτηση δεν έχει καμία σχέση με το επίπεδο γυμναστή την ηλικία η οτιδήποτε άλλο , συμφωνούμε απόλυτα στο τρόπο που περιγράφεις το πως προκύπτει το ποσό της προπόνησης , αλλά έγω άλλο πράγμα σε ρώτησα , ίσως δεν ήμουν σαφής και κατανοητός σε αυτό που θέλω να εκφράσω.

Δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να δώσεις στον υπολογιστή να καταλάβει ότι το 205 cm είναι ψηλός παίκτης και το 195 κοντός?

Το μπόνους που θα πάρει ο παίκτης είναι συνάρτηση (γραμμική αναλογία η μη όπως είπα σε προηγούμενο ποστ) του πόσο ψηλότερος η κοντύτερος είναι ο παίκτης σε σχέση με το σημείο αναφοράς που θέσαμε . Για περισσότερα θα ρωτήσω κάποιον GM τα ξένα φόρουμς και θα ποστάρω εδώ τις απαντήσεις

This Post:
00
208479.110 in reply to 208479.109
Date: 4/12/2012 5:23:16 PM
Overall Posts Rated:
99

Δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να δώσεις στον υπολογιστή να καταλάβει ότι το 205 cm είναι ψηλός παίκτης και το 195 κοντός?

Η απάντηση είναι φυσικά και όχι (προσωπική γνώμη πάντα)

Μα μια συνάρτηση σαν αυτή που σου έγραψα, έχει το ύψος μέσα. Αν λοιπόν εσύ βάλεις μικρό ύψος πχ185, θα είναι πιο μικρή η ποσότητα 0.00342x άρα και πιο μικρή η άνοδος του σκιλ. Αν βάλεις μεγάλο ύψος πχ 210, θα είναι μεγάλη και η ποσότητα 0.00342x άρα και πιο μεγάλη η άνοδος.
Άρα με τη χρήση μίας τέτοιας συνάρτησης, το πρόγραμμα στην ουσία θα λαμβάνει υπόψη του ότι το 185 ειναι μικρότερο από το 186 και αυτό μικρότερο από το 187 και αυτό μικρότερο από το 188 κτλ. χωρίς βέβαια να λαμβάνει υπόψη του την κεντρική τιμή. Δεν έχει λοιπόν νόημα να βάλεις μέσα στον αλγόριθμο μια εντολή που να λέει....αν είναι κατω από πχ 200 κάνε αυτό ενώ αν είναι πάνω από 200 κάνε το άλλο.

Δηλαδή αυτό που λέω εγώ είναι ότι η συνάρτηση θα είναι ίδια για όλους τους παίχτες ανεξαρτήτως ύψους. Ενώ με αυτό που λες εσύ χρειάζονται 2 συναρτήσεις για το ίδιο είδος προπόνησης...μία να υπολογίζει την άνοδο του σκιλ αν το ύψος είναι κάτω από την κεντρική τιμή και μία να υπολογίζει την άνοδο του σκιλ αν το ύψος είναι πάνω από την κεντρική τιμή.

Αν χρησιμοποιήσεις την κεντρική με μία μόνο συνάρτηση, τότε πως το πρόγραμμα θα ξεχωρίσει ότι ο παίχτης 215 είναι ψηλότερος από τον παίχτη 205, αφού και οι δύο σύμφωνα με την κεντρική τιμή είναι στους ψηλούς;

Επίσης σκέψου και το εξής: σύμφωνα με αυτό που λες, αν βάλεις έναν παίχτη ύψους 190 να παίξει center και προπονείς ριμπάουντ, το πρόγραμμα θα τον έχει για κοντό οπότε δε θα ανεβάσει ριμπάουντ ποτέ. Το οποίο βέβαια ξέρουμε πως δεν ισχύει. Θα ανεβάσει αλλά θα ανεβάσει πολύ αργά.

Last edited by sorazal at 4/12/2012 6:26:30 PM

Advertisement