BuzzerBeater Forums

BB Poland > Drużyna Narodowa [NT] - Sezon 25

Drużyna Narodowa [NT] - Sezon 25

Set priority
Show messages by
This Post:
00
248927.100 in reply to 248927.97
Date: 9/30/2013 4:03:39 AM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
Myślę, że moje stosunki z menadżerami są generalnie naprawdę dobre. Oczywiście jest kilka wyjątków ale uważam, że nie z mojej winy.
Wgląd w skille niektórych graczy mają moi asystenci oraz skauci. Są to osoby, którym ufam w takim stopniu, że wiem, iż skille zachowają w tajemnicy.
Nie próbowałem samemu ogarnąć głównie bazy gdyż od razu stwierdziłem, że prawdpopodobnie nie będę mógł poświęcić temu tyle czasu by zrobić to wystarczająco dobrze. To co robię przy kadrze to już jest naprawdę bardzo dużo jak na moje możliwości czasowo - organizacyjne.

Last edited by Kaznodzieja at 9/30/2013 4:09:12 AM

This Post:
00
248927.101 in reply to 248927.100
Date: 9/30/2013 7:30:50 AM
Overall Posts Rated:
605605
Myślę, że moje stosunki z menadżerami są generalnie naprawdę dobre.

To chyba za granicą :)
http://screenshooter.net/3113636/agufkvl

From: Jax

This Post:
00
248927.102 in reply to 248927.101
Date: 9/30/2013 7:39:17 AM
Overall Posts Rated:
773773
za dużo transferów może obciął ? ;-) Bo nie wiedzieć czemu chłop jeszcze meczu nie rozegrał a już jakiś negatywny elektorat ma :-)

From: Tomi.

To: Jax
This Post:
33
248927.103 in reply to 248927.102
Date: 9/30/2013 7:50:39 AM
ASPK
II.3
Overall Posts Rated:
10771077
Second Team:
ASPK Gostynin
chłop jeszcze meczu nie rozegrał a już jakiś negatywny elektorat ma :-)
To jeszcze nic. Jak już rozegra to Macierewicz się tym zajmie.

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
This Post:
00
248927.104 in reply to 248927.101
Date: 9/30/2013 7:59:31 AM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
To, że mam z kimś dobre relacje nie znaczy, że taka osoba musi popierać moją osobę jako selekcjonera. Poza tym reprezentacja nie zagrała jeszcze żadnego meczu pod moim kierownictwem.

From: Jax

This Post:
00
248927.105 in reply to 248927.103
Date: 9/30/2013 8:12:18 AM
Overall Posts Rated:
773773
Mają być 3 wybuchy i 3 osoby przeżyją ? :-)))

To nie ten wątek ale ten facet to jest mój ulubieniec , kabaretu nie trzeba oglądać aby się pośmiać . Przecież to jest szpec od lotnictwa taki że jakby mu zadać pytanie dlaczego samolot leci ? - to na bank miałby problem z odpowiedzią :-))

From: kozlik4
This Post:
00
248927.106 in reply to 248927.105
Date: 9/30/2013 8:39:44 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40884088
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Coś chyba mecze dzisiaj nie wystartowały...

From: Michael

This Post:
11
248927.107 in reply to 248927.85
Date: 9/30/2013 8:40:35 AM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
190190
To dlaczego sam nie ujawniłeś skilli zawodników jak byłeś selekcjonerem, co Ci w tym przeszkodziło? Czasu Ci przez dwie kadencje na pewno nie zabrakło.

Możemy sobie pytania do bólu zadawać natomiast jaki sens człowieku ma to Twoje pytanie? Po pierwsze teraz nikt nie ma zamiaru ujawniać żadnych skilli... Dlaczego nie ujawniłem? A dlaczego miałem ujawniać? Zawodnicy i skille są własnością ich właścicieli. Dlatego.

Pytanie ma taki sens, że Twoje stanowisko odnośnie znajomości skilli zmienia się jak w kalejdoskopie.

Zawodnicy są własnością właścicieli, ale kadra jest wspólną zabawką całej społeczności.

Zalety pokazania umiejętności graczy na forum są następujące:

- społeczność ma kontrolę nad działaniami selekcjonera (czy w kadrze aby na pewno grają najlepsi zawodnicy) oraz pracą skautów (od razu widać kiedy ktoś olewa robotę)
- uniknięcie sytuacji kiedy zabezpieczany zawodnik ma małe szanse na kadrę lub po prostu potencjalnemu właścicielowi jest wciskany chłam - szybko da się ustalić które miejsce ma w rankingu na danej pozycji i w danym wieku
- edukacja niedoświadczonych graczy - będą mogli zobaczyć jak powinien wyglądać potencjalny kadrowicz, jakie skille są przydatne na jaką pozycję, jak się optymalnie trenuje takiego gracza, w jakiej kolejności skille, itd., itp.
- budowanie otoczki
- właściciele doskonale będą znać rywali swoich pupili - nie ma jak zdrowa rywalizacja
- odejście od dyskusji akademickiej jak trenować graczy, a debata na konkretnych przykładach, np. czy dziesiątego centra w rankingu trenować jak tych z topu, czy zrobić z niego defensywną/ofensywną bestię, itd.

"Ogarnięci" rywale i tak znają większość skilli naszych graczy, bo co jakiś czas przewijają się przez TL-a, więc dlaczego przeciętny Kowalski nie może mieć dostępu do tej wiedzy?
Co do Kanady...Napisałem, że nie ciągnie mnie do prowadzenia reprezentacji Polski...na ten moment. To już znam i wiem z czym to się wiąże. Wiem, że nie mam teraz tyle czasu by to ogarniać na maksa. Na pół gwizdka nie chce... Natomiast ciągnie mnie by spróbować czegoś innego. W zasadzie ciągnie mnie do nieznanego:D Dlatego wystartowałem w Kanadzie. Niby nie wiedziałem co mnie tam może czekać ale nie wydaje mi się by prowadzenie Kanady było tak wymagającym czasowo zajęciem jak prowadzenie Polski. Liczba użytkowników dużo mniejsza, a co za tym idzie baza zawodników pewnie też sporo mniejsza. Forum też nie żyje tak jak u nas. W zasadzie wątek reprezentacji w ogóle nie żyje. Wymagania użytkowników na pewno inne.

Poszło niby całkiem nieźle bo po raz drugi 2 miejsce, ale rzeczywiste szanse na zwycięstwo miałem minimalne (jak każdy obcokrajowiec na obczyźnie), a miałem przynajmniej możliwość odkurzenia języka angielskiego:P

Jak dla mnie to obowiązki selekcjonera są takie same, niezależnie od kraju. Ale nie mój cyrk, nie moje małpy. ;)

This Post:
00
248927.108 in reply to 248927.85
Date: 9/30/2013 8:41:32 AM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
190190
To co się tak bardzo zmieniło? "Ogromny" wpływ bloków, zmiana wysokości walkowerów, spadek formy grajka po transferze, czy dodatki dla supporterów? Która z tych modyfikacji tak bardzo zmieniła BB przez ten czas? ;)

Też już pisałem o tym wcześniej...Zmieniło się to, że teraz się gra bungą...a ta sprawia, że zawodnicy grają na różnych pozycjach w trakcie meczu. W związku z tym ciężko jest ukierunkować atak konkretnego zawodnika, na konkretnego obrońcę i na odwrót. Poza tym zawodnicy też są zdecydowanie lepszy. Trend treningowy się zmienił. Kiedyś nie było w zasadzie multiskillowych zawodników. Grajki byli dziurawi. Można było to wykorzystywać.

Teraz to dałeś do pieca. :)

Nam to na pewno robi wielką różnicę, bo klepiemy bungę non stop. W ciągu ostatnich 10 sezonów ile oficjalnych meczów kadry zagraliśmy bungą, 95%? :) Najlepsi od dawna śmigają na bundze, a to czy jakieś republiki bananowe jej użyją, czy też nie, to jest nam obojętne.

A to czy kiedyś grało się bungę mutantami, a teraz jedzie się na multiskillach, nie robi żadnej różnicy, bo z automatu lecą najlepsi dostępni do składu, silnik gry w tym aspekcie się w ogóle nie zmienił, ewoluował tylko dostępny materiał. Żadnych poważnych zmian nie było, one dopiero mogę wejść w przyszłym sezonie, ale to na razie tylko gdybanie. Obecnie BB jest jednowymiarowy i inne taktyki niż granie do środka są nieefektywne.
Rozumiem, że jak B.B. King ujawnił(by) skille zawodników to źle, ale co tam, że sama ich znajomość jest nieistotna i nie daje w zasadzie żadnej przewagi.
Wtedy jeszcze była istotna...Z resztą jeżeli chodzi o Kinga to miałem przede wszystkich zarzut o wykorzystywanie znajomości skilli do własnych gierek. Do szantażu, do zrobienia komuś na złość.

Ja tu widzę chęć dopieprzenia się do B.B.King'a i tyle.

Ale skoro znajomość skilli była wtedy tak istotna to w ilu meczach kadry wykazałeś się kunsztem taktycznym i ustawiłeś obronę idealnie pod rywala dzięki posiadaniu tej "tajemnej wiedzy", nie korzystając przy tym z bungi i dlaczego w żadnym? ;)

This Post:
00
248927.109 in reply to 248927.92
Date: 9/30/2013 8:42:13 AM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
190190
Myślę, też że Kaznodziei należy się zaufanie. Wygrał te wybory i trzeba dać mu szansę. Przez to całe zamieszanie ma już i tak mocno utrudnione na starcie (patrz procent poparcia)...a chyba sobie na to nie zasłużył. Póki co (wbrew pozorom i ogólnemu odczuciu ludzi na forum) robi naprawdę sporo.

Nie przesadzajmy, tych wyborów nie mógł nie wygrać. ;)

This Post:
00
248927.110 in reply to 248927.104
Date: 9/30/2013 8:42:30 AM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
190190
To, że mam z kimś dobre relacje nie znaczy, że taka osoba musi popierać moją osobę jako selekcjonera. Poza tym reprezentacja nie zagrała jeszcze żadnego meczu pod moim kierownictwem.

I co się dziwisz, że takie niskie poparcie? ;)

Advertisement