Iz menadzerskog ugla...Potpisujem da 20 usera iz nase zajednice moze da povede U21 do trofeja uz premise gore navedene i bez smisljanja tople vode. Ali nije voljan svako niti ima vremena krvavo da radi i motivise ljude.
Zasto ne znaci da si vrhunski ako imas uspeh sa U21? Da li si ikada primetio ko ti je konkurencija na suparnickoj stolici? Ako se dobro secam, u tvoje doba Litvaniju glavnog konkurenta (mozda i jacu repku od nase u to doba) vodio je polupismen BB menadzer...U21 (a poneke i A) repke odavno ne vode vrhunski menadzeri. Imao si tada priliku da „briljiras“ i sa smisljenom toplom vodom, sto iskreno mislim da ti je mnogo vise otezalo BB razvoj i stvorilo zablude o igri nego sto ti je pomoglo.
Da me neko pogresno ne shvati posto ima onih koji vape da pogresno razumeju. Trenutni selektor U21 je vrlo talentovan menadzer za koga sam npr. siguran da ce imati uspehe i sa repkom i sa klubom. Da li ce ponoviti tvoj uspeh sa 2 trofeja? Verovatno hoce, ali i da ne osvoji nijedan, ne govori o tome koliko zna.
I na kraju, a da se tice repke i doprinosa A repki..Odavno sam rekao kako ja vidim smisao..A to je, odgajiti igraca koji moze da donese prevagu A repki. To nema veze sa treniranjem domacih igraca koji to ne mogu. Dva razicita posla. Ovaj drugi se zove ili gubljenje vremena obelezenog zabludom da pomazes repki ili treniranje igraca za svoj klub. Kazem, jer ti prvi zajedno sa burazom duboko verujes da si pomogao A repki ne znam koliko, a ja vidim samo Branezca i Cveleta koji nisu A klasa.
„Zrtvovao“ se jesi za U21, da je meni bilo prepusteno sigurno ne bih imao vremena da imam taj pristup, a time ni rezultat. Za to kao sto rekoh kapa dole.
Ovim sam bar ja iscrpeo teme za diskusiju, a i oduzme me preko pola sata zivota
Uzivaj!