Annyit mindenképpen érdemes hozzátenni, hogy az első meccsen egyértelműen a Lakers, a másodikon pedig jobbára a Boston volt a jobb. A harmadikon egyik sem volt jobb, teljesen egyenlő erők harca ment, a Boston apró dolgok miatt kapott ki, jellemzően a saját butaságaik miatt.
Néhány dolog (kiragadott példák, de cseppekből áll a tenger):
- Perkins rávezeti a gyűrűre a labdát és pincérrel teszi fel... Walton, a Lakers sokadik embere üt rajta egy faultot, és egy könnyű kosár megakadályozva. Miért nem zsákolta egy beleállás után?
- Az első félidő végén a totálisan indiszponált Pierce vezeti a labdát a 3-asnál, mellette a formában lévő Robinson töküresen könyörög a labdáért, persze Paul rossz dobása lett a vége.
- Allen egyetlen dobásába sem állt bele úgy, ahogy szokott. Wallace sem. Bedőlős, előreugrós stb. stb. Allen játszatását és erőltetését nem nagyon értettem. Robinson simán eljátszik 2-est, és akármilyen dinka, legalább hajt.
- Davis a fülén vette a levegőt a végén, Perkins miért ült a teljes 4. negyed alatt (nem láttam megsérülni).
- Az volt a peche a Bostonnak, hogy ezúttal a három nagy közül Garnettnek ment. Márpedig akkor erőltetni kell a játékát, és őt ugyebár nem lehet 42 percig top formában a pályán tartani.
- Rondo szintű irányító alig tudta Garnettet helyzetbe hozni.
Ennyi jutott eszembe, természetesen nem elvonva a Lakers érdemeit, de kevésbé éreztem úgy, hogy a Lakers nyerte meg, sokkal inkább a Boston teljesített alul.
Különben ez a döntő valahogy úgy folyik, hogy aki jobb hangulatban ébred, az nyer. Teljesen kiszámíthatatlan.