BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > BB košarkaši!

BB košarkaši!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
180171.103 in reply to 180171.101
Date: 6/26/2011 8:37:12 AM
Overall Posts Rated:
170170
Prvi "turnir" BBjev je za nami! Udeležba je bila majhna, vreme pa zelo lepo (en dan po dežju, tam nekje 22-23 stopinj in ne preveč močno sonce - idealno za košarko).

Prijavljeni so bili braco, Blingbling in jaz. Okoli 16:20 sem se dobil z bracotom na pijači, sem pa že prej vedel, da ne bo mogel igrati, saj je ob šestih delal (škoda!). Ob petih sem šel na igrišče, kjer sem upal, da bom videl še kakšnega BBja, ki se sicer ni prijavil, a na žalost ni bilo tako. Je pa Blingbling bil že tam! Aja, nicke pa uporabljam zato, da zavarujem osebo udeležencev turnirčka...

Nekaj časa sva še metala na koš in čakala, če bo prišel še kdo, nato pa se odločila, da bova šla na "lov" za soigralce. Tako sva pristala v Fužinah in kmalu našla še štiri košarke željne mladce. No, verjetno so bili vsi par let starejši od naju, ampak to je še vedno mlado.

Odločila sva se, da igrava skupaj in poskušava "obraniti čast" Slovenskega BB-ja z zmago. Vendar ker sva prijavila premalo igralcev na tekmo (dva), sva dobila poleg še enega Lucky Fana, ki je bil v primerjavi z Lucky Fani v BBju boljši, na splošno pa povprečen igralec (saj ne, da sva midva kaj dosti izstopala, ampak vseeno).

Preden preidem na kratek report štirih tekem, sem se odločil, da bom glede na videno v igri vsakemu udeležencu tega in naslednjih turnirjev poskušal določiti skille, kot jih imajo igralci v BBju. Svoje lahko sicer dokaj dobro ocenim, ostali pa so samo delno "poscoutani" in je možno, da kakšen skill rahlo odstopa. Skilli bodo v angleščini, poleg pa še številka stopnje skilla, da bodo razumeli tudi vsi, ki igrajo BB v Slovenščini. Torej:

Blingbling
(58318)

Height: 191 cm
Potential: starter (4)
Game Shape: Strong (8)
Jump Shot: mediocre (5) Jump Range: strong (8)
Outside Def.: respectable (7) Handling: inept (4)
Driving: inept (4) Passing: average (6)
Inside Shot: awful (3) Inside Def.: mediocre (5)
Rebounding: mediocre (5) Shot Blocking: pitiful (2)
Stamina: strong (8) Free Throw: average (6)

Experience: mediocre (5)

Scout report: Blingbling ima po videnem (kar ni bilo dosti) dobro zunanjo obrambo, notranjo pa malo slabšo zaradi majhne teže. Rasni šuter ni, zelo dobro pa meče trojke. Polaganja mu ne gredo najbolje od rok, dobro pa se zna postaviti pri skoku. Solidno meče proste mete in je telesno precej dobro pripravljen. Shot Blocking je še pod vprašajem (premalo videno).

Koperboy
(114642)

Height: 193 cm
Potential: 6th man (3)
Game Shape: Pitiful (2)
Jump Shot: awful (3) Jump Range: inept (4)
Outside Def.: respectable (7) Handling: pitiful (2)
Driving: mediocre (5) Passing: respectable (7)
Inside Shot: average (6) Inside Def.: strong (8)
Rebounding: average (6) Shot Blocking: strong (8)
Stamina: atrocious (1) Free Throw: awful (3)

Scout report: Koperboy je zelo slabo pripravljen, še posebej se mu pozna grozljiva vzdržljivost, ki vse njegove skille skozi tekme vedno bolj slabša. Met iz skoka in razdalje ima slab, vendar zna tu in tam zadeti kakšno trojko (na turnirju je sicer vse trojke zgrešil). V zunanji obrambi je soliden, vendar ga slaba pripravljenost pri temu precej ovira. Bolje se zaradi velike mase in približnega poznavanja centrske tehnike odreže pri notranji obrambi. Ima soliden občutek za skok, nekaj zadene tudi znotraj rakete. Za Shot Blocking ima razvit dober timing, zato je ta skill skupaj z notranjo obrambo najmočnejša točka tega igralca. Ima približno soliden pregled nad igro in zna najti prostega igralca. Skupaj z Blingblingom sta se nekajkrat izkazala v pick&roll situaciji.

Skillov Lucky Fana ne bom pisal, vendar lahko povem, da je bil to povprečen-soliden šuter od zunaj in od znotraj s solidnim pregledom nad igro, vendar slabim postavljanjem v napadu. Obramba je bila solidna, pripravljenost in vzdržljivost pa zelo dobra.

[NADALJEVANJE V NASLEDNJEM POSTU]

Zanimivo

Ali nisi sam sebe malo "underrated"?

This Post:
00
180171.104 in reply to 180171.103
Date: 6/26/2011 9:04:46 AM
Overall Posts Rated:
952952
Zanimivo

Saj me še nisi videl igrati...

This Post:
00
180171.105 in reply to 180171.104
Date: 6/26/2011 9:46:44 AM
Overall Posts Rated:
170170
Zanimivo

Saj me še nisi videl igrati...

Ja, glede na to da si star 32, sem mislil da si malo boljši, ker ponavadi ko jaz na igriščih igram proti starejšim je veliko težje, kot proti svoim vrstnikom ;)

This Post:
00
180171.106 in reply to 180171.104
Date: 6/26/2011 9:59:13 AM
Overall Posts Rated:
77
hehe, super napisano

Mimogrede, sebi si pozabil napisat experience ;)

Drugače pa res škoda da jih ni prišlo več, dan je bil super za košarko. No kakorkol že tud tako je blo čist fajn. S Koperboyom se sicer nisva ravno pretegnila, ampak sva se raje malo "nazaj držala". Glede na nasprotnike namreč ni bilo neke potrebe špilat na polno. Ravno dovolj za zmago pač.
Torej, ob naslednjem turnirju čakava na kakšne boljše nasprotnike, da se vsaj malo prešvicava :) Upam da se folk opogumi in pride.

This Post:
00
180171.107 in reply to 180171.106
Date: 6/26/2011 10:14:34 AM
Overall Posts Rated:
3636
Vikend je malo problem za tiste študente, ki gremo ob vikendih domov. Veliko lažje bi mi bilo priti, če bi se dobili med tednom. Jaz sem npr. ta teden vključno še s sredo v Ljubljani.

Lp Cveto

Message deleted
This Post:
00
180171.109 in reply to 180171.105
Date: 6/26/2011 2:55:08 PM
Overall Posts Rated:
952952
Ja, za merilo sem vzel to: če so najboljši igralci na BBju podobni kot tisti v NBAju in če najslabši igrajo v četrti ligi, potem sem podoben tistim, ki igrajo v četrti ligi Tako da na 5 na 5 se ne znajdem najbolje, ampak mislim, da lahko tudi mene prišteješ k tistim starejšim, proti katerim je težje igrati

Poleg tega pa starejši drugje kot na igrišču nimamo priložnosti igrati, zato damo vse od sebe. Mlajši, ki igrate po klubih, pa se na igriščih ne boste ravno pretegnili. Čeprav zadnje čase videvam tudi mlade, ki sicer igrajo po klubih in se kao trudijo tudi na 3 na 3 proti rekreativcem, ampak imajo tako zanič obrambo ter ne znajo zapirati pod košem, da jih starejši vedno pojejo.

This Post:
00
180171.110 in reply to 180171.109
Date: 6/26/2011 4:30:15 PM
Overall Posts Rated:
170170
Ja, za merilo sem vzel to: če so najboljši igralci na BBju podobni kot tisti v NBAju in če najslabši igrajo v četrti ligi, potem sem podoben tistim, ki igrajo v četrti ligi Tako da na 5 na 5 se ne znajdem najbolje, ampak mislim, da lahko tudi mene prišteješ k tistim starejšim, proti katerim je težje igrati

Poleg tega pa starejši drugje kot na igrišču nimamo priložnosti igrati, zato damo vse od sebe. Mlajši, ki igrate po klubih, pa se na igriščih ne boste ravno pretegnili. Čeprav zadnje čase videvam tudi mlade, ki sicer igrajo po klubih in se kao trudijo tudi na 3 na 3 proti rekreativcem, ampak imajo tako zanič obrambo ter ne znajo zapirati pod košem, da jih starejši vedno pojejo.

To kar si sedaj napisal v prvem odstavku pojasni marsikaj ;)

Glede drugega odstavka:

Zanimivo, aneda?

Danes sem bil na šolskem igrišču, pa smo igrali 3 na 3 s nekimi 25-35 letnimi fanti, in te fantje so se trudili na vso moč, še pol sem jih vprašal če si igrali "zares" pa so odvrnili da vedno ;)

Mi pa, ki v klubih igramo pa na šolskih igriščih vedno nekaj..."napol"

Čeprav zadnje čase videvam tudi mlade, ki sicer igrajo po klubih in se kao trudijo tudi na 3 na 3 proti rekreativcem, ampak imajo tako zanič obrambo ter ne znajo zapirati pod košem, da jih starejši vedno pojejo.

Nekaj podobnega se je danes dogajalo, edina razlika je da ta "zanič obramba" ni ker ne znamo igrati obrambe, temveč se nam sploh ne da

Ta starejši pa vedno igrajo na vso moč na igriščih

This Post:
00
180171.111 in reply to 180171.109
Date: 6/26/2011 4:42:13 PM
Overall Posts Rated:
170170
Čepav jaz nisem prišel ker se mi ni dalo(^^^^), jaz pravim da se dobimo enkrat ob koncu počitnic

Tam nekje, zadnji teden v avgustu.

Ne bo prevroče, pa tudi premrzlo ne

Pa tudi veliko ljudi bo imelo čas.

Kaj pravite?
:)

This Post:
00
180171.112 in reply to 180171.111
Date: 6/26/2011 4:46:46 PM
Overall Posts Rated:
952952
Tudi jaz sem že razmišljal o temu, tako da bom predlagal še zadnji teden v avgustu, ko pridejo vsi iz dopusta.

Nisi rekel, da imaš zlomljen gleženj?

This Post:
00
180171.113 in reply to 180171.112
Date: 6/26/2011 4:50:48 PM
Overall Posts Rated:
170170
Tudi jaz sem že razmišljal o temu, tako da bom predlagal še zadnji teden v avgustu, ko pridejo vsi iz dopusta.

Nisi rekel, da imaš zlomljen gleženj?

Lagal sem zato ker nisem hotel priti

Sem mislil da bosta 2 uporabnika s katerima se ne razumem prišla, pa sem zato si izmislil laž da ne pridem

Na živce mi gresta, zato ju tudi v RL ne mislim gledat oz. prenašat.

Sicer sem pa neki imel, nisem imel zlomljenega, temveč zvitega, ampak je že 2-3 tedna pozdravljen ;)

Edit: Sicer me pa trenutno zelo mučita leva tetiva pa desni kolen, pa nevem zakaj, ali je to zaradi vaj za skok in atletiko ki jo delam, ali kaj drugega.
Še klubski fizoterapevt mi ne zna pojasniti zakaj se mi to dogaja, jebemtiš
Tečem lahko pa to, ne morem se pa z levo roko odrint in naredit počepa

Last edited by DavidM96 at 6/26/2011 4:55:45 PM

Advertisement