BuzzerBeater Forums

Poland - II.3 > Sezon 32

Sezon 32

Set priority
Show messages by
This Post:
22
271913.103 in reply to 271913.101
Date: 8/27/2015 9:19:29 AM
Hegemonia Białystok
PLK
Overall Posts Rated:
6464
Nie gra tu się lekko, poziom jest bardzo wysoki i decydują niekiedy drobne detale. Bez dużej hali - to jest mordęga, nie czarujmy się. Jakieś pokrycie na bajońskie pensje co tydzień musi być.

Pamiętam, że jak pierwszy raz zobaczyłem tą drugoligową szarpaninę "na własne oczy", to też przeżyłem szok. Mowa o pierwszym awansie do tej klasy rozgrywek. Pomyślałem: - no stary, teraz to naprawdę trafiłeś na ścianę. Ta różnica naprawdę była uderzająca. Prześlizgnąłem się wtedy z III ligi, dzięki korzystnym i szczęśliwym rozstrzygnięciom w playoffs i to tylko potęgowało to poczucie ogromnego kontrastu:). Ów szok zakończył się bilanesm 4-18. Nie jest to jakaś złośliwa aluzja, tylko odtworzona retrospekcja z historii klubu. Tak jak mówisz: to bardzo dobrze, że poziom jest wysoki, bo jest wyzywanie.

Tymczasem start tego sezonu jest dla mnie sporym zaskoczeniem (najlepszy w historii na tym szczeblu): 4-0, teraz 5-1, za chwilę 5-2 na 99%. Oczywiście cały czas tak nie będzie (trzeźwo oceniając sytuację i terminarz), tymniemniej jakieś 12-10 czy też 13-9 staje się realne. Tutaj taki wynik cieszy, tym bardziej, że nakład sił nie jest maksymalny. Lekko ponad 100 tys. na plusie, nie licząc pucharu, toteż reasumując: na dzień dzisiejszy tak dobrze w drugiej lidze jeszcze nie było. Bez względu na to, co wydarzy się dalej - bo mam na myśli sytuację widzianą na ten moment.

Tak rekreacyjnie: kogo typujecie do zgarnięcia mistrzostwa: The Lechers (ostatni sezon w PLK), Mighty Dunkers (selekcjoner kadry narodowej), Zaniemysł Basket Team (też rekomendacja z ekstraklasy), Polo Team Włocławek (4 razy w finale, ale ktoś pechowo zawsze zablokował), a może Hooligan Hawks (solidna firma) po ciekawych wzmocnieniach?

Co prawda victorię w bólach udało się wyszarpać w starciu z Hawks, ale forma wielu graczy rywala nie była najwyższych lotów (zresztą zwycięstwo Hawks z Zaniemysł Basket Team mówi samo za siebie).

A ostatnio z Chicago też nerwówka - pozdro Akanders. 93:83 w cennym, telewizyjnym i wyjazdowym meczu jakoś wywiozłem, ale nie było to oczywiste w zasadzie przez prawie cały mecz.

PS Wracając do pytania o mistrzostwo, pora na rekreacyjny toto-mix: ja tak dla sportu stawiam w ciemno na The Lechers. Typ drugiego wyboru - selekcjoner kadry.

Last edited by Bolesław III Krzywousty at 8/27/2015 9:39:01 AM

1. Wszystko jest trudne, dopóki nie stanie się proste. 2. Sens jest dokładnie tam, gdzie go szukasz. 3. Granice naszego języka są granicami naszego świata.
From: Sztuker

This Post:
00
271913.104 in reply to 271913.102
Date: 8/27/2015 9:36:55 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
12981298
Second Team:
Szerszony II
Jak to Sztuker kiedys powiedzial Polo to taki wieczny student 2 ligi

Tak, coś w ten deseń właśnie.

OG.
This Post:
00
271913.105 in reply to 271913.104
Date: 8/27/2015 9:44:42 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
151151
Second Team:
chicago bulss II
każdy pech się kiedyś kończy :)

This Post:
11
271913.106 in reply to 271913.105
Date: 8/27/2015 9:54:23 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
12981298
Second Team:
Szerszony II
każdy pech się kiedyś kończy

Też mi się wydaje, że Polo spadnie wkrótce do III ligi. ;)

OG.
This Post:
00
271913.107 in reply to 271913.103
Date: 8/27/2015 10:02:53 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
151151
Second Team:
chicago bulss II
No m.in. właśnie mecz z Tobą miałem na myśli w swoim dzisiejszym poście. Gram w BB już ładnych kilka lat, ale pierwszy raz widziałem żeby przewaga własnego parkietu w ogóle nie zadziałała. Przecież ten mecz wygrałeś w czwartej kwarcie. Widziałem coś takiego, ale w o wiele mniejszym stopniu chyba tylko raz, ale przeciwnik grał luz, ja normala i w miarę upływu meczu grał coraz lepiej. My w ostatnim meczu obaj graliśmy normal, także wynik tego meczu trudno mi wytłumaczyć. Chyba znowu potwierdza się opinia, że od kilku sezonów silnik gry wyprawia różne dziwne rzeczy. Również pozdrawiam chociaż wolałbym to robić z jednym bezcennym zwycięstwem więcej.
W typowanie na razie nie chcę się zagłębiać, bo za mało jeszcze znam tą ligę.

From: iron15

To: Polo
This Post:
00
271913.109 in reply to 271913.108
Date: 8/27/2015 4:54:01 PM
Iron Thunder
III.7
Overall Posts Rated:
2828
zeby zaczac wygrywac trzeba troche meczy przegrac :) jak na razie liznalem 2 lige i stwierdzam ze to bardzo fajna liga. Tak to jak zderzenie ze sciana, bo widzac sklady druzyn widze fajne druzyny, gdzie jest z 8 porzadnych naprawde zawodnikow :) i like it :) moze i zabralem sie od d... strony :P ale naprawie moje niedopatrzenie i dozbroje moje wojska. Do awansu wystarczylo mi 2 wychowankow obudowac 2,3 grajkami, a tu widze ze do gry to potrzebnych jest z 4 wychowankow obudowanych z 4 grajkami :) tak wiec czas zabrac sie do pracy i dobudowac miejsca dla kiboli zeby kasa sie zgadzala :) patrzac realnie trzezwym okiem oceniajac moj small ball ciezko mi bedzie sie utrzymac, ale spoko kolejny gracz mi rosnie i wiem juz czym sie zajac :) ja nie zaglosuje kto wygra, bo narazie za malo znam lige :) ale niech wygra najlepszy :)

This Post:
00
271913.111 in reply to 271913.110
Date: 8/28/2015 2:30:37 AM
Hegemonia Białystok
PLK
Overall Posts Rated:
6464
Nie chcę Cię dobijać Stary, ale głęboko wierzyłem w sukces w tym meczu i szczerze powiedziwaszy tak silny opór z Twojej strony mnie zaskoczył. Nie spodziewałem się jakiegoś pogromu 35 punktami, ale też nie aż takich tarapatów, w jakich się znalazłem. Postawiłeś bardzo trudne warunki. Cały czas byłeś blisko, niejednkrotnie też prowdzałeś, ale "wymęczyłem" to finalnie w trudzie.

Co do analizy powodów takiego obrotu sprawy, to może przyczyniło się do tego również doświadczenie (wychodzi w końcówkach) moich zaawansownych wiekowo weteranów. Niektórzy mają nawet i świetne i cudowne (doświadczenie). Przypominam też sobie mecze, które przegrałem prowadząc np. 15 punktami do przerwy (retrospekcja z IV ligi). I w drugą stronę - taki udany pościg. Nie było jednak takich spotkań szczególnie dużo - to fakt. Mam nadzieję, że uda Ci się zostać w drugoligowym sajgonie.

Z Hooligan Hawks natomiast "wyciułałem" odpuszczony mecz. Luz, przewidywania meczowe (po części celne tylko) i pierwszy skład, by minuty się zgadzały i ku mojemu zdumieniu udało się, mimo normala ze strony Hawks.

PS OK, Polo stawia na Zaniemysł (i podparł to nawet rzeczową argumentacją), Hegemonia na The Lechers. Może ktoś jeszcze chce obstawić czysto zabawowo dla sportu (z uzasadnieniem bądź intuicyjnie w ciemno)?

1. Wszystko jest trudne, dopóki nie stanie się proste. 2. Sens jest dokładnie tam, gdzie go szukasz. 3. Granice naszego języka są granicami naszego świata.
This Post:
00
271913.112 in reply to 271913.111
Date: 8/28/2015 5:43:59 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
151151
Second Team:
chicago bulss II
No cóż mówi się trudno i gra się dalej, ale ten wynik zwłaszcza w ostatniej kwarcie jest dość dziwny dla mnie. Moi zawodnicy też nie są najmłodsi i swoje doświadczenie mają, a prowadzona przeze mnie wieloletnia analiza meczów zwłaszcza po 3 kwarcie nie wskazywała na moją porażkę. Może 2 liga rządzi się swoimi prawami.
Dość o tym, bo teraz mam większy problem. Zaczęło dwoić mi się w oczach - w zakładce zarządzaj drużyną- następny mecz i puchar wyświetla mi się Zaniemysl. :) Po dłuższym przyjrzeniu okazało się, że to niestety nie złudzenie apteczne :) tylko kolejny pech. :( czyli koniec pucharu w tym sezonie

From: toshii

This Post:
00
271913.113 in reply to 271913.112
Date: 8/28/2015 6:24:32 AM
LZS Niemyslowice
IV.6
Overall Posts Rated:
11161116
Second Team:
Wellingborough Town F.C.
To popatrz sobie na ten mecz :) (87423111)

I postaraj mi sie wytlumaczyc dlaczego przegralem ? :)

Advertisement