BuzzerBeater Forums

Poland - III.3 > Sezon 65

Sezon 65

Set priority
Show messages by
This Post:
00
324111.104 in reply to 324111.102
Date: 8/27/2024 2:53:56 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
Chlopaki tylko spokojnie, ja chce zostac na tym 7 miejscu 😂

Zobaczysz, jeszcze niezniszczalny Yaneahonen rozgromi bota, wyprzedany Ignaq przegra z Zielonkami i zamiana miejscami u niebieskich i nagle to 6 miejsce daje pewne utrzymanie ;-)

This Post:
00
324111.105 in reply to 324111.104
Date: 8/28/2024 1:58:52 PM
Anwil Yelonki
III.3
Overall Posts Rated:
3939
:-)

This Post:
11
324111.106 in reply to 324111.105
Date: 8/29/2024 10:37:41 AM
Browar United
IV.4
Overall Posts Rated:
88
Second Team:
Browar United II
:-)

graty utrzymania 😉

ja niestety niczym "wracamy do gry" bije się ciągle z myślami by kończyć z bb. Ten sezon straciłem przez swoje niedopatrzenia ze względu na czas a raczej jego brak i niechlujne transfery na których traciłem forme, sume umiejętności i kase. Do końca supportera potraenje sobie grajków i wtedy zdecyduje czy chce mi się jeszcze tu grać czy nie. Dzięki za sezon i brawo za aktywne forum ;)

Właściciel drużyny Cavy Squad powinien dostać nagrodę za największe marudzenie w lidze na siłe swojego zespółu 😁😉 Masz przewagę własnego parkietu w PO pamiętaj o tym ;)

This Post:
11
324111.107 in reply to 324111.106
Date: 8/29/2024 11:00:38 AM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
Właściciel drużyny Cavy Squad powinien dostać nagrodę za największe marudzenie w lidze na siłe swojego zespółu 😁😉 Masz przewagę własnego parkietu w PO pamiętaj o tym ;)

Zaraz wchodzę drużyną totalnych ogórów do II ligi, która nie powinna sobie radzić w III lidze jakoś wybitnie, mam ósmą średnią pensji w lidze, moje 20 zwycięstw w lidze:
Voyager - dopiero wszedł do III ligi, jeszcze przed transferami
Żagiel - świeżak, drużyna z sezonu 63, skład dopiero w budowie
Olaf - podstawowy SF kontuzjowany (Sebag)
Jędrzychowianka - bez formy, rotuje na puchar
Browarinho - wyprzedany
Alnaw - kończy przygodę z BB + słabszy niż sezon temu
Dawcio - Kosowski konutzjowany + chyba nowa gwiazda (Guedes) bez formy jeszcze (choć super mecz faktycznie z mojej strony)
Lipno - bez formy
Wojciech - rzeczywiście bardzo dobry mecz
Ignaq - Wystawia trenowanego gracza na PF na 48 minut + fauluje
Zielonki - bez formy, bo gra w pucharze
Yaneahonen- faktycznie drużyna w dołku + przed zakupem Francuza
Brda - bot
Jagiellonia - też sporo słabsza drużyna + bez formy
Voyager - faule (zasługa sędziego hehe)
Madox - wystawił rezerwowy skład z tylko sobie znanego powodu
Żagiel - to trochę nie wiem, czemu wygrałem, miałem niższe DMI + grałęm na wyjeździe + chyba niższy entuzjazm, niezły mecz, już tu byłem dość przekonany, że przegram
Olaf - po prostu pecha miał - ten jeden raz gdy omyłkowo miałem ustawione 3-2, to zagrał Run And Gun + bez formy
Jędrzychowianka - również dobry mecz
Browarinho - wyprzedany

Nie mam podstaw, by wierzyć w siłę swojego zespołu :D Teraz trafi kosa na kamień, bo Alnaw mi tu odpali mecz o wszystko, po długotrwałej grze na luzie, u siebie, pewnie ze zrobioną formą, to zobaczysz, że nie taka Kawia straszna, jak ją malujesz tutaj :D
W razie dalszych pytań wstępnie kieruję do (324111.87).

Last edited by Hubsoniusz at 8/29/2024 11:06:17 AM

This Post:
00
324111.108 in reply to 324111.107
Date: 8/29/2024 11:46:11 AM
Browar United
IV.4
Overall Posts Rated:
88
Second Team:
Browar United II
oj tam oj tam pensje zależą od wielu czynników, odpowiednie rozłożenie umiejętności, wiek itp.

Prawda jest taka, że dbanie o forme i entuzjazm to połowa sukcesu w bb więc jeśli robisz to cały sezon plus trochę szczęścia to jesteś gdzie jesteś. Ja jakbym regularniej ustawiał skład nie zaniedbując tego też myślę, że bym top4 zrobił. Wiele osób to olewa a ma to naprawdę spore znaczenie i w play off może zrobić robotę (tak zrobiłem swój pierwszy awans). Pamiętaj, że mogą dojść kontuzje u rywali i się różnie przez to może potoczyć ;) przewidywanie taktyk itp, jest dużo możliwości na przechylenie szali na swoją korzyść. Niestety dla mnie dalej przy ustawianiu składu jest zbyt mało możliwości. Dodałbym opcje rodem z hattricka, że np wygrywam tyloma to gra taki skład w 4tej, wyznaczenie minimalnych minut dla niektórych graczy w meczu itp itd

This Post:
00
324111.109 in reply to 324111.108
Date: 8/30/2024 2:10:30 AM
Hubsoniusz wszyscy chyba jesteśmy zgodni że Twoje 20 zwycięstw ma swoje uzasadnienie tak więc idziesz kroczek dalej, jak to mówię do finansowego królestwa 😁. Najbardziej ciekaw bym byl Twojej serii z Wojtkiem. W PO doświadczenie potrafi czynić cuda. Kiedyś miewałem takie mecze, kiedy na PO grajkowie, którzy nie mieli prawa rzucali mi na dobrym % lub nagle rzucali FT. Browarihno ma rację że pensję nie dają pełnego obrazu jakości zespołu.
Żeby dobrze trafić stosunek pensji do SS oraz do roli w danym zespole trzeba mieć szczęście na TL, wytrwałość i cash bo inflacja przeniosła się do bb 😂
Entuzjazm jest mega istotny, w moim przypadku szybki koniec w PP nie pozwolił zbudować go wysoko, ale nie ma co płakać bo aa inne czynniki w tej grze. Przewidywanie poprawne taktyki ofensywnej daje +/-8 punktów dla Ciebie więcej lub 8 oczek wybronionych więcej. Moja przebudowa zacznie się w przyszłym sezonie.

From: Alnaw
This Post:
00
324111.110 in reply to 324111.109
Date: 8/31/2024 2:23:26 PM
Wracamy do gry
IV.27
Overall Posts Rated:
11
A więc (wiem, nie zaczyna się zdania od frazy "A więc" :) :):) ) żegnam tym meczem BB - czas powiedzieć DOŚĆ.
Zrobiłem w tym meczu to co mogłem (potrafiłem) Gratulacje zwycięzcom i powodzenia wszystkim
Żegnam!

Last edited by Alnaw at 8/31/2024 2:46:27 PM

This Post:
11
324111.111 in reply to 324111.110
Date: 8/31/2024 3:02:16 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
Mogłeś formę przytrenować w piątek - wtedy byś pewnie wygrał :-) W każdym razie, jeszcze raz, żegnaj.
W międzyczasie: WE ARE THE CHAMPIONS MY FRIENDSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!
AND WE'LL KEEP ON FIGHTING 'TILL THE END!
WE ARE THE CHAMPIONS!
WE ARE THE CHAMPIONS!
NO TIME FOR LOSERS!
'CAUSE WE ARE THE CHAMPIONS!
OF THE WORLLLLLLLLLLDDDDDDD!!!!!!!!!
21 zwycięstw, 1 porażka, 2611 punktów rzuconych, 2037 punktów straconych, różnica +574. Są 4 drużyny, które miały lepsze sezony ligowe w polskiej III lidze. Są to: Boston Celtics PL (liga III.2), Lame Ducks (liga III.4), KOKS Association (liga III.7) oraz The French Bulldog's (liga III.16). Jedna z tych 4 drużyn wygrywa majstra - wchodzę do II ligi. Więc mój awans nie jest jeszcze pewny, ale trochę nie wierzę, że 4 tak silne drużyny się wywrócą w playoffach... Teraz wchodzę w ćwierćfinał z Jędrzychowianką, gdzie gram bardziej for fun, bo finału i tak nie wygram (choć tak jak Dawcio pisał finał pomiędzy mną a Wojtkiem byłby niesamowitym widowiskiem) i nie mam presji, że mogę wypuścić z rąk II ligę. Zrobiłem to mocno przeciętnym składem i z pewnością II liga będzie piekielnie trudna (osobiście myślę, że może to być dla mnie "ściana", szczególnie z moją małą halą). Mogłem przegrać jeszcze kilka razy w tym sezonie: z Olafem wypuściłem dwucyfrową przewagę, ale i tak wygrałem, z Glonojadem też przez dłuższe części meczu musiałęm odrabiać straty, Olix trzymał się w starciu ze mną do samego końca, Voyager w rewanżu także miał swoje chwile, na rewanż z Gruźlicą zapomniałem poprawić ustawienie, a Alnaw postanowił pożegnać się z BB grając mecz o wszystko...
Sam mecz to również była niezła nerwówka, mój Bratulescu, w momencie rozpoczęcia meczu 7 najlepszy strzelec ligi zdobywa zaledwie 11 punktów, Jamrich kryty przez najsłabszego gracza w pierwszej 5 Alnawa spudłował 9 rzutów i 2 z 4 rzutów wolnych, Wychodzących z gry zgubiły jednak zbiórki i faule. Cieszę się, że to mi się udało, pozostaje już przygotować się na II ligę oraz szykować popcorn i bez spiny oglądać ćwierćfinały oraz baraże ;-)
Chciałbym tu też zwrócić uwagę na piękny manewr najlepszego skoczka narciarskiego w BB ;-) - wystawił totalnych bakłażanów na Brdę, żeby zostać na 6 miejscu i grać baraże z pogodzonym ze spadkiem Browarinho, a Wojażer zagra z również spadającym Ignacym, wszyscy zadowoleni, a przynajmniej nie smutni. Wobec tego znamy już komplet spadkowiczów:
- KKS Brda
- Wracamy do gry,
- Jagiellonia Włocławek,
- Browar United,
- Olix.
Do wszystkich oprócz Brdy i Alnawa - do zobaczenia i powodzenia w IV lidze!
Dość ciekawym wątkiem jest też porażka Wojciecha z Lipno Bulls - czyżby wyłonił nam się underdog, który wygra mistrza kosztem Dawcia, Wojciecha i Madoxa?

This Post:
00
324111.112 in reply to 324111.111
Date: 8/31/2024 3:52:22 PM
Glonojad Bydgoszcz
III.3
Overall Posts Rated:
2525
Hehe chłopacy posłuchali wskazówek i zagrali naprawdę na luzie, najważniejsze, że bez kontuzji. Teraz regeneracja i koncentracja na najważniejszą cześć sezonu. Nadal stawiam na Cavy aczkolwiek zarówno Madoxy, jak i Gorzowscy mogą dać tu jeszcze pokaz siły. Ciekawy jestem też Jędrzychowianki, czy choćby zagrożą faworytowi... I tak jak pisałeś Hubsoniusz , Ty już raczej stresować się nie powinieneś, awans to raczej formalność, jeśli nie przez zwycięstwo (na które stawiam) , to przy zielonym stoliku 😁

This Post:
00
324111.113 in reply to 324111.111
Date: 9/2/2024 11:52:00 AM
Anwil Yelonki
III.3
Overall Posts Rated:
3939
Trochę wstyd, że musiałem takie numery robić.
Powodzenia w play-off i do zobaczenia w wyższych ligach.

This Post:
00
324111.114 in reply to 324111.112
Date: 9/2/2024 2:39:14 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
Powiem Wam też, że boję się Lipno Bulls - jeśli Dawcio ich jutro nie przejdzie, to mu Nyka wyzdrowieje i wtedy nikt go nie zatrzyma - to postawiłoby Dawcia w ciekawym świetle - pisał, że nasza liga jest bardzo mocna, a tu zajmując 3 miejsce można kupić weteranów, mieć podstawowego PG kontuzjowanego, być poniżej optymalnej formy i wygrać ligę ;-) Ale myślę też, że Gorzów w formie + u siebie + najbardziej doświadczony Prezes z naszej ligi (najdłużej gra oprócz Żagla może oraz był jako jedyny z nas w PLK) i raczej wyciągnie to zwycięstwo. Czyli Panowie - jak teraz nie wygracie majstra, to przyjdzie Domanov i Was zje w sezonie 66 :P

Advertisement