No fakt. Rozgadałeś się co nieco. Ale może znajdzie się ktoś, kto będzie czytał dokładnie wszystkie posty. Ja nie dałem rady
Aż tak źle jest u mnie z umiejętnością pisania?
1. Pomysł jest przedni i poniekąd już mamy dowody, że jest dobry. Był sobie kiedyś taki zawodnik w NT, który juniorów nawet nie powąchał, a w seniorach sobie powystępował, pomimo niezbyt wysokiego potencjału. A pograł dlatego, że był dobrze prowadzony przez pewnego skauta, który jest w tej chwili trenerem jednej z naszych kadr. I spokojne prowadzenie, bez ciśnienia na U21 zaowocowało grą w NT.
Czy czasem teraz ta sama osoba nie jest przeciwna mojemu projektowi?
Zabawne.
2. Trzeba znaleźć chętnych, którzy ze wzrostem 185 będą twardo trenować C, a potem przerzucą się na trening PG (lub sprzedadzą takiego niezbyt atrakcyjnego zawodnika - atrakcyjnego w danym momencie)
Uważam, że mam argumenty, by ich do tego przekonać. Po pierwsze to atrakcyjność tego zawodnika podczas późniejszej sprzedaży. A po drugie wymuszona w ten sposób konieczność treningu podkoszowych na dwóch pozostałych slotach, co pozwala w ten sposób stworzyć sobie zawodników wystarczających do walki w ligach III-VI.
Jakby nie patrzeć dwie pieczenie na jednym ogniu. Bo później już tylko przerzucamy się na trening obwodowego w tym poruszonym przykładzie.
3. Dalszy trening tych graczy to bułka z masłem i będzie wiele ekip chętnych.
Dokładnie tak. A teraz jak jest z tymi chętnymi to wszyscy dobrze wiemy.
4. Moim zdaniem absolutnie nie musimy rezygnować z U21, po prostu tam trafią zawodnicy z niższym potencjałem, albo tacy, co mają czarno na górze/dole (odpowiednio). Szczegóły do dalszej dyskusji.
Nie musimy, o ile jakiś organ będzie potrafił rozsądnie zdecydować którzy zawodnicy powinni być trenowani wg którego modelu.
Powodzenia
PoPiErAm ;)
Dzięki.
Głos z PLK liczy się dla mnie mimo wszystko szczególniej, bo dotyczy Was jakby nieco bardziej.
Last edited by Hawkeyed at 7/7/2010 8:17:02 AM