To co się tak bardzo zmieniło? "Ogromny" wpływ bloków, zmiana wysokości walkowerów, spadek formy grajka po transferze, czy dodatki dla supporterów? Która z tych modyfikacji tak bardzo zmieniła BB przez ten czas? ;)
Też już pisałem o tym wcześniej...Zmieniło się to, że teraz się gra bungą...a ta sprawia, że zawodnicy grają na różnych pozycjach w trakcie meczu. W związku z tym ciężko jest ukierunkować atak konkretnego zawodnika, na konkretnego obrońcę i na odwrót. Poza tym zawodnicy też są zdecydowanie lepszy. Trend treningowy się zmienił. Kiedyś nie było w zasadzie multiskillowych zawodników. Grajki byli dziurawi. Można było to wykorzystywać.
Teraz to dałeś do pieca. :)
Nam to na pewno robi wielką różnicę, bo klepiemy bungę non stop. W ciągu ostatnich 10 sezonów ile oficjalnych meczów kadry zagraliśmy bungą, 95%? :) Najlepsi od dawna śmigają na bundze, a to czy jakieś republiki bananowe jej użyją, czy też nie, to jest nam obojętne.
A to czy kiedyś grało się bungę mutantami, a teraz jedzie się na multiskillach, nie robi żadnej różnicy, bo z automatu lecą najlepsi dostępni do składu, silnik gry w tym aspekcie się w ogóle nie zmienił, ewoluował tylko dostępny materiał. Żadnych poważnych zmian nie było, one dopiero mogę wejść w przyszłym sezonie, ale to na razie tylko gdybanie. Obecnie BB jest jednowymiarowy i inne taktyki niż granie do środka są nieefektywne.
Rozumiem, że jak B.B. King ujawnił(by) skille zawodników to źle, ale co tam, że sama ich znajomość jest nieistotna i nie daje w zasadzie żadnej przewagi.
Wtedy jeszcze była istotna...Z resztą jeżeli chodzi o Kinga to miałem przede wszystkich zarzut o wykorzystywanie znajomości skilli do własnych gierek. Do szantażu, do zrobienia komuś na złość.
Ja tu widzę chęć dopieprzenia się do B.B.King'a i tyle.
Ale skoro znajomość skilli była wtedy tak istotna to w ilu meczach kadry wykazałeś się kunsztem taktycznym i ustawiłeś obronę idealnie pod rywala dzięki posiadaniu tej "tajemnej wiedzy", nie korzystając przy tym z bungi i dlaczego w żadnym? ;)