Vjerojatno da pojednostave upute...mi smo individualno prilagođavali treninge igračima kako bi nam bili koliko-toliko korisni i u mladoj repci, a i da bi se sekundarci razvili što ranije u dovoljnoj mjeri...nije lako voditi nekoliko desetaka, možda i stotinjak individualaca, lakše je svima zadati zajednički cilj, pa tko prvi...
Realno, mi smo prave potencijale (potencijal + dobri početni skilovi) svake sezone mogli pobrojiti na prste jedne ruke...ostali su ionako uglavnom ovisili o tome kakve rupe imaju i na kojim skilovima, i kako brzo se to može pokrpati...
Ja osobno uvijek savjetujem kombinaciju, tj. rotaciju npr. IS i ID kad se treniraju mladi unutarnji igrači...pa dignuti ulaz i vođenje prije treninga OD...u biti jedini od skilova koji nije vezan na druge je PASS...čak mislim da PASS nije vezan ni na visinu...
Činjenica je da je naš pristup iznjedrio naše najuspješnije generacije, pa stoga nemam povoda sumnjati u sam pristup...a prečica nema...
Nama jednostavno fali ta masovnost kako bi imali reprezentaciju sa po 2-3 jednakovrijedna igrača na svakoj poziciji kako bi se pokrivale eventualne ozljede i loša forma...
:)