BuzzerBeater Forums

BB Poland > Idziemy po złoto:)

Idziemy po złoto:)

Set priority
Show messages by
From: al_said
This Post:
00
95498.109 in reply to 95498.108
Date: 6/13/2009 5:42:39 AM
Overall Posts Rated:
88
Na TL'u C w dość przyzwoitej cenie Czesław Wiski (9658894), co ważne skoczył w piątek więc nie ma straty w treningu.

From: Mysza

This Post:
00
95498.110 in reply to 95498.108
Date: 6/13/2009 6:34:08 AM
Overall Posts Rated:
1717
Napewno jeśli byś miał zawodnika którym ja się interesuje czyli jakiegoś PG/SG i poprosił o taki długo falowy plan to ja bym Ci taki plan przesłał. Ale dla każdego z osobna to naprawde jest nie realne. Nie wyobrażam sobie żebym do ponad 130 managerów coś takiego pisał, bo do każdego zawodnika ja osobiście podchodzę indywidualnie. Przed kazdym sezonem tak jak wposminałem dostają wskazówki ale czy je realizują to już prośrednio odemnie zależy.

A co do bazy to wybacz ale uważam ze skauci i tylko skauci(oczywiście selekcjonerzy to inna bajka) powinni mieć dostęp do bazy. Bo to uważam że manager zawodnika ujawnia nam jego skile to jest tylko jego dobra wola i napewno niechciał by aby te informacje były dostępne dla wszystkich.

Na prośbę managerów odczywiście przesyłam skile innych zawodników do porównania ale bez nazwisk;]

Rozumiem, że dla 130 osób to może być problem ale jeśli komuś wskazujesz gracza z szansami na kadrę i rekomendujesz jego kupno to wydaje mi się, że prośba o taki plan nie jest nadmiernym kłopotem. Brak reakcji albo niechęć sprawia że gracz może się poczuć jak dostarczyciel kasy dla kadry który nie ma na nic wpływu :(.

Ja jestem zwolennikiem jawności ale to inna bajka :). Nawet baza bez nazwisk ( ze skillami ) wystarczyłaby mi do porównania sytuacji i samodzielnej oceny. Niestety wglądu brak.

Pozdrawiam

From: Mysza

This Post:
00
95498.111 in reply to 95498.109
Date: 6/13/2009 6:38:35 AM
Overall Posts Rated:
1717
Na TL'u C w dość przyzwoitej cenie Czesław Wiski (9658894), co ważne skoczył w piątek więc nie ma straty w treningu.

Jak oceniasz jego szanse na U-21 ? A jak na seniorów i jak kształtuje się na tle konkurencji ?

I tradycyjnie czy dostane do niego trzysezonowy plan treningu ? :)

From: al_said

This Post:
00
95498.112 in reply to 95498.111
Date: 6/13/2009 7:36:30 AM
Overall Posts Rated:
88
No cóż to typowy C, bez kombinacji a może go na SFa może go na PFa, fakt mógłby być 10 cm wyższy, ale jeżeli będzie dostawał trening przez 3 sezony na jednej pozycji to jak najbardziej może zagrać bo praktycznie nie ma straty w żadnym z czterech skilli podkoszowych (a wiadomo, że przy 1 niższym można się zakopać na dobre pół sezonu) jedyna wada FT, ale przy jego staminie można spokojnie to 1-2 treningami na sezon nadrobić do poziomu, że będzie coś trafiał.

From: m4ti_

This Post:
00
95498.113 in reply to 95498.110
Date: 6/13/2009 8:18:28 AM
Overall Posts Rated:
2121
Ja chyba nie jasno piszę, bo coś nie czaisz moich słów.
Powtórzę jeszcze raz.

Każdy manager którego gracz znajduję się z mojej bazie, powtarzam, każdy dostaje plan zwany przeze mnie sugestią(bo ja nic kazać i narzucać nie mogę, ja mogę tylko podpowiadać). Nie ważne czy jest na pierwszym miejscu czy na ostatnim.

Jeśli rekomenduje gracza to potem manager też dostaje odemnie wskazówki. Jakby poprosił o szczegółowy plan to taki by dostał.

Ja nie jestem za jawnością, to by mogło doprowadzić do innego skutku niz byśmy przedzieli.

Od siebie dodam ze zauważ ze BB bardzo różni się od HT. Tu po ID nie stwierdzimy czy zawodnik będzie w kadrze czy nie. Tutaj nie angażuję się w kadrę tyle osób co tam. Tutaj jest inna, lepsza atmosfera wokół kadry. Tu są inne realia, im wczśniej to zrozumiesz tym lepiej.

Odpozdrawiam

From: kozlik4

This Post:
00
95498.114 in reply to 95498.113
Date: 6/13/2009 9:26:01 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40884088
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Z reszta moim zdaniem nie da się założyć idealnego 3 letniego planu rozwoju. Jak wiadomo reguły gry sie zmieniają, a więc plan szkoleniowy też trzeba dopasowywać do aktualnych reguł. W tym roku wzrosło np. znaczenie bloków. Kto wie co się wydarzy za sezon albo dwa.

From: Dejvidd

This Post:
00
95498.115 in reply to 95498.113
Date: 6/13/2009 9:42:10 AM
Overall Posts Rated:
188188
Teraz wszyscy prezesi twoich podopiecznych zaspamią ci skrzynkę z prośbami o szczegółowy plan treningu ;p

@Mysza: czemu tak ci zależy na tym planie? Jak dla mnie na realia BB takie wskazówki są lepsze, plan z definicji w którymś momencie musi się sypnąć, jak już wcześniej to zauważono, BB to nie HT, tu nie wrzucasz dla juniora jednego treningu na trzy-cztery sezony żeby wyhodować młodego 'mutanta' z bokami ze szkółki. Tutaj trening ma różne szybkości, nie wszyscy będą trenować to samo tak samo szybko, nie da się w 100% przewidzieć czy skoczy teraz czy za dwa tygodnie dopiero. No i BB jest młode, co sezon się coś zmienia (np. teraz zmieniają silnik, wzrośnie/wzrosło znaczenie bloków), nie da się przewidzieć kierunku zmian, i w tym momencie długofalowy plan leci w gruzy, bo musisz dołączyć do treningu jeszcze to albo tamto i okazuje się że ten czy tamten grajek którego kupiłeś jako uzupełnienie do treningu teraz się do niego w ogóle nie nadaje..

From: aimar

This Post:
00
95498.116 in reply to 95498.109
Date: 6/13/2009 9:57:19 AM
Overall Posts Rated:
16491649

Rzuty osobiste odstraszaja:(
Potrzeba miesiaca ,zeby wyciagnac je z okropnych czelusci:/

From: Hawkeyed

This Post:
00
95498.117 in reply to 95498.115
Date: 6/13/2009 10:02:39 AM
Overall Posts Rated:
7474
Teraz wszyscy prezesi twoich podopiecznych zaspamią ci skrzynkę z prośbami o szczegółowy plan treningu ;p

Właśnie m4ti, nie dostałem planu 3-letniego treningu

A co do wypowiedzi Myszy to zgadzam się z tym, że jeżeli ktoś decyduje się na trenowanie kogoś pod kadrę (potencjalnie) to chciałby wiedzieć mniej więcej jak ten trening będzie się w przeciągu sezon rozkładał. Ustawianie treningu pod jednego zawodnika to już jest jakieś "poświęcenie" (z tego co mi się wydaje) i chcąc zmniejszyć negatywne skutki tego "poświęcenia" lepiej wiedzieć więcej jak ten trening w najbliższym czasie będzie wyglądał niż mniej. By jak najmniej tracić na pozostałych trenowanych (niejako przy okazji) zawodnikach. Nie mówię tutaj o wybieganiu w przyszłość na lata/sezony ale chociaż na jeden albo choć kilka tygodni naprzód. Tylko tyle oczekujemy, jak mi się zdaje.

Ja np. oczekując na maila od m4tiego sam powziąłem jakieś kroki decyzyjne, zabiegając o i w efekcie sprowadzając zawodnika zbliżonego w umiejętnościach do mojej gwiazdki po to, by gdy już (jakiekolwiek) sugestie od m4tiego wpłyną to i ten drugi podczas realizacji zaproponowanego przez skauta treningu nie będzie nijak "poszkodowany".

This Post:
00
95498.118 in reply to 95498.117
Date: 6/13/2009 10:38:05 AM
Overall Posts Rated:
299299
Dałem kiedyś mniej więcej wykaz skilli, co potrzebuje kadrowicz U21 na daną pozycję :)) oczywiście każdego trzeba rozpatrywać indywidualnie ale mniej-więcej tak powinien wyglądać ;]

No a powiedzmy takiemu reprezentacyjnemu SF'owi obwodowemu, to IS, ID czy Reb na poziomie porządny (7) to od biedy wystarczy?

Takie jest mniej więcej minimum dla reprezentacyjnego SFa :)
ale taki do gry LI to fajnie jak trochę wyższego ISa :)

Wymagania dla SF pod atak trumną / obwodem

JS 11/13
JR 7/9
OD 11/11
HN/DV/PS 7/7
IS 10/7
ID 9/8
RB 7/7
BL 5/5
ST 7

tak wstępnie ;) oczywiście ci w kadrze są trochę lepsi :)

dla C :)

IS+ID+RB = 40 (przyda się 2ch z lekką przewagą IS, 2ch z lekka przewagą ID, 1 z super zbiórkami w połączeniu z ID(nie musi mieć IS-a), przydałby się do R@G)
SB/ST 7
PS/HN 5

to samo dla PF (IS+ID+RB=37)
SB/ST 7
DV/JS 6
PS/HN/OD 5

te poboczne,to trochę koncert życzeń:) aktualnie kadrowicze, nie spełniają ich wszystkich :)

Wymagania dla SG

JS 13
JR 11
OD 12
HN/DV/PS 8/9
IS/RB 5
ST 7

Wymagania dla PG

JS 11
JR 8
OD 13
HN/PS 13
DV 10
IS/RB 5
ST 7

From: m4ti_

This Post:
00
95498.119 in reply to 95498.117
Date: 6/13/2009 3:35:24 PM
Overall Posts Rated:
2121
Wiem wiem ze nie idzie mi to jak powinno, wczoraj wieczorem dopiero dla PG wysyłałem maile. Niestety mam ostatnio na głowie więcej obowiązków niż zazwyczaj. Właśnie biorę się za wysyłanie do SG, na poczatku dostaniesz tradycyjnego maila i dopiero jak mi odpowiesz to wskazówki dostaniesz.

Naprawdę proszę o wyrozumienie ale mogę obiecać ze do czwartkowego meczu pucharowego wszyscy którzy mi odpiszą zostaną "obsłużeni".

Advertisement