Питання кандидатам:
які гравці будуть грати на позиції ЛФ у збірній? за схемою Алексундера(Рябов - щит, Горностаєв - карусель), чи Кармаліта краще всіх??? дякую
точно не знаю чи не пам"ятаю всіх навиків гравців збірної, тому зі 100-процентною впевністю не можу сказати про це. але, рахую, що при явній позиції гравця суперника на місці ЛФ (чи то гравець з кращим зовнішнім захистом, чи з ближнім) і при його персоналці в захисті (що дуже часто застосовують менеджери збірних) - потрібно використовувати таку ситуацію і ставити на місці ЛФ гравця з кращим протилежним навиком нападу (ББ чи ДБ).
тобто, наприклад, якщо у суперника на місці ЛФ 100 % буде АЗ чи ЛФ з кращим % попадання з дальної дистанції, ніж з ближньої, і суперник желєзно в захисті буде грати ПЗ ( + по статистиці через нього будуть краще закидуватись ближні кидки, аніж дальні), то в нападі я скоріше за все поставлю гравця з кращим ББ (МФа, напевно Рябова) і буду в нападі Давити на щит. ну і в такому випадку, звичайно, в захисті 3-2, або при певних обставинах навіть 1-3-1.
універсала (мультискіла) я буду використовувати на місці ЛФ в основному при персоналці в захисті, і якщо ЛФ опонента буде також +/- без переваг в атакуючих скілах.
проте, гравець з більш-менш рівномірно розкаченими навиками буде частіше використовуватись в матчах збірної.