Semmi gond, lehet, hogy én tévedek. Én csak NBII-ben kosaraztam, de annyit tudok, hogy nem ő az ideális edző, akitől én tanácsokat szeretnék hallani egy meccsen. Szerintem felfoghatatlan, amit időkéréseknél mond. Egyszer egy oldalról bekiabálás is megmaradt, valami olyasmi hangzott el, hogy "Olyan lassan gondolkodtok a pályán, hogy az szörnyű", na ez engem hozzászegezett a székhez. Ebből mit ért egy játékos? Azzal tökéletesen egyetértek, hogy nem éppen ideális a játékosanyag, akivel dolgoznia kell. Nem csak 5-ösben van hiány, nincs irányító sem, ez is nagy baj. Évek óta Sopronban sincs. Apropó Sopron, ott viszont van játékosállomány. Feltételezem, hogy az átigazolásokban nem ő hoz (vagy nem csak ő) döntést, hanem a klubvezetés, de a kompetenciát mutatja, hogyha tavalyelőtt nem echte 2-est hoznak irányítónak (Tolliver), akkor egy olyan Pécs, amelyiknek két légiósa sérült és egy toldozott-foldozott járni alig tudó Vajda Anna az egyetlen használható magas embere, talán nem lépte volna le 3 meccsen. Ha hozzávesszük ehhez, hogy az idei döntőben is hozta a Pécs az első két meccset, az 5 bukott bajnoki döntő volt sorozatban. Ég és föld volt a két csapat között tavaly játékerőben a különbség, és egy kicsit úgy érzem, hogy a Pécs rossz taktikája volt a bukta oka az utolsó három meccsen (Djokics nyakig benne volt, iványi Dalmával együtt, de ez már más lapra tartozik).
Apropó Ivkovic. Örökre megmarad bennem egy észtek elleni barátságos meccs sokatmondó taktikai utasítása. Odaszólt valakinek (sajnos már nincs meg, hogy kinek), és kacsintott hozzá egyet, "Te az az ürge idősebb mint én" + még egy mosoly. Na ebből értette a játékos, hogy mennyire kell őrizni az ellenfél játékosát. Az egyetlen probléma, hogy Gert Kullamae-ről volt szó, akik akkoriban a német Bamberg + az egész Bundesliga talán legjobb tripladobója volt. Sosem arról volt híres, hogy szaltókat hány a labdával, de ha openben megtalálja a labda, akkor büntet. A meccset ha jól emlékszem, végül hoztuk, de triplát kaptunk bőven... Szóval ha akár Mucsaröcsöge SC is jön ellenem, akkor is megpróbálom feltérképezni az ellenfelet, és nem röhögök azon, hogy egy idősebb játékos szerepel náluk.
Na mindegy, nem sztorizgatok, ettől persze bárki lehet jó szakember...
Last edited by kaygee at 12/6/2011 7:54:25 AM