אני בטוח שהיו כבר מקרים של מקום 4 שלוקח אליפות.. אבל אלו מקרים מעטים מאוד, כי בסופו של דבר זה לא אן בי איי פה- וכל קבוצה משחקת רק 22 משחקים בעונה, ומסוגלת להשקיע את הכל בכל המשחקים, או לפחות ברוב מוחלט שלהם. לכן בסופו של דבר קשה לי לראות קבוצה, שהיא הכי חזקה בליגה, וברמה שמסוגלת לקחת אליפות, מסיימת במקום רביעי.
למרות, שראיתי כבר כמה שמגיעים ממקום רביעי לגמר הפליאוף (אם אני לא טועה, גל- בי.סי דנה- הגיע לגמר ממקום רביעי בליגה 2.1 לפני עונה או שתיים), בדרך כלל דרך רכישות לקראת סוף העונה, או מפני שאימנו שחקנים במהלך העונה בתכונות משניות ונאלצו לוותר על משחקים רבים, או כי התקדמו הרבה בגביע ונאצלו לוותר על משחקים.
בכל מקרה, המקרים האלו בודדים, וב90% מהמקרים אנחנו רואים בגמר קרב בין אחד משני המקומות הראשונים בכל בית.
בנוגע לדיעה של הביברים שמקום רביעי יותר משתלם בטווח הארוך- לא בדקתי, יכול להיות. אבל אני חושב בהחלט שכדאי לעשות את זה יותר בולט לעין, כי כרגע אנחנו רואים הרבה מאוד קבוצות שמוותרות על משחקים בשביל לרדת למקום חמישי, או יותר מזה- מפרקות את הקבוצה בשבועות האחרונים, לאחר שהבטיחו הישארות בליגה, בשביל להרוויח כסף. אם המצב יהיה כזה שמקבלים מענקים (או כל דרך אחרת שיוצרת באופן ברור יתרון למקום גבוה יותר), כנראה שנראה יותר מלחמה גם אצל קבוצות שכיום לא צריכות להילחם.