bacih pogled na amere na brzinu i koliko vidim oni to i suvise ovrlje rade. jutre stizam kuci pa cu natenate uz kavence da ih proucim. ja sam vise za ovaj slovacki sistem, sistem bodovanja.
ovako nesto ja razmisljam: u grubim crtama
* ucestvuju samo igraci sa pot 6+
* sistem bodovanja je neophodan da bi i onaj ko trenira igraca od 18god i onaj od 24god bili koliko toliko ravnopravni, jer realno skilovi im ne skacu istom brzinom. zato mora da izvrsis podelu po godinama. napravis nekoliko grupa: npr. 1) igraci od 18-19god
2) 20-21
3) 22-23-24
4) 25+
i tabelu bodova npr. igtac od 18god za skok DR dobije 1 poen, a onaj od 24god. za isti taj skil dobije recimo 1.8 bodova. i naravno ne moze svi skilovi isto da se boduju, OD ce sigurno nositi vise bodova od DR i HN.
e sad, treba voditi racuna da na ovaj nacin ne napravimo previse drvoseca od igraca, mada je to donekle regulisano platom potencijalom i godinama, ali bih ja davao bonus poene. recimo ako igracu visine 175-183cm podignes RB, pored redovnih poena dobijas i bonus od npr. 0.8, za visinu od 186-196cm dobijas 0.5 poena i tako dalje. a isto to samo suprotno za visoke igrace.
u globalu to bi tako izgledalo samo sto sad moras da navatas one iskusne koji su dobro upoznati sa brzinom skakanja skilova kao i one statisticare koji ce sve to lepo da ti ukomponuju.
prvih nekoliko sezona ce biti lutanja i nepravde, ali kako god.
i da, ono za sta se jos zalazem je da se dele iskljucivo suporteri od tri meseca, jer na taj nacin se motivise menadzer da i svake sledece sezone trenira igraca sto ne bi bio slucaj sa godisnjim suportom.
evo i lale ulazi cip, tako da vec u najavi imas pola suportera.