BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τώρα τί κάνουμε;

Τώρα τί κάνουμε;

Set priority
Show messages by
This Post:
00
185914.110 in reply to 185914.108
Date: 6/1/2011 5:11:19 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Κάτι άσχετο παίδες μου το έστειλαν με e-mail και πάνω απ' όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι.

Η κα Σοφία Καραγεώργη, 44 ετών, μητέρα τριών ανηλίκων, νοσηλεύεται στον ΑΓ. ΣΑΒΒΑ και χρήζει άμεσης μετάγγισης αιμοπεταλίων.

Παρακαλούνται θερμά όσοι εθελοντές δότες ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατό στα τηλ. 210 6430038 και 210 6409355.

Ζητώ συγγνώμη από τους Gm's, αλλά γιαυτό, που είναι θέμα ζωής και θανάτου, ας κάνουν μια μικρή παραχώρηση.

Υ.Γ. Φίλε sugar, αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν τόσο Έλληνας, με τόσες γνωριμίες που είχε θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι πολύ καλύτερο. Ας μην δικαιολογούμε τον κάθε απατεώνα.

Υ.Γ. Λες τα δικά σου. ΟΚ. Τα προϊόντα που στοιχηματίζουν εναντίον κράτους είπα "έπρεπε" να απαγορευτούν για τον παραπάνω λόγο. Και η Μονσάντο φτιάχνει μεταλλαγμένα τρόφιμα που καταστρέφουν την υγεία. Είναι νόμιμη εταιρεία, αλλά είναι νόμιμο αυτό που κάνει; Το κάνει λόγω "ανοχής" επίτηδες από τα κράτη που τρώνε και αυτά από τέτοιου είδους βρωμιές.

This Post:
00
185914.111 in reply to 185914.110
Date: 6/1/2011 5:19:00 AM
Overall Posts Rated:
1414
Υ.Γ. Φίλε sugar, αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν τόσο Έλληνας, με τόσες γνωριμίες που είχε θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι πολύ καλύτερο. Ας μην δικαιολογούμε τον κάθε απατεώνα.

Υ.Γ. Λες τα δικά σου. ΟΚ. Τα προϊόντα που στοιχηματίζουν εναντίον κράτους είπα "έπρεπε" να απαγορευτούν για τον παραπάνω λόγο. Και η Μονσάντο φτιάχνει μεταλλαγμένα τρόφιμα που καταστρέφουν την υγεία. Είναι νόμιμη εταιρεία, αλλά είναι νόμιμο αυτό που κάνει; Το κάνει λόγω "ανοχής" επίτηδες από τα κράτη που τρώνε και αυτά από τέτοιου είδους βρωμιές.

Αδελφε με συγχωρεις, πας απο το ενα στο αλλο ,μεχρι να με βρεις αδιαβαστο...
σου ειπα , δεν ειμαι εξυπνος, απλα τον ελευθερο μου χρονο , μαζοχιζομαι με τα οικονομικα.
Πραγματικα τωρα μου λες ολες τις ταινιες συνωμοσιας που υπαρχουν στο διαδυκτιο.Επειδη ετυχε να ειμαι μελος του zeitgeist για ενα μικρο διαστημα, τις ξερω σχεδον ολες.
Ομως τι νοημα εχει πραγματικα να με τραβας απο την μια στην αλλη, δεν καταλαβαινω...
Αν μπορω να βοηθησω καπου, πολυ ευχαριστως, αλλα κουραζομαι και εκνευριζομαι και δεν θελω να ξανατσακωθω μαζι σου.

This Post:
00
185914.112 in reply to 185914.110
Date: 6/1/2011 5:36:14 AM
Overall Posts Rated:
303303
Κάτι άσχετο παίδες μου το έστειλαν με e-mail και πάνω απ' όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι

Ακριβως αυτο πανω απο ολα να ειμαστε ανθρωποι.... δυστυχως δεν μου επιτρεπεται να βοηθησω .

Περιστατικο που μου συνεβει , σε πρατηριου φουρνου στην σκουφα 6 πελατες μεσα ειμασταν σε ενα πολυ μικρο μαγαζι , λιποθυμαει , πεφτει κατω μια γυναικα που ηταν μπροστα στην ουρα και τι κανανε οι υπολοιποι ρε συ? περασαν διπλα για να κανουν τα ψωνια τους να παρουν την τυροπιττα τους...
Ας ειναι καλα η κοπελια η πωλητρια που και την βοηθησε και τους εκραξε...

This Post:
00
185914.113 in reply to 185914.111
Date: 6/1/2011 5:37:01 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Πολύ εύκολα εκνευρίζεσαι και με μένα και με τον Νίκο. Ο εκνευρισμός απλά φανερώνει ότι δεν είσαι και τόσο σίγουρος ούτε για τα επιχειρήματά σου, ούτε για αυτό που τελικά πιστεύεις. Αφού ήσουν μέλος του zeitgeist, ίσως θα έπρεπε να είσαι λίγο πιο πονηρεμένος, πράγμα που δεν βλέπω. Για σένα όλα είναι τυχαία, δεν υπάρχει ουδεμία συνωμοσία. Δεκτό, αφού είναι αυτό που πιστεύεις, αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το προσυπογράψουμε κιόλας. Κάθε άποψη σεβαστή, αλλά μάλλον εκνευρίζεσαι, διότι σου φέρνω παραδείγματα και επιχειρήματα για να αντιπαραταχθώ σε αυτά που λες. Αν δεν έχεις επιχείρημα να με αντικρούσεις, μην μου λες συνέχεια σαν δικαιολογία "κουραζομαι και εκνευριζομαι και δεν θελω να ξανατσακωθω μαζι σου". Πίστεψε με δεν φαίνεται ούτε όμορφο, αλλά τελικά κάνεις και τον άλλον να σταματάει να μιλάει. Εσύ με πήγες από το ένα cds στο άλλο για να μου ισχυριστείς κάτι. Ούτε και αυτό κανονικά θα ήταν μέσα στην συζήτηση, άλλο αν πιστεύω ότι και σε αυτό κάνεις λάθος.Άποψη μου πάντα, ελπίζω σεβαστή.

Υ.Γ. Κάνεις σαν να είναι αδελφός σου ο διοικητής του ΟΔΔΗΧ. Χαλάρωσε. Υπάρχει και η αντίθετη άποψη και όχι μόνο αυτή που πιστεύεις εσύ.

Υ.Γ. Νίκο είσαι και εσύ υποτασικός μήπως; Διότι εγώ δυστυχώς με το που θα πάω να δώσω αίμα, έχω λιποθυμίες :(.

Last edited by epanastatis79 at 6/1/2011 5:38:52 AM

This Post:
00
185914.114 in reply to 185914.113
Date: 6/1/2011 6:02:42 AM
Overall Posts Rated:
343343
Το σχέδιο εναντίον της Ελλάδας μου φαίνεται μη σοβαρό δεδομένου του μικρού μας μεγέθους. Αυτά που περνά ο τόπος, τα περνούν πολλές χώρες στον κόσμο, και δεν πιστεύω πως αυτοί που κινούν να νήματα έχουν πατρίδα, ή κοιτάζουν καταγωγή. Το θέμα είναι να βγάζουν χρήμα... Απλά λόγω μεγέθους πιο εύκολα τα αρπάζεις από μικρούς παρά από μεγάλους. Αν πρόσεξες τις πιο αδύναμες και μικρές χώρες κτυπούν.

This Post:
00
185914.115 in reply to 185914.114
Date: 6/1/2011 6:08:04 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Φίλε μου,

Είμαστε μικρή χώρα, αλλά με γεμάτο υπέδαφος και στρατηγική θέση. Σοβαροί λόγοι για να θέλουν να σε διαλύσουν.

Last edited by epanastatis79 at 6/1/2011 6:08:35 AM

This Post:
11
185914.116 in reply to 185914.115
Date: 6/4/2011 8:03:03 AM
Overall Posts Rated:
5454
Καλησπέρα,

Αν είμαστε γεμάτο υπέδαφος όπως λες τότε γιατί να μην διαλύσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν για παράδειγμα.Μικρή χώρα εμείς ακόμα πιο μικρές αυτές.Όσο για την στρατηγική θέση που ανέφερες,αυτό θα ίσχυε στην περίοδο του Βυζαντίου που ήταν πραγματικά στρατηγική θέση η χώρα λόγο του εμπορίου που έκανε και όχι του σημερινού που κάνει...

Last edited by unforgiven at 6/4/2011 8:03:41 AM

This Post:
22
185914.118 in reply to 185914.116
Date: 6/6/2011 3:24:00 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα,

Θεωρώ το παράδειγμά σου εντελώς άκυρο και συγγνώμη. Οι χώρες που αναφέρεις αποτελούν το προγεφύρωμα των δυτικών συμφερόντων στην περιοχή και δεν υπήρχε περίπτωση να χτυπηθούν. Σου αναφέρω επίσης, πράγμα που ίσως δεν το ξέρεις, οτι το Κουβέιτ δεν αποτελούσε αυτόνομο κράτος, μέχρις ότου μπήκαν οι δυτικοί και το αφαίρεσαν δια της βίας απο το Ιράκ, όπου και ανήκε. Ο πόλεμος το 1991, που, και καλά, ξεκίνησε ως αποτέλεσμα της "εισβολής" του κακού Σαντάμ ήταν πρόσχημα για διάφορους λόγους όπως οι παρακάτω:

1) Λόγω ελέγχου των πετρελαίων της Μοσούλης, όπου όπως ξέρουμε και απο την Μικρασιατική Εκστρατεία εποφθαλμιούσαν οι δυτικοί και τότε τον έλεγχο είχαν οι Άγγλοι.
2) Η Μέση Ανατολή αποτελεί μονίμως βραδυφλεγή βόμβα. Συνεπώς, οι δυτικοί τοποθετούν πάντα μαριονέτες, ώστε να ελέγχουν και τα πετρέλαια και την ασφάλεια του μεγαλύτερου συμμάχου τους, του Ισραήλ.
3) Ο Σαντάμ ήταν αυτός που κατά τον ιρανοιρακινό πόλεμο προμηθευόταν χημικά όπλα απο τις ΗΠΑ για να τα χρησιμοποιεί εναντίον του Ιράν. Τότε ήταν καλός και μετά έγινε κακός;
4) Η 2η εισβολή στο Ιράκ δεν έγινε, όπως πολλοί νομίζουν, για τα πετρέλαια. Ο Σαντάμ Χουσεΐν, ως μέλος του ΟΠΕΚ (σύνδεσμος πετρελαιοπαραγωγών χωρών), είχε ζητήσει να γίνονται πλέον οι πληρωμές για το πετρέλαιο απο τις ΗΠΑ σε €. Οι ΗΠΑ, ώς γνωστόν εδώ και δεκαετίες, τυπώνουν δολλάρια χωρίς να υπάρχει αντίκρυσμα. Έτσι ουσιαστικά αγόραζαν το πετρέλαιο, όχι φθηνά, αλλά ουσιαστικά τζάμπα. Αν δέχονταν να γυρίσει το νόμισμα αγοράς σε €, θα ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν με κανονικά δολλάρια τα € και μετά να πληρώνουν τις χώρες του ΟΠΕΚ. Κάτι που φυσικά δεν τους άρεσε, μιας και είχαν συνηθίσει στο τσάμπα.

Να σε ενημερώσω ότι όλως τυχαίως και οι χώρες που αποτελούν τον "πυρήνα του κακού" για τις ΗΠΑ, έχουν ένα "κουσούρι"

1) Βόρειος Κορέα: Αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα "κινδύνου" για τις ΗΠΑ μιας και το πυρηνικό της πρόγραμμα απειλεί την Ιαπωνία και την Νότιο Κορέα και φυσικά οι βόμβες, που μπορούν να εκτοξεύσουν χτυπούν και τις δυτικές ΗΠΑ.
2) Ιράν: Αποτελεί τον μόνιμο "αιμοδότη" σε πετρέλαιο της Κίνας -το μόνο πράγμα που στερείτει ο κίτρινος γίγαντας-, ουσιαστικά δηλαδή τρέχει την ραγδαία "ανάπτυξη" της. Αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν το Ιράν και εγκαταστήσουν κυβέρνηση-μαριονέτα, θα αποτελέσει αυτό τροχοπέδη στην αλματώση ανάπτυξη της Κίνας, μιας και θα κλείσουν οι κάνουλες του πετρελαίου. Επίσης, να θυμίσουμε ότι το Ιράν είναι στα σύνορα με το Ισραήλ και αυτό είναι, κατά τις ΗΠΑ, επικίνδυνο για τον μεγαλύτερο τους σύμμαχο.
3) Βενεζουέλα: Ο Τσάβες ζήτησε και αυτός να πληρώνεται σε € -μέλος του ΟΠΕΚ και η Βενεζουέλα- και δίνει γενικότερα φθηνό πετρέλαιο, πράγμα που χτυπάει τις "επτά αδελφές" -έτσι λέγονται οι πετρελαιογίγαντες των δυτικών συμφερόντων-, κρατά χαμηλότερες τις τιμές -ίσως να ήταν ακόμα πιο ακριβό το πετρέλαιο- και αυτό δεν αρέσει στους παγκόσμιους καουμπόηδες.

Τώρα σχετικά με την στρατηγική θέση, μάλλον υπερβάλλεις. Αν η Ελλάδα, που αποτελεί σταυροδρόμι 3 ηπείρων, δεν βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, τότε εντάξει. Και δεν μιλάω μόνο εμπορικά, αλλά στρατιωτικά κυρίως. Βάση στη Σούδα, βάση στο Άκτιο κτλ. Επίσης, οι Ρώσοι ζητούν επίμονα να έχουν και αυτοί βάση στο Αιγαίο. Έτσι και αλλιώς, όπως έχουμε καταντήσει την χώρα, αυτό θα ήταν πιθανόν να γίνει, αν δεν είχαμε τον εν λόγω πρωθυπουργό. Είμαι ενάντια σε τέτοιες λογικές υποχωρητικότητας και ιδίως, όταν ουσιαστικά γινόμαστε συνένοχοι των δυτικών δολοφόνων απέναντι σε άλλους λαούς. Ακόμα και ωμά να το έβλεπες -ούτε αυτή η άποψη με βρίσκει σύμφωνο πάντως- δεν θα έπρεπε να βοηθούμε κανέναν, ιδίως τις ΗΠΑ, από την στιγμή που πάντα υποφέρουμε λόγω της πολιτικής τους και ποτέ δεν κερδίζαμε και κάτι. Η διπλωματία δεν διακαταχέται από αισθήματα, αλλά απο ιδιοτέλεια και ωφελιμισμό.

Υ.Γ. Γιατί εσύ πιστεύεις ότι τα Η.Α.Ε, η Σαουδική Αραβία, Μπαχρέΐν και Κουβέϊτ έχουν μόνιμες κυβερνήσεις; Διότι αποτελούν μαριονέτες των δυτικών. Γιαυτό και εκεί δεν έχουμε ακόμα τρομερές κοινωνικές εξεγέρσεις.

Last edited by epanastatis79 at 6/6/2011 3:02:56 PM

From: JohnnyB
This Post:
00
185914.119 in reply to 185914.118
Date: 6/7/2011 10:31:46 AM
Overall Posts Rated:
343343
Ερωτήσεις που δεν απαντώνται

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά...
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό
του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα
συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα
έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α)
Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο
πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα,ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Prof. Konstantinos Tokmakidis
Aristotle University of Thessaloniki
Greece

This Post:
00
185914.120 in reply to 185914.119
Date: 6/7/2011 11:15:13 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Κατα τα άλλα όταν μιλάω εγώ για συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας, ακούω διάφορα.....

Advertisement