BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 reprezentacija

U21 reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
00
313411.110 in reply to 313411.109
Date: 2/15/2023 8:37:07 AM
Overall Posts Rated:
282282
Da preskocimo fraze zahvaljivanja, vec konkretno.

Ima li zainteresovanih menadzera za skauting, tj pracenje odredjenih igraca, kontakta i edukacije njihovih menadzera itd. Zaintersovani neka spreme CV i posalju na bb mail.

This Post:
00
313411.111 in reply to 313411.110
Date: 2/15/2023 9:43:13 AM
Tunjevina
II.1
Overall Posts Rated:
560560
Second Team:
Krompir
Cestitke na odlicnoj sezoni i entuzijazmu koji si doneo. Posle duzeg vremena, ponovo se nadamo trofejima sa u21.

This Post:
33
313411.112 in reply to 313411.111
Date: 2/15/2023 1:18:23 PM
Overall Posts Rated:
282282
Sada nadjoh vise vremena da se oglasim povodom svega.
Pre svega da dam zavrsnu rec sezone za nama. Manje vise je sve receno. Menadzeri igraca koji su bili u u21 timu su zasluzni vise od mene za uspeh koji napravismo, ja sam bio tu da poslozim to u celinu. Nisam cele sezone imao vremena za bb, ali nekako se poklopilo sve. Dogovori su se postovali oko treninga, i ispade sve ok. Na pricu oko treniranja necu da se vracam, sve rekoh. Za vece uspehe treba vise menadzera da se ukljuci u trening. Ali sta je tu je. Steta sto prosla generacija ne igra ove sezone na domacem terenu. Ali ni trenutni pitomci nece odustati od sna, medalje na domacem terenu.

Sto se tice ove sezone, kao sto rekoh, domacini smo Evropskog, prednost domaceg terena. Dacemo sve od sebe. Primarni cilj Svetsko, koje se nije igralo 20 sezona. A kao i ove sezone, zelje su daleko vece i pomenuta medalja.

Draft je prosao, azurirani su skilovi svih u21 narastaja. Sada ostaje da se organizuju ljudi za pracenje. Pa kao sto napisah u proslom postu, ko god ima vremena, zelje, volje. Dobro je dosao da se prikljuci.

I za kraj. Ovo ce mi definitvno biti poslednji mandat, treba da se novi narastaji prikljuce. Pa shodno tome, kako je herr Oziris kome sam prvom predlozio da nastavi posle mene, jer je upucen u sve, sprecen da se upusti u ovu avanturu, voleo bih da se neko spreman upustanja u ovaj kostac javi, pa da sada 2 sezone provede ukljucen u sve, pa da spreman uskoci nakon 2 sezone. Jer mnogo je drugacije tako, a ne da neko nov krece ispocetka. Moje misljenje. Al kako bilo, entuzijazam i trud ce biti tu kao i do sada, zbog toga i ostah, jer smatram da ova sezona moze biti neka kruna petosezonskog rada.

Do novih bb radosti

Miladin Sobic

This Post:
11
313411.113 in reply to 313411.112
Date: 2/17/2023 9:27:12 AM
Drakula
II.1
Overall Posts Rated:
221221
Second Team:
Verifectić
ovo ce mi definitvno biti poslednji mandat

g. Sobicu, ajd molim Vas editujte post, bolje na vreme to da se uradi

This Post:
11
313411.114 in reply to 313411.113
Date: 2/24/2023 4:26:06 AM
Overall Posts Rated:
282282
Jedna globalna edukacija.

Kako se niko nije javio za skauting, vec sam sam svima redom pisao, pa moram da iznesem jedno zapazenje koje mi bode oci.
Dosta menadzera, bilo da li igraju 30 sezona ili su tek novi, praktikuje trening igraca na 2 pozicije. Tu ne mislim na treninge gde to mora, vec na one gde moze (i trebalo bi) trening 1 pozicije, tipa presing, dodavanje, unutrasnja odbrana..
Potrudih se svakom da objasnim, idem u detalje. Ali dosta je stava da je to neznatno sporije, da je tako bolje, vise igraca moze da se trenira, vise se zaradi, igrac izgubi tek 1-2 skila po sezoni ako se tako trenira.. Mozda sam ja u krivu, mozda je zbilja tako, pa eto ako ima iko strucniji, neka me ispravi ako sam ja u krivu.
A dok se ne javi neko da potrvrdi to argumentima, molba za sve, trenirajte igrace na jednoj poziciji, kad god je to moguce

From: Oziris

This Post:
11
313411.116 in reply to 313411.115
Date: 2/24/2023 9:37:03 AM
Overall Posts Rated:
356356
Slabo sam se bavio preprodajom igrača, pa ne znam koliko tu tačno može da se zaradi, ali mi deluje da je lakše prodati jednog kvalitetnog igrača, nego 2 koja "kasne" recimo. Kad kažem lakše, mislim brže i za više novca. Ako može neko da izađe sa nekim brojkama da dokaže da se to isplati, bilo bi mi drago da vidim. Ne tvrdim da je nemoguće. :)

Što se tiče ovih igrača na listi koji nemaju neku budućnost, to je čista lenjost nas skauta i selektora, pa ne izbacujemo sa liste takve igrače, već ih držimo kao ukras. :) Svakako se trudimo da "ne trošimo" bez veze menadžere koji su voljni da treniraju domaće igrače. Pričam u ime mlade reprezentacije. Funkcionisanje seniorske reprezetacije mi je misterija.

This Post:
33
313411.117 in reply to 313411.11
Date: 3/6/2023 1:44:51 PM
Overall Posts Rated:
282282
Tuna sta je sa tvojim juniorima, ocekivao sam veci otpor danas ;)

Velika pobeda male Srbije, 24 razlike protiv Turske. Taman kad mi padne moral zbog nekih raznih bb peripetija, desi se ovo i onda ajmo Jovo nanovo.

Last edited by Miladin Sobic at 3/6/2023 2:13:10 PM

This Post:
33
313411.118 in reply to 313411.117
Date: 3/13/2023 10:41:34 PM
Overall Posts Rated:
282282
Iskoristicu ovaj neki momentum u kom se nalazi u21 tim, a to je 19 pobeda u nizu, bukvalno osigurana druga faza Evropskog, uz domaći teren i maximalan entuzijazam, da skrenem pažnju na neke probleme u našoj zajednici. I to po meni ne male, jer ako se ne promeni nesto opet ćemo se vratiti na period od pre 5-6 sezona kad nam u21 tim nije bio među 40 na svetu. A sada smo 11 sa tendencijom sigurnog ulaska u top 10 do kraja sezone.

Na dve stvari želim da skrenem pažnju.

1. Ne želim da ulazim u rad A selektora i njegov nacin funkcionisanja, njemu je možda lakše tako, ali ja kao u21 selektor želim da skrenem pažnju na problematiku skauta. Apsolutno mi je neverovatno da niko ne želi da se potrudi oko toga. Po meni je nemoguće da se jedan čovek stara o 200 igraca i da se svakom menadžeru posveti sa istom voljom, žarom, htenjem. Na početku svake sezone bude tu i više od 200, jer bukvalno trudim se za svakog igrača da se borim, jer nismo u mogućnosti da se odreknemo ikog, nemamo toliki fond. Ove sezone sam javno pisao po forumu, niko se javio nije. Svima redom sam slao bb mailove, ulazio u priče, al teško je ispratiti kad ima 50 bb mailova za odgovoriti dnevno. Pogotovo jer oko mladih igrača, dobar deo bude kod novijih menadžera pa se tu mora dati u potpunosti da se objasni sve lepo. Kod igrača za A tim koji imaju 23-24 lako je reći menadžeru već formiranog igrača treniraj to i to, kraj. Ovde nema kod većine igrača tog luksuza, vec stalna interakcija mora biti ako želimo rezultate. Jednostavno trudim se sam da iznesem, usmeravam na forum, prirucnike... Al nije to to. Potrebno je ljudi da se uključi da bi nastavili ovaj uspon koji imamo i zadržali se u top 10 gde nam je po meni i mesto. Do ove sezone mi je pomagao Oziris, skidam mu kapu za sve, ali covek ima privatnih obaveza, ne može da se posveti bb-u toliko. Tako da, ukoliko želimo ostati na ovom putu napretka, treba ljudi željnih truda i cimanja oko ovog. Na početku sezone sam rekao da mi je ovo poslednji mandat, stojim iza toga. Tako da spreman sam sve ovo što pohvatah oko u21 tima prenesem nekom zeljnom da nastavi gde ja stadoh. Nebitno koliko je u bb svetu, važno je da ima volje za cimanjem, rezultati će doći.

2. Problem sa multi akauntima je opet zavladao u našoj zajednici. Pre nekih mesec dana sam stavio temu na forum pod nazivom NAPOMENA. Verujte mi da nema potrebe za farmama, za više timova, sumnjivih transfera. I bez toga igra može da ima draz, čak i veću. Ako vam je do više ekipa, otvorite utopije, za 2500rsd imate godinu dana drugi tim. Odreknete se 10 piva na godišnjem nivou i eto ga. Bilo da se te ekipe prave iz ličnog hira da bi pravili dobro svojoj ekipi, bilo da se treniraju igraci, bilo da pomažemo reprezentaciji, verujte da nema opravdanja, i na kraju će opet da ispaštaju taj klub ili reprezentacija kada budete banovani. Sad kad sam se javljao svima na početku sezone, bar 30 poruka je od menadžera koje po nicku nisam znao, tipa ja sam brat od ovog (pa nick drugog menadzera). Druze ispada da svako ko igra ima par rodjene braca u igrici. Aca Vučić bi bio srećan da vidi koliki natalitet vlada među porodicama čija deca igraju bb. Sve bi upućivao na igricu. Da ne dužim, MANIMO se toga. Svoja ekipa, svako po 1 našeg klinca bar, rezultati, peckanje na forumu, ponekad pivo sa nekim bb ortakom, lozenje bar 3% na rezultate reprezentacija, vređanje selektora. Ima materijala da bude zanimljivo i bez 5 ekipa po čoveku.

Ne smatram se pametnijim, niti boljim menadžerom, već ovo pišem kao neko ko je 54 sezone u bb svetu, i na ovaj ili onaj način sam prošao razne faze bb Srbije. I kad nas je bilo 1200, po 50 postova na forumu dnevno, pijanki na bb skupovima, i kad su se osvajale medalje, kad je bilo banovanih itd itd. Bas iz tog razloga skrecem pažnju na ova dva problema, da ne bi morali po ko zna koji put da krećemo od nule.

Ne zamerite,

Virtuelni Miladin Sobic

Last edited by Miladin Sobic at 3/13/2023 10:42:08 PM

This Post:
11
313411.119 in reply to 313411.118
Date: 3/14/2023 4:02:35 AM
Overall Posts Rated:
356356
Ja bih dodao još jednu stvar, a u vezi prve teme selektorovog komentara, a to je broj naših menadžera koji se kandiduju na izborima za razne druge reprezentacije, što mlade, što seniorske. Svako ima pravo to da radi i uopšte ne želim da ovo zvuči kao kritika, ali ne mogu a da se ne zapitam zašto su ti ljudi voljni da u tim reprezentacijama u slučaju pobede treniraju mnogo više igrača, nego što bi trenirali kod nas u našim reprezentacijama. Ne znam kako selektor naše A reprezentacije radi, ali znam da bi virtuelni Miladin oberučke dočekao naše menadžere koji bi bili voljni i po 5 igrača da treniraju. Pitam se da li postoji nešto što našim menadžerima ne odgovara u radu naše reprezentacije, pa je zaobilaze ili jednostavno virtuelni patriotizam nije na nekom nivou, što je takođe validno. Mislim niko nije dužan da forsira domaću reprezentaciju.

Druga stvar na koju bih se osvrnuo više je u vezi sa A reprezentacijom, ali su sve izrečene stvari u ovom i prethodnom komentaru povezane, pa mislim da nije preveliki greh da potaknem par pitanja za razmišljanje. Na svakim izborima određeni broj menadžera se odluči da se kandiduje u drugim reprezentacijama, kao što sam već i rekao. Meni je nekako logično da se postavi pitanje, zašto ne naša reprezentacija? Trenutni selektor je tu već dugo i u najmanju ruku treba reći da je podložan kritikama, tj. njegov učinak, ali i pored toga svi zaobilaze izbore u našoj reprezentaciji. Broj glasova na našim izborima raste iz sezone u sezonu, a broj aktivnih igrača ili stagnira ili opada. O aktivnosti na forumu da ne pričam, kuga vlada... Postavlja se pitanje da li drugi, iskusniji igrači znaju nešto što ja ne znam ili bar sumnjaju kada je u pitanju regularnost izbora za A reprezentaciju, pa zato zaobilaze našu reprezentaciju. Ne računam kandidature bez kampanje. U najužem krugu ljudi selektora A tima ima ljudi za koje znam da bi hteli da budu selektori i siguran sam da ne bi bili lošiji od trenutnog selektora A reprezentacije.

Da li ovo sve ima veze sa drugom tačkom prethodnog komentara utvrdiće nadležni, a meni samo ostaje da se nadam da ću imati za koga da glasam na narednim izborima i da će manje igrača potencijala 9 i 10 propadati, jer se vodi loša briga o njima, a zbog loše saradnje sa mladom reprezentacijom ne mogu se iskoristiti ni u mlađim kategorijama.

This Post:
00
313411.120 in reply to 313411.118
Date: 3/14/2023 7:52:56 AM
Drakula
II.1
Overall Posts Rated:
221221
Second Team:
Verifectić
sve ok osim jedne stvari
Na početku sezone sam rekao da mi je ovo poslednji mandat

jos ponesto si rekao bio pa si obrnuo curak ipak. sto se mene tice, u21 ulazi u specijalnu operaciju koja se zove "mnozenje nulom". ajde pa da osvojis i ove sezone pa u penziju ...

Advertisement