Mogłeś formę przytrenować w piątek - wtedy byś pewnie wygrał :-) W każdym razie, jeszcze raz, żegnaj.
W międzyczasie: WE ARE THE CHAMPIONS MY FRIENDSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!
AND WE'LL KEEP ON FIGHTING 'TILL THE END!
WE ARE THE CHAMPIONS!
WE ARE THE CHAMPIONS!
NO TIME FOR LOSERS!
'CAUSE WE ARE THE CHAMPIONS!
OF THE WORLLLLLLLLLLDDDDDDD!!!!!!!!!
21 zwycięstw, 1 porażka, 2611 punktów rzuconych, 2037 punktów straconych, różnica +574. Są 4 drużyny, które miały lepsze sezony ligowe w polskiej III lidze. Są to: Boston Celtics PL (liga III.2), Lame Ducks (liga III.4), KOKS Association (liga III.7) oraz The French Bulldog's (liga III.16). Jedna z tych 4 drużyn wygrywa majstra - wchodzę do II ligi. Więc mój awans nie jest jeszcze pewny, ale trochę nie wierzę, że 4 tak silne drużyny się wywrócą w playoffach... Teraz wchodzę w ćwierćfinał z Jędrzychowianką, gdzie gram bardziej for fun, bo finału i tak nie wygram (choć tak jak Dawcio pisał finał pomiędzy mną a Wojtkiem byłby niesamowitym widowiskiem) i nie mam presji, że mogę wypuścić z rąk II ligę. Zrobiłem to mocno przeciętnym składem i z pewnością II liga będzie piekielnie trudna (osobiście myślę, że może to być dla mnie "ściana", szczególnie z moją małą halą). Mogłem przegrać jeszcze kilka razy w tym sezonie: z Olafem wypuściłem dwucyfrową przewagę, ale i tak wygrałem, z Glonojadem też przez dłuższe części meczu musiałęm odrabiać straty, Olix trzymał się w starciu ze mną do samego końca, Voyager w rewanżu także miał swoje chwile, na rewanż z Gruźlicą zapomniałem poprawić ustawienie, a Alnaw postanowił pożegnać się z BB grając mecz o wszystko...
Sam mecz to również była niezła nerwówka, mój Bratulescu, w momencie rozpoczęcia meczu 7 najlepszy strzelec ligi zdobywa zaledwie 11 punktów, Jamrich kryty przez najsłabszego gracza w pierwszej 5 Alnawa spudłował 9 rzutów i 2 z 4 rzutów wolnych, Wychodzących z gry zgubiły jednak zbiórki i faule. Cieszę się, że to mi się udało, pozostaje już przygotować się na II ligę oraz szykować popcorn i bez spiny oglądać ćwierćfinały oraz baraże ;-)
Chciałbym tu też zwrócić uwagę na piękny manewr najlepszego skoczka narciarskiego w BB ;-) - wystawił totalnych bakłażanów na Brdę, żeby zostać na 6 miejscu i grać baraże z pogodzonym ze spadkiem Browarinho, a Wojażer zagra z również spadającym Ignacym, wszyscy zadowoleni, a przynajmniej nie smutni. Wobec tego znamy już komplet spadkowiczów:
- KKS Brda
- Wracamy do gry,
- Jagiellonia Włocławek,
- Browar United,
- Olix.
Do wszystkich oprócz Brdy i Alnawa - do zobaczenia i powodzenia w IV lidze!
Dość ciekawym wątkiem jest też porażka Wojciecha z Lipno Bulls - czyżby wyłonił nam się underdog, który wygra mistrza kosztem Dawcia, Wojciecha i Madoxa?