BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Norbi

This Post:
55
208962.112 in reply to 208962.111
Date: 2/9/2012 12:33:21 PM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Mivel a többi kérdésemre választ kaptam ez előttem szólók révén, ezért csak Kaygee-től szeretnék kérdezni egyetlen egy dolgot. Szóval Kaygee! Mint látjuk, nagyon sziveden viseled az NT-sorsát, azonban arra lennék kíváncsi -minden rossz indulat nélkül!!-, hogy mint a nemzeti csapatunk kapitánya, miért nem nevelsz-vagy igazolsz(akár 22-24éves magyar NT-esélyes) játékosokat edzeni, hogy beférjen az NT-csapatba? Nagyon becsülöm a munkádat, csak ez így egy kicsit furcsa nekem, hiszen így az NT és Te is jól járnál és biztosra veszem, hogy be tudnál illeszteni legalább egy NT vagy Nt esélyes játékost a csapatodba, ezt nyugodt szívvel mondhatom mert tudom, hogy értesz a játékhoz és megoldanád. Azonban ez nem így van. Miért? Nagyon sok nemzetiségű játékos van a csapatodban, kivéve magyart (4k fizetés felettiek). Más országokban, lásd Lengyelország, Szlovákia, Csehország -és még sorolhatnám- a kapitányok értékesebbnél értékesebb játékosokat nevelnek az NT-nek, de ez nálunk valahogy kimaradt. Tudom, hogy erre nem kötelez egyetlen szabály sem, de azért nem lenne egy rossz dolog ha a kapitány ilyen módon kicsit példát mutatna, és azt is értem én, hogy csapatérdekek is léteznek, de hát valamire mindenki edz és ha teszi, főleg az első ligában -szövetségi kapitányként- miért nem magyart (tudom, hogy kiestél de eddig is megtehetted volna és ezután is beleférne)? Találni lehet játékost, csak keresni és akarni kell ...
Tudom, hogy sokat dolgozol, nagyon sokan nem is tudják mennyit és pont ezt a sok munkát nem látják az emberek mert a háttérben történik, azonban ha nevelnél egy NT vagy egy arra esélyest azt bárkinek egy jó példa lenne, esetleg pont emiatt vágna bele egy NT esélyes kinevelésére, közben az u21-is jól járna ezzel.
Előre is köszönöm a válaszod!

From: JoeBlack

This Post:
00
208962.113 in reply to 208962.112
Date: 2/9/2012 1:11:09 PM
Overall Posts Rated:
411411
most van felhozatal, tudok kiosztani olyan srácokat, amik minden igényt kielégítenek. Norbi te meg a licitre figyelj! Ne kerüljön minden jöttment kezébe ilyen tehetség!

kaygee?

Message deleted
From: deakdzso

This Post:
00
208962.115 in reply to 208962.66
Date: 2/9/2012 1:30:38 PM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
@kaygee:

Biztosíthatlak arró, hogy ez a dolog már nem mai ügy (szerencsére). Amint arról itt már többször szó esett, a kinti oldalon van egy olyan hely, ahol a scoutok és a kapitányok megoszthatják a hasonló véleményeket, és ott meg szoktuk azt beszélni, hogy a nagyobb tehetségek (9-es vagy afeletti pot) milyen edzést kapjanak úgy, hogy az mind 21, mind pedig NT szempontból jó legyen.

Köszönöm a választ, ezt örömmel hallom. Végülis meg is tudom érteni, hogy ezek a dolgok nem nagy hírverés mellett zajlanak, szóval teljes mértékben elégedett vagyok a válasszal

@Wolverine:

Ezt nagyon remélem, hogy nem gondoltad komolyan....

Egyrészt tudom, hogy nem úgy van, ezért természetesen nem is gondoltam komolyan, viszont egy dolgot szerettem volna hangsúlyozni abban a mondatban, amit továbbra is tartok, azt, hogy a dolog kommunikációs oldala nem az igazi. Egy fórumot olvasgató csendesebb managernek simán az jöhet le amit írtam, és emiatt simán azt gondolhatja, hogy meg sem próbálkozik bármelyik válogatottnak neveléssel... tény, hogy nem tudom hogyan lehetne ezen javítani, csak megjegyeztem.

This Post:
00
208962.116 in reply to 208962.111
Date: 2/9/2012 1:55:28 PM
Overall Posts Rated:
2323
Persze. De, ha a szövi kapitány kidobja ide a következő taktikát, akkor pl egy lengyelek elleni meccs előtt szépen feljön az ő szövi kapitányuk erre a fórum részre, és egy jól irányzott mozdulattal google translaterrel lefordítja a taktikát, a felállást, a hozzáállást.....
Innentől nem nehéz kikapni.

This Post:
00
208962.117 in reply to 208962.86
Date: 2/9/2012 1:56:44 PM
Overall Posts Rated:
6262
+1
Nem értem miért kéne bírálni a jelenlegi rendszerünket ha azzal komoly sikert könyveltünk el?
Ha beérik abból az u21-es csapatból Plotár, Radnai, Gedó vagy ha meghívást kapnak netán Ferlingék, akkor csoda erős NT csapatunk lehet mindenféle reform nélkül is!
Vannak szelektált embereink, most is lesznek jó páran NT felé terelt és u21 alapskillesek. (A részleteket megtalálod a higher levelben. Egyeztetni kéne kit merre tereljünk!)

Komoly sikereket? u21 szinten és egy szezon erejéig.

Ha úgy érzed, hogy a jelenlegi helyzetünk minden igényt kielégít akkor nem is próbállak meg meggyőzni az ellenkezőjéről.
Erős alapskilles játékosaink most is vannak, hála az áldozatos munkának, ez elég arra, hogy szinten tartsuk magunkat az erős középmezőnyben vagy a gyenge élbolyban úgy, hogy esélyün k sincs azokkal szemben, amelyek az általam vázolt edzésszisztémán alapulnak.

Érthető és természetes, hogy nem mindenkinek tetszik az elképzelésem, de máshol ez nagyon sikeresen meg van valósitva.

Wolw.:

"Enyhén" idealizált az elképzelésed, úgy gondolom.

Szezononként maximum egy darab olyan 18 éves MVP-legenda tehetségű játékos születik, aki a te elképzeléseid szerint jó lehet, tehát 6-7-es 3 főskillel, és 4-es tempódobás-technika-labdavezetés, természetesen legalább 208 centi, mert egyébként gyatrán fejlődik kintre. Úgy vélem, hogy azon a módon, ahogy te leírtad, 26 éves kora előtt használhatatlan NT szinten a játékos, akkor is, ha minden tökéletesen megy, ez szerintem rengeteg buktatót tartalmaz: először is egy tulaj nem tudja végigvinni a dolgot, valamint nem is száguldoznak azok a jelentkezők, akik egymást eltiporva vállalják ezt.

Kérdésem a következő: hány farmcsapatot tudsz felsorolni? Szerintem a felvetésedhez kapcsolódóan jogos kérdés.....

Jelenleg hány, mondjuk 100k fizetés feletti magyar játékos van az első osztályban, MVP-legenda pottal? És 200k feletti?

Mivel motiválnád a felhasználókat, hogy az általad edzeni tervezett 22 éves játékost leigazolják? Mert az gyakorlatilag egy ballaszt, egyedül belső támadáshoz használható bedobóként tudom elképzelni, mert centernek, erőcsatárnak alkalmatlan komoly célokat kitűző csapatnál.....Támadjon mindenki belülre?

Én egyáltalán nem mondanám túlidealizáltnak, bizonyítottan működőképes. A jelenlegi is az, egy bizonyos szintig.
Nem vagyok scout, de 4 csapatot tudok, akik tőkeerősek is egyben.
A hány darabka Hukli már válaszolt, elég jelentős számban vannak úgy gondolom.( ha egyébként érdekelt, utána nézhettél volna), pár kattintás.
Nem belső támadáshoz használható bedobók lennének, mivel nincs KV-jük, hanem a főskillek mellett passzuk, technikájuk és labdavezetésük. Miért lennének jók bedobónak? Nem értem a koncepciódat.
Nem csak benti támadásra használhatóak, a jó passznak következtében jól passzolják a labdát a kinti embereknek kinti támadásnál.
Centerekről beszélünk.
Több hozzáfűzni valóm nincs a témával kapcsolatban, elég sokat írtam a programom edzéspolitikájáról, aki akarta megértette szerintem.:)

This Post:
00
208962.118 in reply to 208962.116
Date: 2/9/2012 2:00:46 PM
Overall Posts Rated:
9797
Nem a taktikáról beszéltem. Anno, ha jól emlékszem én első votlam azok között akik hattrick mintára szorgalmazták a külső fórum létrejöttét. A taktikázásra az jó.

This Post:
00
208962.119 in reply to 208962.99
Date: 2/9/2012 2:01:09 PM
Overall Posts Rated:
6262
Kedves pörköltszáj!

Kissé értetlenül állok az előtt a dolog előtt, hogy dzsevaszt kérnéd fel segítőnek. Emlékeim szerint ő az U21-es válogatottat segíti jelenleg, ezért úgy gondolom, minimum egy kérdést elmulasztottál feltenni!

Kedves Wolwerine!

Nem értem a problémádat. Dzsevasz véleményem szerint ezidáig is rengeteget ötletelt a válogatott taktikával és felállásokkal, esélyes játékosok edzésével kapcsolatban, ha elnyerném a kapitányi posztot, nagy örömmel fogadnám, ha ezt a folyamatot ezután is folytatná.
Véleményem szerint a hsz-ed alaptalan, ha mégsem, akkor tiszteletben tartom a véleményedet és köszönöm hogy megosztottad velem eme döntő fontosságú befolyásoló tényezőt.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 2/9/2012 2:04:33 PM

This Post:
00
208962.120 in reply to 208962.119
Date: 2/9/2012 2:03:46 PM
Overall Posts Rated:
9797
Alapvető etikai szabály, hogy mielőtt vkit felhasználsz a kampányodban, illik megkérdezni róla...

From: kaygee

This Post:
00
208962.121 in reply to 208962.107
Date: 2/9/2012 2:11:52 PM
Overall Posts Rated:
173173
1. Jelenleg fel lehet adni válogatott hirdetést, fizetési kritériumot lehet megadni, és a hirdetés megjelenik az adott válogatott játékos adatlapján. Tehát bizonyos automatizmus is működik, emellett természetesen megkeresem, és a megkeresés után tartom a kapcsolatot a tulajdonosokkal (nem csak a keret esetében, a kerettagságra esélyesek esetében is).

2. Az ilyen dolog veszélyes, mert addig a többi játékos is fejlődik, és nem biztos, hogy nem lesz az adott játékosnál jobb. Ilyesmit csak olyanoknak szabad mondani, akinek nagyon egyedi játékosa van, és nincs a felhozatalban olyan, aki rövidtávon behozná. Ehhez kötődő probléma, hogy a külföldi tulajok gyakran bekövetelik a játékosukat a keretbe (kapják meg a plusz pénzt) és majd utána akarja csak edzeni a játékost. Ezzel csak egy a gáz, hogy nem lennénk sehol 4-5 szezonig...

3. Erre van a scout. Javítsatok ki, ha nincs igazam, de ha jól tudom, Vendabal négy szezonja előtt nem volt ilyen (a nagyválogatottról beszélek). Az ő négy szezonja én voltam a scout, az én elmúlt két szezonom alatt pedig magamra vállaltam ezt. Bár azt mondhatnám, hogy olyan brutális mennyiségű NT esélyes van, hogy ez egy külön embert igényelne, de egyelőre sajnos ez nincs így, ezért a négy szezon scoutolási tapasztalat alapján (nagyon sok kapcsolat kialakult a tulajokkal, ezeket érdemesebb volt fenntartanom, mint inkább átadni másnak) probléma nélkül el tudtam vinni.

Akad-e olyan érv/módszer/terv, mely felkeltheti a külföldi tulajok érdeklődését a magyarok edzésére, illetve a szövetségi kapitánnyal való együttműködésre?

Ezt kiemelném abból, amit kérdeztél. Erre egyértelműen nem a felelet. Sokszor érintettem a témát, gyakorlatilag a játékban egy külföldi tulaj sem érdekelt abban, hogy magyart fejlesszen. Az egyetlen dolog, ami ezen változtathat, a külföldi tulaj habitusa, lát-e abban egy jó célt vagy feladatot, hogy fejlesszen egy válogatottat vagy sem. Persze ez hatalmas mértékben függ attól, hogy az adott játékos mennyire lesz sikeres a játékban, és mennyire lehet ezt a sikert annak betudni, hogy kerettagságra esélyes játékost nevel. Van ilyen, ha nem is sok a mi tulajdonosaink között is. Anyagilag sajnos nem jelent sokat a kerettag, a nevelt játékos pedig nyilván egyenesen semmit.

This Post:
00
208962.122 in reply to 208962.120
Date: 2/9/2012 2:11:52 PM
Overall Posts Rated:
6262
Nem hinném hogy felhasználtam a kampányomban, csupán jeleztem, hogy ha belemegy, akkor szívesen dolgoznék vele együtt. Egy szóval sem állítottam azt, hogy belement volna, viszont azt látom, hogy lát lehetőséget a felvázolt edzésszisztémában.( nem szándékom helyette beszélni)

Engedelmetekkel ehhez a túlrágott csonthoz nem fűznék hozzá több prózát. Ha kéri,természetesen azonnal törlöm úgy mint Kay-nál is tettem.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 2/9/2012 2:12:56 PM

Advertisement