1) ברור שאתה מלכלך - זה ברור לעין ואין לי שום צורך להסביר את עצמי בנקודה זאת בלבד.
לא אמרתי שלא התקדמת יפה פשוט אתה מציג את זה כמשהו מדהים שבפועל לא מדובר בדבר שכזה. בישראל צוואר הבקבוק הוא בליגה השניה שם מאמנים רבים וטובים נשארים לעיתים עונות רבות עד שעוברים לשלב הבא.
העליה לליגת העל לא מצביעה על איכות המאמן, סליחה, המהירות בעליות לא מצביעה על איכות המאמן.
אם תקרא עד הסוף תקבל תשובה עיניינית ולא תגיד שלא עונים לך.
כמו שאמרתי מאמנים רבים נתקעים לעיתים עונות רבות בליגה השניה והסיבות רבות
1) מזל - אם כל עונה יורדת קבוצה מצוינת מליגת העל שלא פורשת ולא מתפרקת אז לרוב היא פייבוריטטית לעליה חזרה.
2) רצון - הרבה מאמנים תאמין או לא, לא רוצים להתקדם. לא חסרים משוגעים שנהנים מהמצב שלהם - נהנים מהליגה שהם נמצאים בה בשביל למשל לאמן מתאמנים מגיל 18, דבר שלא מתאפשר בליגת העל ברמה תחרותית.
3) בניה - יש מאמנים שרוצים לבנות את עצמם נכון לפני שהם עולים ליגה
דוגמא לכל מה שרשמתי למעלה אפשר למצוא אצל יהודה למשל שעלה העונה לליגת העל אחרי הרבה עונות. הוא רצה לרדת לליגה השלישית, לבנות מחדש, לאמן מהדראפט, לבחור דרפאט טוב, היו יורדות מצוינות, הרגיש שצריך להרחיב אולם, ועוד ועוד ועוד. זה הופך אותו למאמן פחות טוב ממישהו שעלה מהר יותר עד לליגת העל?! לא ולא.
ועוד נקודה. גם אם לך לקח 3 עונות לעשות X ולמישהו אחר לקח 16 עונות לעשות X+5, הוא התקדם יותר ממך במשחק כי הוא אימן נבחרות כבר ועלה לליגה גבוהה יותר. אז למה זה אמור לשנות לי שלקח לו יותר זמן? לטענתך זה שאתה בX מהר יותר מראה שאתה איכותי יותר, אני אומר לאו דווקא. לי איכפת שהוא בX+5 ולא מעניין אותי כמה זמן לקח לו להגיע לשם. זה רק הופך אותו למנוסה יותר ושקול יותר.
2) אז שוב לא התייחסת למה שרשמתי כבר בנושא ואני אחזור על זה. הקשר היחידי בין גודל הקהילה לטיב הנבחרת זה מאגר הכשרונות שיוצאים ממנה. בשביל להרכיב נבחרת חזקה, בקיצון, צריך סה"כ 12 שחקנים שנרשמים בטופס (כמובן שצריך יותר בסגל ועדיף עוד בסגל הרחב) קהילה של 100 מאמנים מחוייבים שמוציאים הכל מכל מתאמן ועובדים ביחד יכולה לתת פייט לכל נבחרת במשחק. אז בטווח הארוך זה נכון, ועובדה שבטווח הארוך היינו במיקום גבוהה יותר מדרג 5. אבל בכל נבחרת יש דור של שחקנים וגם אתה אם תבחר תשחק עם אותו דור, ויכול להיות שלקהילה קטנה יותר יש דור מוצלח יותר... אנחנו נעקוף אותם בסופו של דבר כל עוד נהיה גדולים יותר, אבל זה לא חובה.
3) שום רפש - יש בעיית תקשורת. למרות שאם נחזור לקצת רפש במקרה שלך עדיף שמישהו אחר ידבר (ולא רק בנימה אישית, אי אפשר להתעלם מהאנטי שאתה יוצר פה)
4) למרות שלא שמת 4 - מישהו שם אותי כתומך ברוך? למה? אני לא מכיר אותו ויש מצב אפילו שהוא הוציא לי טכני או בלתי ספורטיבית באיזה משחק. המטרה היא בהחלט נבחרת חזקה ובשביל זה צריך שמי שיהיה בראשה יהיה מישהו חזק וראוי (דגש על הראוי)
"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy