През изминалата седмица трябва да отбележа че се изигра финалът за купата, която бе спечелена от най-слабият отбор в историята с 520к заплати. Също така за първи път в историята финалът беше решен след продължения.
Та това което се чудя е, дали всички отбори в А група спестяват, или нямат пари да си купят играчи на тези цени, или просто няма добри играчи на пазара които да бъдат закупени.
При мен е комбинация от 2 и 3.
Е честита ти емнайста купа, с едноседмична патерица де
)
Иначе по проблема с конкуренцията и финансовите катаклизми - и аз бих казал, че и трите са спънка като цяло, а и най-вече при мен + една 4-та причина да добавя, че общо взето нямам много време да влизам(в това число къде от безхаберие, къде от липса на желание):) .
Може би покачването на цените не е било толкова резко, че да не се вземат мерки от конкретен отбор, но аз лично последните сезони доста на самотек и редка смяна на играчите правя, нормално да ме покоси по-силно промяната в цените и трудната смяна на поколенията.
Колкото за пазара - не знам дали са реални цените, но без да си танквал маса сезони или да си тренирал в крак с времето за да продадеш сега и да купиш сега, не виждам как ще изкараш една торба с пари само за един играч 4-5М.
Отделно бих казал, че пазара е супер постен, в няколкото вяли опита да си купя гард със скромните характеристики JS14+, OD15+, Pa+9, излизат доста малко играчи, повечето с цена почваща от 4+М, при това повечето 29+години, отделно че в момента за справка следващите 30-на часа има само 5-6 играчи покриващи тези да речем, не особено високи критерии, което няма как да задоволи търсенето.
Да смятам, че сега има глад за играчи, но също така почти всички са се преориентирали да тренират нещо, така че просто е необходимо технологично време, новото "масово натренирано" поколение да изпълзи на пазара и да нормализира цените(тогава усещам, че пак ще има недоволни - егати тренирах 5 сезона, за да взема 5-6-7М на играч и са кво паднаха под 2м.
) Е това разбира се ще стане, ако активните отбори задържат няква по-постоянна бройка, не да се стопят съвсем.
Last edited by Mod-raptor666 at 4/14/2016 2:30:28 PM