Nie liczy się skok tylko podpoziom. Zawodnik o poziomie 4,99 gra praktycznie tak samo jak taki o skillu 5,01.
Dobrze, ale zauważ o czym ja pisałem. Napisałem "ostatecznie" zatem zawodnik gotowy do sprzedaży, a nie do gry u siebie. W tym wypadku ma duże znaczenie 5,01 a 4,99 bo skill, a nie podpoziom się liczy.
Jak to się rozkłada, po 0,22 czy 0,27 to do końca tego nie wiem (pewnie nie wiadomo). Trenując danego grajka od X czasu jesteś w stanie oszacować skoki. Podobnie masz podane w wyliczeniach przy danym treningu i to się mi całkiem dobrze sprawdza (reszte czynników uwzgledniając). Jeżeli widzisz, ze grajek idzie zgodnie z wyliczeniami od X czasu i raptem przez brakująca minute czy dwie skacze po 3 tygodniach to oznacza to:
1) dostał przez tą minutę czy dwie mniej treningu i zamiast np. tych 0,25 dostał 0,20
2) Skakał długo po te np. 0,24999 i w końcu kiedyś musiał tydzień przeskoczyć
Zatem nie jest to do końca zależność jak opisałeś bo w tym wypadku skakałby na zmianę co X czasu co np. 3 tyg., a w tym wypadku sądze, że właśne przez brakująca tą prawie nic nie znaczącą minute czy dwie mógł nie skoczyć wizualnie. Chodziło mi o to, że ten błąd wpuszczania zmiennika przez trenera wpływa na trening i nie jest to do końca nie znaczaca nic głupia minuta czy dwie.
pozdr.