Sumirano - Srbija U21 je domacin narednog EP-a pobedom na Utesnom turniru!
Mozda je malo cudno da selektor koji predvodi reprezentaciju koja je osvojila turnir ima ''samo'' 65% podrske. Medjutim,na pocetku mandata bilo je to oko 30%,na pocetku ove sezone oko 45%,a sada je ovoliko. Burazer mi je u sali rekao pred pocetak sezone ''sine pa ti i ako osvojis ovaj Utesni,neces preci 60% u najavi''. S obzirom na sve okolnosti,svakakve kritike od strane svakakvih ljudi,vredjanja,ponizavanja,pokusaje sabotiranja,ja sam ponosan. Preuzeo sam reprezentaciju usled Trbinog bana i nastao je opsti picvajz. Znamo kako je do toga doslo,burazer ga je ranije prijavio,priznao je to, i to nije imalo nikakve veze sa izborima za mladu. Mene su svi zivi okrivili i obrusili se zbog bratske veze. Odredjeni iskusni menadzeri su izvrsili rafalnu paljbu recima da je zajednica ovime unazadjena i da se vracamo na staru propast reprezentacija. Ovime sam morao da pocnem tekst jer su uslovi za rad bili jako teski,a ja sam izgubio pravi motiv koji sam imao. Kako da vodis reprezentaciju i saradjujes sa pola zajednice kad te 70% tih ljudi ne podrzava??! Napisao sam da cu ipak ovo odraditi kako treba i po planu koji sam vec imao,odradjen je i google disc. Tada nisam ni pomisljao da cu mozda nastaviti mandat,boz' sacuvaj. Iskreno,verovatno ne bih da smo izgubili finale. Ovako cu se ponovo kandidovati,pa ako me izaberete,da nastavimo i pokusamo jos vise. Sledeca generacija nije kao ova,tanka je,ima dosta nedostataka ali o tome znatno vise ako budem ponovo izabran.
Sada lepsi ugao,rezultatski,glavni. Takmicenje je pocelo lose po nas,poprilicno neocekivanim i cudnim porazom od Ceha. Time smo izgubili dobru poziciju pred nastavak. Protivnici takodje nisu bili naivni,morao je normal i protiv Hrvata. Sve smo pobedili i dogurali do zeljene 7.pozicije pred nokaut fazu. Tamo smo imali i srece,na pocetku lagan posao protiv Svajcaraca,a onda nam je umesto ocekivane Francuske u 1/8 finala dosla reprezentacija Filipina. Tu je cak i bilo mucenja,tie vs ct,forma traljava ali ocekivano smo prosli. Zatim smo opet imali srece. Umesto Belgije,kojoj bi gostovali,dosla nam je na noge izmorena Ceska,potrosenog entuzijazma. I pored tie vs ct,bukvalno smo ih pregazili i revansirali se. Ostatak turnira je istorija. Odmah na pocetku turnira videlo se da su Letonija i Litvanija dominantne i najjace reprezentacije,sve protivnike su oljustili sa par desetina razlike. Mislio sam da je maltene nemoguce to dobiti u gostima ali... Napredak nasih igraca tokom sezone je bio neverovatan,menadzeri igraca posveceni,obe utakmice su odigrane briljantno i pokazali smo da u ovom momentu nema boljih od nas! Na Utesnom sigurno,na svetu...pitanje.
Sve je to uradjeno uz 5 kranceva za redom koje smo istrpeli,i to sve na nase opusteno zalaganje!
Sada o igracima. Radilo se tako da se stvori tim,skladan i funkcionalan u odbrani. Sem Lalatovica koji ima IS 17,nijedan nas igrac nema skil koji je veci od 16! Nije se radilo na individualnosti igraca nego na pravljenju funkcionalnog tima,po potrebama. Naravno,menadzeri igraca tu imaju kljucnu ulogu,hvala im do neba,a svakom cu se posebno zahvaliti u mailu na sjajnoj saradnji i poslusnosti

Maljkovic,Perezic i Toncev su igraci koji mogu i do A tima. Ovaj poslednji ima manji potencijal ali mogao bi da se odradi za krilo. Sto se tice prve dvojice,ja sam koliko sam mogao nagovorio menadzere da im popnu IS i ID za koji skil u drugom delu prosle i u ovoj sezoni. Spolja su podobro nabudzeni.
Hvala svima na cestitkama,ima vas mnogo i ovde i u mailu pa necu da vas imenujem

Opet sledi mukotrpan posao oko drafta,uredjivanja spiskova,deljenja duznosti skautima itd,a meni sad bas zapala neka fizikalija po ceo dan. Nekako cu se korigovati

Kada dodje vreme,istaci cu i svoju kandidaturu za produzenje mandata.
Za kraj,jos jednom,SRBIJA JE DOMACIN EVROPSKOG PRVENSTVA PO PRVI PUT U ISTORIJI BB-a!!!